Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

Ρωσικό κατασκοπευτικό πλοίο κατέπλευσε στο Κουρασάο.
Το ρωσικό κατασκοπευτικό ‘Γιάνταρ’ καταπλέει στο Κουρασάο

Ένα ρωσικό κατασκοπευτικό πλοίο, το οποίο παρακολουθείται  από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ εδώ και δύο μήνες, αφ’ ότου είχε αποπλεύσει με πορεία προς τις δυτικές ακτές του Ατλαντικού, προσέγγισε αυτήν την εβδομάδα το Κουρασάο, προκειμένου να κάνει ανεφοδιασμό.

Την περασμένη Κυριακή το ρωσικό ερευνητικό πλοίο ‘Γιάνταρ’ κατέπλευσε στο λιμάνι Βίλλεμσταντ, που είναι η πρωτεύουσα του Κουρασάο, αφού έπλευσε στα διεθνή ύδατα έξω από τις νοτιοανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες.
Σύμφωνα με τις αμερικανικές υπηρεσίες ασφαλείας το ρωσικό ‘Γιάνταρ’ πιστεύεται ότι διεξάγει επιχειρήσεις παρακολούθησης αμερικανικών πυραυλοφόρων υποβρυχίων που έχουν σταθμό στον Κίνγκ Μπέι και τη Τζόρτζια.
Αξιωματούχοι του Πενταγώνου δήλωσαν ότι το σκάφος παρακολουθείται στενά και από το βόρειο Ατλαντικό, όπου έφθασε στις 24 Αυγούστου,  βρισκόμενο στα διεθνή ύδατα και κατόπιν  έπλευσε, αργά, νότια κατά μήκος της ανατολικής ακτής των ΗΠΑ.
Οι δραστηριότητες του ρωσικού κατασκοπευτικού στον Ατλαντικό, συνέπεσαν με τον απόπλου από το Κίνγκ Μπέι στις 16 Σεπτεμβρίου,  του υποβρυχίου ‘Ουαϊόμινγκ’, που φέρει πυρηνικούς πυραύλους με προορισμό τη  Σκωτία και είναι γνωστό ότι η Ρωσία αναπτύσσει πλοία που είναι παρόμοια με το ‘Γιάνταρ’ που υποστηρίζονται  από επιθέσεις υποβρυχίων.
Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες πιστεύουν ότι οι παρουσία τέτοιων ρωσικών πλοίων στις ακτές των Ηνωμένων Πολιτειών έχουν ως σκοπό  υποβρύχιες χαρτογραφήσεις,  προκειμένου να υποστηρίξουν μελλοντικές δραστηριότητες των ρωσικών υποβρυχίων στον Ατλαντικό.
--

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου