Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

Σύγκρουση Μέρκελ – Πούτιν. Oπλισμένα γερμανικά μαχητικά απέναντι στη ρωσική αεροπορία.

eurofighter_typhoon_s

Οπλισμένα γερμανικά μαχητικά Eurofighter Typhoon έχουν αρχίσει τις περιπολίες στους εναέριους χώρους των βαλτικών χωρών, όπως μεταδίδουν ΜΜΕ.

Αναλυτικότερα, σε δημοσίευμα του Russia Today, αναφέρεται πως, σύμφωνα με το πρακτορείο DPA (που επικαλείται δηλώσεις του Καρλ Μίλνερ, γενικού επιθεωρητή της γερμανικής πολεμικής αεροπορίας), γερμανικά μαχητικά πετούν στους ουρανούς της Βαλτικής οπλισμένα για πρώτη φορά από την αρχή της ουκρανικής κρίσης.
Όπως ο ίδιος υποστήριξε, δεν πρόκειται για κλιμάκωση, αλλά πρέπει να διασφαλίζεται ότι υπάρχει ισορροπία σε περίπτωση συνάντησης με πιθανό εχθρό. Ωστόσο, δεν διευκρινίστηκε ποια πολεμική αεροπορία θα μπορούσε να αποτελεί αυτόν τον εχθρό, ενώ συμπληρώθηκε ότι η παρουσία όπλων στα Eurofighter είναι απαραίτητη για να «εμψυχώνονται οι πιλότοι» που πραγματοποιούν τις περιπολίες.
Σημειώνεται ότι οι τρεις βαλτικές χώρες (Λετονία, Λιθουανία, Εσθονία), δεν διαθέτουν δικά τους λειτουργικά αεριωθούμενα μαχητικά. Τον Απρίλιο του 2004, λίγο μετά την είσοδό τους στο ΝΑΤΟ, αποφασίστηκε η έναρξη περιπολιών από ΝΑΤΟϊκά μαχητικά άλλων χωρών της Συμμαχίας.
Όπως επισημαίνεται σε σχετικό δημοσίευμα του πρακτορείου Sputnik, ο οπλισμός των αεροσκαφών θα είναι επαρκής για μια πραγματική εμπλοκή: πυροβόλο, πύραυλοι μικρής εμβέλειας, πύραυλοι μέσης εμβέλειας καθοδηγούμενοι από ραντάρ, καθώς και συστήματα αυτοπροστασίας.   http://www.makeleio.gr/?p=442703

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου