Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Πούτιν στον ΟΗΕ: Τι είπε για Συρία και Ουκρανία [φωτό].

Ο Μπαράκ Ομπάμα μπορεί να χαρακτήρισε τύραννο τον Μπασάρ Αλ Ασαντ από το βήμα του ΟΗΕ, αλλά λίγη ώρα αργότερα από το ίδιο σημείο ο Βλαντιμίρ Πούτιν τόνιζε πόσο απαραίτητη είναι η συμμετοχή του προέδρου της Συρίας στη μάχη κατά των τζιχαντιστών.
«Η μάχη ενάντια του Ισλαμικού κράτους χωρίς την εμπλοκή του στρατού της Συρίας θα είναι ένα τεράστιο λάθος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ρώσος πρόεδρος, ζητώντας τη δημιουργία ευρείας αντι-τρομοκρατικής συμμαχίας, που θα περιλαμβάνει τις ένοπλες δυνάμεις της συριακής κυβέρνησης.

Παράλληλα, επέκρινε τη Δύση γιατί εξοπλίζει τους «μετριοπαθείς» αντάρτες στη Συρία, αναφέροντας ότι αυτοί αργότερα εντάχθηκαν στην τρομοκρατική οργάνωση του Ισλαμικού κράτους. Η Μόσχα, πρόσθεσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, σταθερά μάχεται ενάντια σε όλες τις μορφές τρομοκρατίας, παρέχοντας στρατιωτικό εξοπλισμό στην κυβέρνηση της Συρίας. «Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι κανένας εκτός από τον Ασαντ και το στρατό του δεν μάχεται πραγματικά ενάντια στο Ισλαμικό κράτος στη Συρία», πρόσθεσε.
Χωρίς να κατονομάσει τις ΗΠΑ, ανέφερε ότι ένα μόνο κέντρο κυριαρχίας προέκυψε στον κόσμο μετά από τον Ψυχρό Πόλεμο, το οποίο αποφάσισε ότι δεν πρέπει να λογαριάζει τον ΟΗΕ. Πρόσθεσε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να εργαστεί με τους εταίρους της στη βάση της συναίνεσης, αλλά οι απόπειρες υπονόμευσης του ΟΗΕ είναι «εξαιρετικά επικίνδυνες».
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν αναφέρθηκε και στην ουκρανική κρίση, αλλά νωρίτερα, μόλις είχε ανέβει στο βήμα, η ουκρανική αποστολή με επικεφαλής τον πρόεδρο της χώρας Πέτρο Ποροσένκο αποχώρισε από την αίθουσα. Αλλοι Ουκρανοί, που παρέμειναν, σήκωσαν μία σημαία από τη μάχη στο Ιλοβαϊσκ, τον Αύγουστο του 2014, όπου το Κίεβο υποστηρίζει ότι ρωσικές δυνάμεις σκότωσαν Ουκρανούς στρατιώτες, επί ουκρανικού εδάφους.

Ο Ρώσος πρόεδρος χαρακτήρισε τα όσα συνέβησαν στην Ουκρανία ως «στρατιωτικό πραξικόπημα» συντονισμένο από το εξωτερικό, το οποίο προκάλεσε εμφύλιο πόλεμο.


Τμήμα ειδήσεων pronews.gr           http://www.defencenet.gr/defence/20150928/%CE%B4%CE%B9%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%B7%CF%83-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B7/%CF%80%CE%BF%CF%8D%CF%84%CE%B9%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BF%CE%B7%CE%B5-%CF%84%CE%B9-%CE%B5%CE%AF%CF%80%CE%B5-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%83%CF%85%CF%81%CE%AF%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BF%CF%85%CE%BA%CF%81%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%B1-%CF%86%CF%89%CF%84%CF%8C-upd

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου