Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023

Πως σας φαίνονται αυτά τα νέα φανάρια; (+video).

Σε κάποιες χώρες έχουν αρχίσει να εφαρμόζονται αυτού του τύπου τα φανάρια που φαίνεται ότι μειώνουν και τα ατυχήματα.


Αν και στην χώρα μας το βασικό πρόβλημα είναι η γενικευμένη αντίσταση κατά των φαναριών και των σημάτων στους δρόμους, υπάρχουν άλλες χώρες του πλανήτη που αναζητούν τρόπους για να διευκολύνουν την ζωή των οδηγών και να την κάνουν πιο ασφαλή.

Για τον σκοπό αυτό δημιουργήθηκαν αυτού του τύπου τα φανάρια που βλέπουμε στις φωτογραφίες, όπου το σήμα δεν είναι μόνο στο κλασικό τριπλο φωτιστικό σώμα, αλλά απλώνεται σε όλο τον στύλο.

Με αυτόν τον τρόπο ο οδηγός μπορεί να δει από μακριά το φανάρι και ανάλογα να ενεργήσει, χωρίς να υπάρχει ο κίνδυνος να μην δει κάποιο σηματοδότη που είναι κρυμμένος πίσω από ένα δέντρο ή τον καλύπτει κάποιο άλλο αυτοκίνητο.

Οι νέοι αυτοί σηματοδότες έχουν αρχίσει να εφαρμόζονται σε διάφορες χώρες του κόσμου (μεταξύ αυτών και στην Τουρκία) σε πιλοτικό στάδιο.

Και τα πρώτα αποτελέσματα είναι άκρως ενθαρρυντικά σε ότι αφορά την μείωση των ατυχημάτων στις διασταυρώσεις στις οποίες έχουν τοποθετηθεί.

Ελπίζουμε κάποια στιγμή να τα δούμε και στην χώρα μας, ώστε να βελτιωθεί έστω και λίγο η ασφάλεια στις διασταυρώσεις και να υπάρχει μεγαλύτερη τάξη στην κυκλοφορία. Αν και δεν τρέφουμε και πολλές ελπίδες για κάτι τέτοιο…

newsauto.gr

2 σχόλια:

 1. ΑΥΤΆ ΕΊΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΌ...
  ΓΙΑΤΊ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΣ ΧΡΕΙΆΖΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΜΑΝΤΡΑΧΑΛΟΣ ΝΑ ΜΟΙΡΆΖΕΙ ΚΑΡΠΑΖΕΣ ΣΕ ΌΣΟΥΣ ΔΕΝ ΦΟΡΟΎΝ ΚΡΑΝΟΣ ΚΑΙ ΖΏΝΗ
  ΚΑΙ ΠΑΤΆΝΕ ΓΚΆΖΙ ΚΑΙ ΌΠΟΙΟΝ ΠΆΡΕΙ Ο ΧΑΡΟΣ...
  ΑΣΕ ΔΕ ΤΟΥΣ ""ΠΥΚΝΟΎΣ""ΠΟΛΛΟΎΣ ΣΗΜΑΤΟΔΌΤΕΣ ΠΟΥ ΕΊΝΑΙ ΣΕΝΑ ΣΗΜΕΊΟ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΕΡΉΛΙΚΕΣ ΔΕΝ...! ΕΔΩ ΠΟΥ ΤΑ ΛΈΜΕ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΜΌΝΟ ΟΙ ΥΠΕΡΉΛΙΚΕΣ ΛΊΓΟ ΚΟΎΡΑΣΗ ΝΑΧΕΙΣ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΕΊΣΑΙ ΚΑΛΟΣ ΣΤΑ ΣΤΑΥΡΌΛΕΞΑ.

  ΤΙ ΝΑ ΛΈΜΕ ? ΕΊΝΑΙ ΘΈΜΑ ΠΑΙΔΕΊΑΣ... Η ΕΥΓΈΝΕΙΑ ΠΡΏΤΑ ΑΠΌ ΌΛΑ. ΚΑΙ ΑΥΤΌ ΠΟΥ ΈΧΟΥΝ ΕΝΤΎΠΩΣΗ ΌΤΙ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΉ ΠΛΕΥΡΆ ΛΟΥΡΊΔΑ ΌΤΙ ΠΆΝΕ ΜΕ ΟΣΑ ΧΙΛΙΌΜΕΤΡΑ ΝΑΝΑΙ. ΜΙΛΆΜΕ ΓΙΑ ΝΤΟΥΒΛΑ!!!

  ΑΣΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΣΩΣΤΟΊ ΔΡΌΜΟΙ... ΚΑΤΑΣΚΕΥΉ ΌΤΙ ΝΑΝΑΙ ΑΡΠΑ💰 ΚΌΛΑ 💰

  ΑπάντησηΔιαγραφή