Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων  και χωρών Κ.Α.Κ )china komandos
Σύμφωνα με άρθρο του pentapostagma.gr: Κινέζοι Κομάντος «ετοιμάζονται» να εισέλθουν στην Συρία «στοχοποιώντας» και την Τουρκία!, πρώτοι από όλους είχαμε προϊδεάσει για την κινεζική στρατιωτική εμπλοκή Κινέζικών ειδικών δυνάμεων στην Συρία.
Σύμφωνα με το αραβικό πρακτορείο ειδήσεων almasdarnews.com αναφέρεται  ότι επίλεκτη στρατιωτική δύναμη της Κίνας είναι ήδη καθ” οδόν  για το Λιμάνι της  Λατάκειας και από μέρα σε μέρα θα φτάσει στο συριακό λιμάνι. Κινέζικά  ΕΜΠΟΡΙΚΑ φορτηγά πλοία  μεταφέρουν  συνεχώς στρατιωτικό υλικό , κάτι που παρατηρήθηκε ιδιαίτερα από την περασμένη την Τρίτη το πρωί, δια μέσου της διώρυγας του Σουέζ.!!

Πρόκειται σύμφωνα με πληροφορίες για τους Κινέζους κομάντος της περίφημης δύναμης «Snow Leopard», οι οποίοι και στο παρελθόν πραγματοποίησαν «αθόρυβα»  αποστολές εναντίον των Ταλιμπάν στο Ιράκ και το Αφγανιστάν.
Αυτοί οι ίδιοι Κομάντος ΕΡΧΟΝΤΑΙ με άγριες διαθέσεις τόσο για τους Τζιχαντιστές όσο και για τους Ουιγούρους Τούρκους που πολεμούν στο πλευρό των  Τουρκμένων στην Συρία. Ο φόβος του Πεκίνου έχει να κάνει με το ότι οι Ουιγούροι αυτοί μαχητές θα «κάνουν τα ίδια» με την  επιστροφή τους στην δυτική Κίνα.
Επίσης πρέπει να λάβουμε υπόψη το γεγονός ότι η Τουρκία υποστηρίζει μεταξύ άλλων «πολύ θερμά»  τους  Ουιγούρους Τζιχαντιστές του «κινήματος TIP» , ένα παρακλάδι της Αλ-Κάιντα,  το οποίο έχει «εξαπλωθεί» στο Πακιστάν και την Κίνα και τώρα ευρίσκεται στην  Ρωσία, την Ινδία και την Αίγυπτο, και το ΟΠΟΙΟ  θεωρείται και από το συριακό  καθεστώς του  Αλ-Άσαντ ως προπύργιο του ISIS.
Οι πληροφορίες ότι οι Κινέζοι στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες κατά τις επόμενες εβδομάδες θα φτάσουν  στην Ταρτούς,  επιβεβαιώθηκαν  και από τον Αρχηγό  του συριακού στρατού. Η δημοσίευση καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η Μόσχα στην Συρία θα « δημιουργήσει» τον « δικό της» αντιτρομοκρατικό συνασπισμό, ο  οποίος θα είναι μια εναλλακτική εκδοχή της στρατιωτικής συμμαχίας που σχηματίστηκε από τις ΗΠΑ εναντίον του ISIS αναφέρει  το ρωσικό δημοσίευμα .
Η πολεμική εμπλοκή της Κίνας  στον πόλεμο για την Συρία θα είναι μια σημαντική προσθήκη στην σημερινή ανακοίνωση του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών. Σε συνέντευξη Τύπου στο «Russia Today» ο Υφυπουργός Εξωτερικών του Ιράν  Husein Amir  Abdollahiyan  δήλωσε ότι «το Ιράν θα πολεμήσει τον «ισλαμικό στρατό»   μαζί με τη Ρωσία. Αξίζει να σημειωθεί ότι, Amir ομιλεί σαφώς για την δημιουργία ενός ευρύ στρατιωτικού  συνασπισμού.
«Χαιρετίζουμε την πρόταση του Ρώσου Προέδρου για τη δημιουργία ενός κοινού μετώπου για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και είμαστε  ακόμα πρόθυμοι να εφαρμόσουμε αυτήν την πρωτοβουλία για επιτευχθεί η  γενική δράση και να συνεργαστούμε ΟΛΟΙ μαζί»,  δήλωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών του Ιράν.
Το γεγονός ότι η Ρωσία θα πολεμήσει τους Τζιχαντσιστές μαζί με τους  χιλιάδες Ιρανούς φρουρούς και τους επίλεκτους Κινέζους κομάντος, αλλάζει άρδην το σκηνικό στην Ανατολική Μεσόγειο. Ειδικά η ένταξη της Κίνας στην   ρωσική συμμαχία ξεπερνά όλες τις προσδοκίες που  μπορεί να φανταστεί κανείς. Η παρουσία της διεθνούς συμμαχίας μεταβάλλει σημαντικά την ισορροπία δυνάμεων υπέρ της Μόσχας, εξαπολύοντας την τεράστια δύναμη των  ρωσικών όπλων στην Μέση Ανατολή.
Αναμένεται η αντίδραση της Ουάσιγκτον η οποία θα συνταχθεί με τον ρωσικό συνασπισμό για να απαλειφθεί ολοκληρωτικά  ο ISIS σε ολόκληρη την Μέση Ανατολή , όσο για την επόμενη ημέρα αυτή είναι αβέβαιη τόσο για την Συρία όσο και για τον Άσαντ.