Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Το ποτάμι γίνεται κόκκινο στο Ιράν ακριβώς την ώρα του Πάσχα.

 Ενώ το Ιράν υποφέρει από μια εκτεταμένη ξηρασία, οι προσευχές του για βροχή απαντήθηκαν με τον πιο βιβλικό τρόπο, καθώς ένα βίντεο εμφανίστηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που δείχνει καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις να ρέουν έντονο κόκκινο.

Ο Μετεωρολογικός Οργανισμός του Ιράν δεν είναι γνωστός για τις προφητικές του κλίσεις. Ωστόσο, τον περασμένο μήνα, εξέδωσε μια «κόκκινη προειδοποίηση» για πλημμύρες σε πέντε δυτικές επαρχίες καθώς πλησιάζει ένα νέο κύμα ισχυρών βροχοπτώσεων λίγο πριν από το Νοβρούζ, το περσικό νέο έτος. Το Ιράν υποφέρει από ξηρασία και οι συνολικές βροχοπτώσεις για το έτος είναι 28 τοις εκατό κάτω από τον μακροπρόθεσμο μέσο όρο.

Η βροχή έπεσε πράγματι σε άφθονες ποσότητες, αλλά βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν χείμαρρους νερού να κυλούν κόκκινο στο νησί του Ορμούζ. Αν και το φαινόμενο δεν είναι άγνωστο, η χρονική στιγμή του συμβάντος έκανε πολλούς να σχολιάσουν.


Μόλις πριν από λίγες ημέρες, το Ιράν εξαπέλυσε μια μαζική επίθεση, στοχεύοντας το Ισραήλ με περισσότερα από 350 drones, ICBM και πυραύλους κρουζ. Ως εκ θαύματος, η επίθεση ήταν σε μεγάλο βαθμό αναποτελεσματική.

Και οι Εβραίοι σε όλο τον κόσμο θα διαβάζουν για ένα κόκκινο ποτάμι την επόμενη Δευτέρα το βράδυ στο Πάσχα Σέντερ. Αυτό περιγράφεται στο βιβλίο της Εξόδου:

Ο Μωυσής και ο Αχαρών έκαναν ακριβώς όπως πρόσταξε ο Χασέμ: σήκωσε τη ράβδο και χτύπησε το νερό στο Νείλο στα μάτια του Φαραώ και των αυλικών του, και όλο το νερό στον Νείλο μετατράπηκε σε αίμα Έξοδος 7:20

Η εικόνα ενός κόκκινου ποταμού έχει έντονη χροιά για τους Βιβλικά σκεπτόμενους, αλλά είναι επίσης σημαντική για τους Μουσουλμάνους. Στο Ισλάμ υπάρχουν πέντε πληγές, δηλαδή πλημμύρες, ακρίδες, ψείρες, φρύνοι και μετατροπή του πόσιμου νερού σε αίμα, ενώ στη Βίβλο υπάρχουν δέκα πληγές, δηλαδή νερό σε αίμα, βάτραχοι, ψείρες, άγρια ​​ζώα, άρρωστα ζώα, καταιγίδες. της φωτιάς, των ακρίδων, του σκότους και του θανάτου του πρωτότοκου. Σύμφωνα με το Κοράνι, τις πληγές έφερε ο Μωυσής (Μούσα), ένας από τους πέντε πιο εξέχοντες προφήτες του Ισλάμ. 

Σύμφωνα με την εβραϊκή παράδοση και με βάση ένα εδάφιο στον Μιχαία, οι δέκα πληγές θα εμφανιστούν ξανά μπροστά στον Μεσσία. 

Θα του δείξω θαυμαστά έργα, όπως στις ημέρες που έβγαινες από τη γη της Αιγύπτου . Μιχαίας 7:15

Οι εβραϊκές πηγές προβλέπουν ότι όλες οι πληγές θα επανεμφανιστούν στην τελική Λύτρωση αλλά σε ακόμη πιο ισχυρές μορφές. Είναι γραμμένο στο Midrash Tanchuma, ομιλητικές διδασκαλίες που συγκεντρώθηκαν γύρω στον πέμπτο αιώνα, ότι «όπως ο Θεός χτύπησε τους Αιγύπτιους με 10 πληγές, έτσι και θα χτυπήσει τους εχθρούς του εβραϊκού λαού την εποχή της Λύτρωσης».

Ο Ναχμανίδης, ένας εξέχων λόγιος της Τορά του 12ου αιώνα από την Ισπανία, έγραψε στο σχόλιό του για τις πληγές ότι ο κύριος λόγος που ο Θεός τιμώρησε τους Αιγύπτιους δεν ήταν για την υποδούλωση του Ισραηλιτικού λαού, αλλά για την απόρριψη του Θεού και της επιρροής του στη ζωή τους.

Αυτή η ιδέα εξηγήθηκε από τον Ραβίνο Bahya ben Asher, έναν Ισπανό σχολιαστή του 13ου αιώνα, ο οποίος έγραψε: «Στην Αίγυπτο, ο Θεός χρησιμοποίησε μόνο ένα μέρος της δύναμής Του. Όταν έρθει η τελική λύτρωση, ο Θεός θα δείξει πολύ, πολύ περισσότερο από τη δύναμή Του».

israel365news.com

ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου