Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

Ρωσικά Su-30SM στην Συρία.


SyriaSu30RusΔορυφορικές φωτογραφίες από εμπορικές πηγές που κυκλοφόρησαν στο Διαδίκτυο και χωρίς να έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί επισήμως από το Πεντάγωνο ή το ΝΑΤΟ δείχνουν τέσσερα τουλάχιστον ρωσικά μαχητικά στο Διεθνές αεροδρόμιο al-Assad International στην Λαττάκεια.

Ανακοίνωση τη αμερικανικού Πενταγώνου είχε αναφέρει την Παρασκευή ότι η μετακίνηση ρωσικών μαχητικών αναμενόταν να γίνει τις επόμενες ημέρες, επισημαίνοντας και άλλες παλαιότερες ανακοινώσεις για εργασίες ανακατασκευής του αεροδρομίου αλλά και μεγάλου αριθμού πτήσεων An-124 που μετέφεραν υλικά και εφόδια.
Αν και στην φωτογραφία που προωθήθηκε διαδικτυακά από αμερικανικά μέσα τα αεροπλάνα αναφέρονται ως Su-27, πρόκειται πιθανότατα για Su-30SM, που μόλις πρόσφατα μπήκαν σε ρωσική υπηρεσία. Στο συριακό αεροδρόμιο που μετατρέπεται γοργά σε ρωσική βάση έχουν μεταφερθεί δια θαλάσσης και μέσω του λιμένος της Λαττάκεια και συστοιχίες αντιαεροπορικών πυραύλων.
(πηγή και άλλες πληροφορίες για την ρωσική βάση στη Συρία AllSourceA)        https://ptisidiastima.wordpress.com/2015/09/20/russu-30smsyria/         
Su25SyrΣε συνέχεια της προηγούμενης αναφοράς μας  (εδώ) νέες δορυφορικές φωτογραφίες δείχνουν ότι η μεταφορά αεροσκαφών στο αεροδρόμιο al-Assad International στην Λαττάκεια συνεχίζεται με αυξανόμενους ρυθμούς. Έτσι μετά τα 4 Su-30SM που επισημάνθηκαν το Σαββατοκύριακο, οι νέες φωτογραφίες δείχνουν 12 Su-25, ενώ την Κυριακή υπήρξαν αναφορές και για τέσσερα Su-24 που έφτασαν στην βάση με την συνοδεία Il-78.
Από την πλευρά της Ουάσιγκτον και του Πενταγώνου δεν υπάρχει ακόμη επίσημη επιβεβαίωση και σχόλια για την κλιμάκωση της ρωσικής προσπάθειας.
(πηγή AllSource Analysis)   https://ptisidiastima.wordpress.com/2015/09/22/russyrt2/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου