Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

Οι Τούρκοι ετοιμάζονται να ισοπεδώσουν την κουρδική Cizre: Φάλαγγα 200 τεθωρακισμένων οχημάτων έφτασε στην είσοδο της πόλης (vid)

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Γενικευμένη επίθεση κατά της μαρτυρικής κουρδικής πόλης Τσίζρε με σκοπό την ισοπέδωσή της ετοιμάζει ο τουρκικός Στρατός και η Στρατοχωροφυλακή αφού συγκέντρωσε στην είσοδο της πάνω από διακόσια τεθωρακισμένα οχήματα.
 
Τα τεθωρακισμένα έφτασαν στην πόλη ως μια φάλαγγα που εκτεινόταν σε απόσταση χιλιομέτρων υπό την συνοδεία ελικοπτέρων. Φέρεται ότι μεταφέρουν εκατοντάδες άνδρες των τουρκικών ειδικών δυνάμεων εκπαιδευμένους για μάχες σε αστικές περιοχές.
 
Η φάλαγγα ήρθε από την Nusaybin στην γειτονική επαρχία Μαρντίν.
 
Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στην πόλη Τσίζρε ξεκίνησαν στις 4 Σεπτεμβρίου 2015, με στόχο την εξουδετέρωση των μαχητών της Επαναστατικής Πατριωτικής Κίνησης Νέων (YDG-Η), παρακλαδιού του γνωστου ΡΚΚ το  οποίο έχει καταφέρει να εδραιώσει την κουρδική εξέγερση στις  πόλεις της ΝΑ Τουρκίας.
 
Η πόλη κηρύχθηκε υπό στρατιωτικό νόμο για εννέα ολόκληρες ημέρες από τις 4-12 Σεπτεμβρίου και ξεκίνησαν στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά την διάρκεια των οποίων σκοτώθηκαν περισσότεροι από 20 αμάχους στην πόλη των 150.000 κατοίκων
 
Την τουρκική φάλαγγα την σσυνόδευε μονάδα ειδικών επιχειρήσεων η οποία είχε επιφορτισθεί με το αντικείμενο της προσταστίας της από ενέδρες στον δρόμο και στα σταυροδρόμια.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες μόλις έφτασε η φάλαγγα στην Cizre, χωρίστηκε στα δύο: Μια ομάδα κατευθύνθηκε στην πόλη του İdil, και η άλλη στην περιοχή του Şırnak.
 
Κουρδικές πηγές αναφέουν ότι κατά την διάρκεια των τουρκικών επιθέσεων σκοτώθηκαν γυναίκες και παιδιά, ενώ τραυματίες εξέπνευσαν καθώς δεν επέτρεπαν οι Τούρκοι την προσαγωγή τους σε νοσοκομεία.
 
Κάποιες ημέρες η πόλη δεν είχε ούτε ηλεκτρικό ρεύμα, αλλά ούτε και νερό.
 
Μυστηριωδώς ουδείς ασχολήθηκε στην κατά τ'αλλα λαλίστατη ΕΕ και στις ευρέως γνωστές για την "ευαισθησία" τους ΗΠΑ με τα όσα διαδραμτίζονται στην κουρδική πόλη, και τα οποία ως φαίνεται θα έχουν και συνέχεια μάλιστα ιδιαίτερα αιματηρή.
 
Σφοδρές συγκρούσεις Κούρδων μαχητών με άνδρες της τουρκικής Στρατοχωροφυλακής είχαν ξεσπάσει και τον Δεκέμβριο του 2014, και ήταν ο προπομπός των όσων διαδραματίζονται σήμερα. Η πόλη έχει εξελιχθεί για τους Κούρδους σε σύμβολο αντίστασης κατά της τουρκικής καταπίεσης.\
 
Τμήμα ειδήσεων pronews.gr            http://www.defencenet.gr/defence/20150927/defencenet/%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%BA%CE%B9%CE%B1-%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CF%80%CE%BB%CE%B5%CF%83-%CE%B4%CF%85%CE%BD%CE%B1%CE%BC%CE%B5%CE%B9%CF%83/%CE%BF%CE%B9-%CF%84%CE%BF%CF%8D%CF%81%CE%BA%CE%BF%CE%B9-%CE%B5%CF%84%CE%BF%CE%B9%CE%BC%CE%AC%CE%B6%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%BD%CE%B1-%CE%B9%CF%83%CE%BF%CF%80%CE%B5%CE%B4%CF%8E%CF%83%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%AE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου