Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

Σφαγή ισλαμιστών στη Συρία από τις ρωσικές δυνάμεις: 500 παραδόθηκαν και εκατοντάδες έπεσαν νεκροί - Su-25 σφυροκοπούν τις θέσεις τους.

του Βασίλη Καπούλα
Σφαγή ισλαμιστών έλαβε χώρα μετά από μαζική αντεπίθεση του sυριακού Στρατού μαζί με τις Δυνάμεις Εθνικής Αυτοάμυνας, τη Χεζμπολάχ, Ρώσους Πεζοναύτες και Spetsnaz σε Χόμς, Λαττάκεια, Παλμύρα, Χαλέπι με 500 ισλαμιστές να παραδίνονται ενώ εκατοντάδες να πεθαίνουν.
 
Νεκροί έπεσαν ισλαμιστές από Νταγκεστάν, Τυνησία, Λιβύη, Σαουδική Αραβία, Τουρκία και Σουδάν ενώ βρέθηκε αμερικανικός οπλισμός ανάμεσά τους.
 
Οι Ρώσοι παρείχαν δορυφορικές φωτογραφίες, UAV πετούσαν διαρκώς και παρείχαν πληροφορίες για χειρουργικά χτυπήματα στους ισλαμιστές ενώ οι Ρωσικές ένοπλες δυνάμεις πήραν τον πλήρη έλεγχο των επιχειρήσεων στο Χαλέπι για να λυθεί η πολιορκία της βάσης Kuweires, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως οι Ρώσοι σκοπεύουν να την μετατρέψουν μελλοντικά ως ακόμη μία βάση τους στη βόρεια Συρία!
 
Ταυτόχρονα ρωσικά μαχητικά Su-25 εγγύς υποστήριξης σφυροκοπούσαν τις θέσεις των ισλαμιστών!
 
Συγκεκριμένα, την Παρασκευή το πρωί, ο Συριακός στρατός με την 67η Ταξιαρχία μαζί με τις Εθνικές Δυνάμεις Αυτοάμυνας, τη Χεζμπολάχ και επίλεκτη ομάδα Ρώσων Πεζοναυτών επιτέθηκαν στα οχυρά των ισλαμιστών στην αρχαία πόλη της Παλμύρας και τους σφυροκόπησαν στο στρατηγικό ύψωμα του Tal SyriaTel με είκοσι από αυτούς να πέφτουν νεκροί.
 
Bόρεια της Παλμύρας ο Συριακός στρατός κατέλαβε τις πετρελαιοπηγές του Jabal Al-Sha’ar που ήλεγχαν οι τρομοκράτες του ISIS οι οποίοι αριθμούσαν 2.000 στρατό στην περιοχή αυτή
 
Σφοδρή ήταν η αντεπίθεση του Συριακού στρατού ανατολικά του Χαλεπίου στο Deir Hafer Plains ενώ κοντά βρίσκεται και η αεροπορική βάση Kuweires που πολιορκείται από τους ισλαμιστές.
 
Η Συριακή Αεροπορία συνεπικουρούμενη από  Ρωσικά μαχητικά βομβάρδιζαν ανηλεώς και ανακατέλαβαν το ύψωμα του Tal Rayman με αποτέλεασμα να πάρουν τον έλεγχο του Al-Salihiyah. Το χωριό αυτό χρησιμοποιούνταν από το ISIS για να εξαπολύει επιθέσεις στο κύριο δρόμο ανεφοδιασμού του Συριακού Στρατού, τον αυτοκινητόδρομο Κhanasser.
 
Ταυτόχρονα, όπως θα δείτε στο βίντεο παρακάτω, Ρώσοι στρατιώτες (σύμφωνα με άλλες πηγές ο εικονιζόμενος είναι αντισυνταγματάρχης πεζοναυτών) εμφανίστηκαν να μάχονται στα βουνά της Λαττάκειας ενώ ένας εξ αυτών είχε στον ώμο του το σήμα της τέταρτης Μεραρχίας με αρχηγό τον Maher al-Assad, αδερφό του Μπασάρ αλ Άσαντ όπως μεταδίδουν Συριακά ΜΜΕ.
 
Ο Ρώσος στρατιώτης εμφανίζεται να πυροβολεί ενώ επαναλαμβάνει στα ρωσικά φράσεις όπως "God, Syria, Bashar al-ups" και "God Mohi army".
 
Μαζικά αεροπορικά πλήγματα από συριακά και ρωσικά μαχητικά στη Παλμύρα και Χόμς είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 40 ισλαμιστές ενώ 500 ισλαμιστές παραδόθηκαν στο χωριό Kanaker (προάστιο της Δαμασκού)  ενώ 120 σκοτώθηκαν, 12 αιχμαλωτίστηκαν, ανάμεσά τους υπήρχαν μισθοφόροι από Ιράν, Τουρκία, Σουδάν.
 
Ο οπλισμός τους ήταν κυρίως αμερικανικός, ενώ είχαν όπλα από Σαουδική Αραβία, Ιορδανία και Λίβανο.
 
Ακόμη 78 ισλαμιστές τρομοκράτες έπεσαν νεκροί στις μάχες με το Συριακό στρατό και τους Ρώσους Πεζοναύτες σε Λαττάκεια και Χαλέπι σε επιχειρήσεις εναντίον της al-Nusra Front και στις οργανώσεις Takfiri σε al-Rawda και al-Mrij στη βορειανατολική Λαττάκεια. Οι περισσότεροι ήταν Τσετσένοι.
 
Συριακά και ρωσικά μαχητικά σφυροκοπούν την al-Nusra Frοnt στις πόλεις Abo Risheh, Sankofa, Jeb al-Ahmar.
 
Επιπλέον, 40 ισλαμιστές σκοτώθηκαν σε επιχειρήσεις σε συνοικίες στο Χαλέπι και στην Khan al-Asal και στα περίχωρα της Αεροπορικής Ακαδημίας.
 
Οι ισλαμιστές του ISIS, al-Nusra Front, Jabhat al-Nusra, 'al-Jabha al-Shameyeh, 'Jaish al-Mohajerin, al-Ansar', 'Ahrar al-Sham Movement' διασκορπίστηκαν στο Χαλέπι εγκαταλείποντας τις θέσεις του για να σωθούν προκειμένου να λάβουν υποστήριξη από Σαουδική Αραβία και Τουρκία.
 
Στο Χαλέπι ο συριακός στρατός ανέκτησε τον έλεγχο στην al-Sheijk Maqsod, ενώ νότια της πόλης μονάδες εξολόθρευσαν ισλαμιστές τρομοκράτες στοTal al-Mal στη βόρεια πλευρά της Daraa, η οποία είναι παρακείμενη της Tal Mas'hara  στη Quneitra.
 
 
 
 Τμήμα ειδήσεων pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου