Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023

Οι άνθρωποι θα πετύχουν την αθανασία σε οκτώ ΧΡΟΝΙΑ, λέει πρώην μηχανικός της Google που προέβλεψε το μέλλον με 86% ακρίβεια.

Ένας πρώην μηχανικός της Google έχει κάνει μια σκληρή διαπίστωση ότι οι άνθρωποι θα επιτύχουν την αθανασία σε οκτώ χρόνια - και το 86% των 147 προβλέψεών του ήταν σωστές.

Ο Ray Kurzweil μίλησε στο κανάλι Adagio του YouTube, συζητώντας για την επέκταση της γενετικής, της νανοτεχνολογίας και της ρομποτικής, η οποία πιστεύει ότι θα οδηγήσει σε "νανορομπότ" που θα αντιστρέψουν την ηλικία. 

Αυτά τα μικροσκοπικά ρομπότ θα επιδιορθώνουν τα κατεστραμμένα κύτταρα και τους ιστούς που φθείρονται καθώς το σώμα γερνάει και θα μας κάνουν άτρωτους σε ασθένειες όπως ο καρκίνος.

Οι προβλέψεις ότι ένας τέτοιος άθλος είναι εφικτός μέχρι το 2030 έχουν αντιμετωπιστεί με ενθουσιασμό και σκεπτικισμό, καθώς η θεραπεία όλων των θανατηφόρων ασθενειών φαίνεται να είναι πολύ μακριά.

Ο Kurzweil προσλήφθηκε από την Google το 2012 για να "εργαστεί σε νέα έργα που αφορούν τη μηχανική μάθηση και την επεξεργασία της γλώσσας", αλλά έκανε προβλέψεις για τις τεχνολογικές εξελίξεις πολύ νωρίτερα.

Το 1990, προέβλεψε ότι ο καλύτερος σκακιστής του κόσμου θα έχανε από έναν υπολογιστή μέχρι το 2000, και αυτό συνέβη το 1997, όταν ο Deep Blue νίκησε τον Gary Kasparov.  

Ο Kurzweil έκανε μια άλλη εκπληκτική πρόβλεψη το 1999: είπε ότι μέχρι το 2023 ένας φορητός υπολογιστής των 1.000 δολαρίων θα έχει την υπολογιστική ισχύ και την αποθηκευτική ικανότητα ενός ανθρώπινου εγκεφάλου.

Το Singularity είναι ένα θεωρητικό σημείο κατά το οποίο η τεχνητή νοημοσύνη ξεπερνά την ανθρώπινη νοημοσύνη και αλλάζει την πορεία της εξέλιξής μας, αναφέρει το LifeBoat.

Ο Kurzweil, ένας συγγραφέας που περιγράφει τον εαυτό του ως φουτουριστή, προέβλεψε ότι η τεχνολογική singularity θα συμβεί μέχρι το 2045, με την τεχνητή νοημοσύνη να περνάει ένα έγκυρο τεστ Turing το 2029.

Πρόκειται για ένα τεστ της ικανότητας μιας μηχανής να επιδεικνύει ευφυή συμπεριφορά ισοδύναμη ή μη διακριτή από εκείνη ενός ανθρώπου 

Είπε ότι οι μηχανές μας κάνουν ήδη πιο έξυπνους και η σύνδεσή τους με τον νεοφλοιό μας θα βοηθήσει τους ανθρώπους να σκέφτονται πιο έξυπνα. 

Σε αντίθεση με τους φόβους ορισμένων, πιστεύει ότι η εμφύτευση υπολογιστών στον εγκέφαλό μας θα μας βελτιώσει.

'Θα αποκτήσουμε περισσότερο νεοφλοιό, θα γίνουμε πιο αστείοι, θα είμαστε καλύτεροι στη μουσική. Θα γίνουμε πιο σέξι", είπε.

'Θα αντιπροσωπεύουμε πραγματικά όλα τα πράγματα που εκτιμούμε στους ανθρώπους σε μεγαλύτερο βαθμό'.

Αντί για ένα όραμα του μέλλοντος όπου οι μηχανές θα καταλάβουν την ανθρωπότητα, ο Kurzweil πιστεύει ότι θα δημιουργήσουμε μια σύνθεση ανθρώπου-μηχανής που θα μας κάνει καλύτερους.

Η ιδέα της εισαγωγής νανομηχανών στο ανθρώπινο σώμα υπάρχει στην επιστημονική φαντασία εδώ και δεκαετίες.

Στο Star Trek, μικροσκοπικά μοριακά ρομπότ που ονομάζονται νανίτες χρησιμοποιήθηκαν για να βοηθήσουν στην επισκευή κατεστραμμένων κυττάρων στο σώμα.

Πριν από περισσότερα από δέκα χρόνια, το Εθνικό Ίδρυμα Επιστημών των ΗΠΑ προέβλεψε ότι η "τηλεπάθεια με ενίσχυση δικτύου" - η αποστολή σκέψεων μέσω του διαδικτύου - θα ήταν πρακτική μέχρι τη δεκαετία του 2020.

Τελικά, θα επηρεάσει τα πάντα', δήλωσε ο Kurzweil.

'Θα είμαστε σε θέση να καλύψουμε τις φυσικές ανάγκες όλων των ανθρώπων. Θα επεκτείνουμε το μυαλό μας και θα παραδειγματιστούμε από αυτές τις καλλιτεχνικές ιδιότητες που εκτιμούμε'.

Η διαδικασία ξεκίνησε πριν από αιώνες με απλές συσκευές όπως τα γυαλιά οράσεως και τα σάλπιγγες αυτιών που θα μπορούσαν να βελτιώσουν δραματικά τις ανθρώπινες ζωές.

Στη συνέχεια ήρθαν καλύτερες μηχανές, όπως τα ακουστικά βαρηκοΐας και συσκευές που μπορούσαν να σώσουν ζωές, όπως οι βηματοδότες και τα μηχανήματα αιμοκάθαρσης.

Μέχρι τη δεύτερη δεκαετία του 21ου αιώνα, έχουμε συνηθίσει σε όργανα που καλλιεργούνται σε εργαστήρια, σε γενετικές χειρουργικές επεμβάσεις και σε σχεδιασμένα μωρά.

dailymail.co.uk

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ DAILY MAIL : Corfiatiko.blogspot.com

4 σχόλια:

 1. ΟΠΩΣ ΤΑ ΔΙΑΒΟΛΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΈΣΩΣΑΝ...⚰️

  ΚΆΤΣΕ ΤΑΠΊ ΚΑΙ ΨΎΧΡΑΙΜΟΣ/ΜΗ
  300 ΧΡΌΝΙΑ ΖΩΑΡΑ ΡΕ ❗

  🤔

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. διαβαστε τις προφητειες του αγγελου του θεου otrok vyacheslav θα δειτε τι παιζει με τα εμβολεια , φτιαχνουν δεμονοαθρωπους που δε θα πεθαινουν σα ταινια επιστημονικης φαντασιας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Άνθρωπε πλανεμένε καί διαβολοποιημένε, δέν πρόκειται ούτε στόν αιώνα τόν άπαντα νά αποκτήσεις αθανασία γιατί απλά είσαι καί θά παραμείνεις μέχρι τήν Δευτέρα Παρουσία τού Κυρίου
  ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ, .... θνητός, "χωμάτινος", "φευγάτος".!
  Όλα τά άλλα είναι εκ τού διαβόλου τελεία καί παύλα.
  Μόνο στήν Ουράνια Βασιλεία τού Χριστού τήν Τρισένδοξη
  καί Ευλογημένη υπάρχει ΑΘΑΝΑΣΙΑ γιά τόν άνθρωπο.  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. 3:04
  ΥΠΆΡΧΕΙ ΑΘΑΝΑΣΊΑ ΥΠΆΡΧΕΙ
  ΑΝΆΤΑΣΗ ΨΥΧΉΣ
  ΑΝΆΣΤΑΣΗ ❗❗❗
  ΜΗΝ ΨΑΡΩΝΕΙΣ ΜΕ ΤΣΙ ΤΡΑΓΟΜΑΠΕΣ ΧΑΖΑΡΟΜΑΓΑΖΑ ΕΚΚΛΗΣΊΑ ΑΒΕΕΜΠΕΕΕ 💰

  ΠΊΣΤΗ ΜΌΝΟ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΎΡΙΟ ΗΜΏΝ ΕΜΜΑΝΟΥΉΛ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ❗ ΑΠΌΛΛΩΝ... ΤΥΑΝΕΎΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΌΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΎ ΓΑΙΑΣ 🇬🇷

  ΑπάντησηΔιαγραφή