Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Ομπάμα-Πούτιν συζητούν τη τύχη Συρίας και Ουκρανίας!

Μια φωτογραφία 1000 λέξεις. Ομπάμα -Πούτιν συζητούν έχοντας στο επίκεντρο δυο χώρες. Συρία και Ουκρανία. Κι απ΄ αυτές τις συνομιλίες ίσως να κριθούν πολλά για την τύχη τους.Image

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν χαρακτήρισε χρήσιμη και ειλικρινή τη συνάντηση που είχε με τον Aμερικανό ομόλογό του Μπαράκ Ομπάμα, επιβεβαιώνοντας ότι στη διάρκειά της συζητήθηκε η ρωσική συμβολή στην στρατιωτική επιχείρηση ενάντια στους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.
«Σε ό,τι αφορά τη ρωσική συμμετοχή, εξετάζουμε τι παραπάνω θα μπορούσαμε να κάνουμε για να υποστηρίξουμε όσους είναι στο πεδίο της μάχης, αντιστεκόμενοι και πολεμώντας τους τρομοκράτες και προπαντός το Ισλαμικό Κράτος» είπε ο Πούτιν.
Ο Πούτιν μίλησε για το ενδεχόμενο χερσαίων επιχειρήσεων αποκλείοντάς το προς το παρόν:

«Δεν μπορεί να υπάρξει καμία συζήτηση για επιχείρηση εδάφους, με ρωσικά στρατεύματα να συμμετέχουν σ' αυτήν», είπε ο Πούτιν μετά τη συνάντησή του με τον Ομπάμα, στο περιθώριο της ετήσιας συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

Ωστόσο ο Ρώσος πρόεδρος ομολόγησε ότι παρά την πρόοδο που επιτεύχθηκε σε διάφορα θέματα, οι διαφορές μεταξύ των δύο ηγετών εξακολουθούν υφίστανται. «Κατά τη γνώμη μου, υπάρχει δυνατότητα να δουλέψουμε σε κοινά προβλήματα μαζί» ανέφερε ο Πούτιν μετά τη συνάντηση.


Σύμφωνα με αξιωματούχο του Λευκού Οίκου, οι δυο ηγέτες αφιέρωσαν το πρώτο μισό της 90λεπτης συνάντησής τους στην Ουκρανία και το δεύτερο μισό στη Συρία.
Όπως ανέφερε επίσης Αμερικανός αξιωματούχος, οι κ. Ομπάμα και Πούτιν συμφώνησαν να δώσουν την εντολή στα στρατιωτικά τους επιτελεία να έρθουν σε συνομιλίες για να αποφύγουν τη σύγκρουση σε πιθανές επιχειρήσεις στη Συρία. Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν επίσης να διερευνήσουν τις πιθανότητες για πολιτική λύση στη Συρία, αλλά διαφώνησαν για το μέλλον του Σύρου προέδρου Μπάσαρ Αλ Άσαντ.            http://www.onalert.gr/stories/obama-putin-syzitoun-ti-tyxi-syrias-oukranias/45153

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου