Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

ΣΥΡΙΑ: Κέρι -Λαβρόφ συζήτησαν για πολιτική μετάβαση.

Τη στρατιωτική ανάμιξη της Ρωσίας στη Συρία, καθώς και τρόπους για την αποφυγή συγκρούσεων μεταξύ των δυνάμεων που επιχειρούν στη χώρα και τη δυνατότητα να υπάρξει μια πολιτική μετάβαση, συζήτησαν την Κυριακή ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι και ο Ρώσος ομόλογός του Σεργκέι Λαβρόφ.Image

«Ήταν μια πολύ λεπτομερής ανταλλαγή απόψεων για τις στρατιωτικές αλλά και τις πολιτικές επιπτώσεις της αυξανόμενης δέσμευσης της Ρωσίας στη Συρία», δήλωσε στους δημοσιογράφους ένας ανώτερος Αμερικανός αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι η συνάντηση έγινε για να προετοιμασθούν οι αυριανές συνομιλίες ανάμεσα στους προέδρους των ΗΠΑ και της Ρωσίας.
«Συζήτησαν την ανάγκη όχι μόνο να αποφευχθούν συγκρούσεις (de-conflict) αλλά, εί δυνατόν, να επιστρέψουμε στη συζήτηση για να βρεθεί ένας τρόπος να προχωρήσουμε σε μα πολιτική μετάβαση», πρόσθεσε ο αξιωματούχος. «Συζήτησαν διάφορους τρόπους για να το εξετάσουμε αυτό», είπε.
Ο όρος «de-conflict» είναι ένας διπλωματικός όρος για την αποφυγή ακούσιων επεισοδίων ή ατυχημάτων μεταξύ διαφόρων στρατιωτικών δυνάμεων που επιχειρούν στο ίδιο πεδίο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου