Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

ΝΕΕΣ... ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΣΧΑΤΟΛΟΓΟΥΣ. Το τέλος του κόσμου και η ολική έκλειψη της υπερπανσελήνου.

  Για όσους ανησυχούν ότι αυτές εδώ είναι οι τελευταίες αράδες που διαβάζουν στη ζωή τους, η επιστημονική κοινότητα διαβεβαιώνει ότι η Γη θα γυρίζει και αύριο και το ανθρώπινο είδος θα συνεχίσει να περπατά πάνω της.

Το τέλος του κόσμου και η ολική έκλειψη της υπερπανσελήνου
Παρόλο που η ολική έκλειψη της Υπερπανσελήνου, το εντυπωσιακό αστρονομικό φαινόμενο που θα λάβει χώρα τα ξημερώματα της Δευτέρας, είναι εκτός από θεαματικό και εντελώς ακίνδυνο, έδωσε και αυτό, όπως κάθε σπάνιο ουράνιο φαινόμενο, τροφή στους απανταχού εσχατολόγους.

Βασισμένοι σε προφητείες, σε χωρία της Βίβλου ή στην προσωπική τους «τρέλα» περιμένουν σε λίγες ώρες το τέλος του κόσμου και πλημμυρίζουν τον παγκόσμιο ιστό με σενάρια καταστροφολογίας.
Μάλιστα, το γεγονός ότι η Πανσέληνος θα πάρει ένα εντυπωσιακό κόκκινο χρώμα λόγω της ευθυγράμμισής της με τη Γη και τον Ηλιο και ότι έχει ονομαστεί και «Ματωμένη Υπερπανσέληνος» («Blood Supermoon») έχει τροφοδοτήσει εδώ και ημέρες σενάρια στο Διαδίκτυο για σεισμούς, εκρήξεις ηφαιστείων και έναν αστεροειδή που θα χτυπήσει τη Γη στο διάστημα από τις 22 έως τις 28 Σεπτεμβρίου.
Στις 5:11 π.μ. η Σελήνη θα έχει εισέλθει στη σκιά της Γης. Το μέγιστο θα παρατηρηθεί στις 5:47 π.μ., ενώ το τέλος της ολικής φάσης θα είναι στις 6:23 π.μ.
Στις 5:11 π.μ. η Σελήνη θα έχει εισέλθει στη σκιά της Γης. Το μέγιστο θα παρατηρηθεί στις 5:47 π.μ., ενώ το τέλος της ολικής φάσης θα είναι στις 6:23 π.μ.
«Είχα οράματα με τον αριθμό 28 από πέρυσι και τώρα λένε ότι το τέλος του κόσμου θα έρθει στις 28 Σεπτεμβρίου. Εχω αυτά τα οράματα ξανά και ξανά και βλέπω έναν αστεροειδή, δεινοσαύρους και άλλα. Δεν μπορώ να πω περισσότερα γιατί ο κόσμος θα με περάσει για τρελό, αλλά αν θέλετε περισσότερες πληροφορίες στείλτε μου μήνυμα», έγραψε σε ένα μπλογκ ο χρήστης Μπόμπι Νόουλς. «Νομίζω ότι δεν θα έρθει αστεροειδής αλλά μια νέα τάξη πραγμάτων και μια παγκόσμια κυβέρνηση αυτόν το Σεπτέμβριο», είναι η εκδοχή του Αντονι Τάμπινορ, που έγραψε σχόλιο σε ένα σχετικό άρθρο στο Ιντερνετ.
Πνευματική είναι η προσέγγιση του χρήστη Τζον Στέφανιζν: «Δεν θα υπάρξει καταστροφή με την υλική αλλά με την πνευματική έννοια. Η Γη (δηλαδή ο άνθρωπος) θα κρύψει το φως που πέφτει από τον Ηλιο στη Σελήνη, δηλαδή θα κρύψει το Φως του Ενός Θεού. Ο άνθρωπος θα μπει ανάμεσα στη Μία Αλήθεια του Ιησού Χριστού και στην ανθρωπότητα και έτσι θα πάρει ο ίδιος την εικόνα του Θεού που θα λατρεύει όλη η ανθρωπότητα».
Για να συμβεί η ολική έκλειψη της Υπερπανσελήνου πρέπει η Σελήνη να βρίσκεται στην κοντινότερη απόσταση από τη Γη και να ευθυγραμμίζεται με τον Ηλιο.
Για να συμβεί η ολική έκλειψη της Υπερπανσελήνου πρέπει η Σελήνη να βρίσκεται στην κοντινότερη απόσταση από τη Γη και να ευθυγραμμίζεται με τον Ηλιο.
Τα καταστροφολογικά σενάρια έχουν βασιστεί σε δύο κυρίως «προφητείες». Η μία είναι ένα χωρίο της Βίβλου (Ιωήλ 2:31): «Και θα εμφανίσω θαύματα στους ουρανούς και στη γη, αίμα και φωτιά και στύλους καπνού. Ο ήλιος θα μετατραπεί σε σκοτάδι και το φεγγάρι σε αίμα, πριν έρθει η μεγάλη και τρομερή ημέρα του Κυρίου».
Προειδοποιήσεις μέσω Facebook
Η άλλη προέρχεται από τον Εφρέν Ροντρίγκεζ από το Πουέρτο Ρίκο, ο οποίος αυτοαποκαλείται «προφήτης του Θεού» και αναρτά συνεχώς προειδοποιήσεις για την επικείμενη καταστροφή στο Facebook και στο Youtube, ενώ έχει ειδοποιήσει ακόμα και τη NASA. Υποστηρίζει ότι ένας αστεροειδής που σχετίζεται με ένα «ματωμένο φεγγάρι» θα γίνει ορατός στα συστήματα της αμερικανικής διαστημικής υπηρεσίας και θα προκαλέσει το τέλος της ανθρωπότητας.
«Οταν σε πέντε ή έξι δισεκατομμύρια χρόνια θα φτάσει πράγματι το τέλος της Γης, να είστε βέβαιοι ότι αυτό θα έρθει με τρόπο που δεν φαντάζονται οι διάφοροι ψευδοπροφήτες και αστρολόγοι της εποχής μας»
«Οταν σε πέντε ή έξι δισεκατομμύρια χρόνια θα φτάσει πράγματι το τέλος της Γης, να είστε βέβαιοι ότι αυτό θα έρθει με τρόπο που δεν φαντάζονται οι διάφοροι ψευδοπροφήτες και αστρολόγοι της εποχής μας», τονίζει ο επίτιμος διευθυντής του Νέου Ψηφιακού Πλανηταρίου του Ιδρύματος Ευγενίδου, Δ. Σιμόπουλος.
Τα εσχατολογικά σενάρια που συνδέονται με την ολική έκλειψη της Υπερπανσελήνου έχουν πάρει τέτοιες διαστάσεις που ακόμα και η NASA έσπευσε να τα διαψεύσει. «Δεν υπάρχουν στοιχεία ότι ένας αστρεοειδής βρίσκεται σε τροχιά σύγκρουσης με τη Γη. Μάλιστα ούτε ένα από τα γνωστά ουράνια αντικείμενα έχει σοβαρή πιθανότητα να χτυπήσει τον πλανήτη μας για τον επόμενο αιώνα ούτε ότι ένας αστεροειδής θα χτυπήσει τη Γη σε αυτές τις ημερομηνίες», δήλωσε ο επιστήμονας της NASA, Πολ Τσόντας.
Ομως ούτε η διάψευση εκ μέρους της NASA κατάφερε να πείσει τους καταστροφολόγους. «Δεν θα εναπέθετα τη μοίρα μου στα χέρια της NASA. Δεν ξέρω αν έρχεται κάποιος αστεροειδής καταπάνω μας. Αν ερχόταν, θα μας το έλεγε η NASA; Φυσικά και όχι. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να μαζέψετε προμήθειες για έναν ή δύο μήνες όπου κι αν είστε, επειδή οι συνέπειες θα χτυπήσουν πολλές περιοχές. Νομίζω ότι θα έρθει το τέλος του τωρινού χρηματοοικονομικού συστήματος και, μέχρι να αποκατασταθεί η τάξη, θα επικρατεί χάος», έγραψε σε σάιτ ο χρήστης «Russus».
«Με το παρελθόν που έχει η NASA θα σας έλεγε ούτως ή άλλως την αλήθεια; Εδώ ισχυρίζονται ότι δεν υπάρχουν UFO, όμως γιατί ένας πρώην αστροναύτης ισχυρίστηκε πρόσφατα ότι υπάρχουν εξωγήινοι;», σχολίασε σε ένα σχετικό άρθρο ο χρήστης «AlfAustere».
ΕΡΗ ΠΑΝΣΕΛΗΝΑ
eri@pegasus.gr

Διονύσης Σιμόπουλος
Κατηγορηματικό «όχι» στις θεωρίες καταστροφής
Το εντυπωσιακό όσο και σπάνιο φαινόμενο μιας ολικής έκλειψης της Υπερπανσελήνου μπορούν να παρακολουθήσουν όσοι μείνουν ξύπνιοι απόψε ή όσοι βάλουν το ξυπνητήρι να χτυπήσει μερικές ώρες νωρίτερα. Για να είναι οράτη, πρέπει η έκλειψη να συμβεί σε πανσέληνο κατά την οποία ο δορυφόρος του πλανήτη μας βρίσκεται στην κοντινότερη απόσταση από αυτόν. Χρειάζονται πολλά χρόνια για να επαναληφθεί μια τέτοια σύμπτωση και για τον λόγο αυτό τον 20ό αιώνα οι εκλείψεις της Υπερπανσελήνου δεν ξεπέρασαν τις πέντε, το 1910, το 1928, το 1946, το 1964 και το 1982. Η επόμενη φορά που θα παρατηρηθεί το φαινόμενο θα είναι το 2033. Οποιοι θέλουν μπορούν να παρατηρήσουν την ολική φάση της έκλειψης στις 5:11 π.μ., την ώρα που ολόκληρη η Σελήνη θα έχει εισέλθει στη σκιά της Γης. Το μέγιστο θα παρατηρηθεί στις 5:47 π.μ., ενώ το τέλος της ολικής φάσης θα είναι στις 6:23 π.μ. Η έκλειψη θα συμβεί όταν η Σελήνη θα βρίσκεται στο περίγειό της, δηλαδή στην κοντινότερη απόστασή της από τη Γη, και για τον λόγο αυτό θα φαίνεται 14% μεγαλύτερη και 30% φωτεινότερη σε σύγκριση με όταν βρίσκεται στο πιο απομακρυσμένο σημείο.
Η επίδραση στη Γη
Αν και είναι επιστημονικά τεκμηριωμένο ότι η Σελήνη προκαλεί παλίρροιες στη Γη, ο επίτιμος διευθυντής του Νέου Ψηφιακού Πλανηταρίου του Ιδρύματος Ευγενίδου, Διονύσης Σιμόπουλος, απορρίπτει όλες τις θεωρίες καταστροφής. «Η απάντηση είναι ένα κατηγορηματικό όχι», αναφέρει και εξηγεί ότι κατά τη διάρκεια μιας περιφοράς της γύρω από τη Γη η απόσταση της Σελήνης έχει διακυμάνσεις από τα 363.000 στα 405.000 χιλιόμετρα. «Αυτό σημαίνει ότι κάθε 14 ημέρες η διαφορά της επίδρασης της Σελήνης στη Γη είναι αρκετές φορές μεγαλύτερη από την επίδραση που προκαλείται απ' όλους τους άλλους πλανήτες μαζί. Και όμως, η Γη μας δεν παθαίνει τίποτε», επισημαίνει. Η θεωρία ότι ένας τρομερός σεισμός που θα προκληθεί από την επίδραση της έκλειψης στη Γη μπορεί να φέρει την καταστροφή φαίνεται ότι διασκεδάζει τον κ. Σιμόπουλο.
«Μήπως όλα αυτά σημαίνουν ότι τα χαράματα της 28ης Σεπτεμβρίου δεν θα συμβεί κάποιος καταστροφικός σεισμός; Οχι βέβαια, καθώς οι σεισμοί μπορεί να σημειωθούν οποιαδήποτε ώρα εξαιτίας των κινήσεων του φλοιού της Γης και των τεκτονικών της πλακών. Οταν κάποια στιγμή, σε πέντε ή έξι δισεκατομμύρια χρόνια, θα φτάσει πράγματι το τέλος της Γης μας, να είστε βέβαιοι ότι το τέλος αυτό θα έρθει με τρόπο που ούτε καν φαντάζονται οι διάφοροι ψευδοπροφήτες και αστρολόγοι της εποχής μας», καταλήγει.

ΣΤΕΛΙΟΣ ΒΟΓΙΑΤΖΑΚΗΣ.                http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=64258300

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου