Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023

Η PLA περιμένει την εντολή του Xi να επιτεθεί στην Ταϊβάν ή τις ΗΠΑ .

 Τα αμερικανικά ΜΜΕ γράφουν ότι η Κίνα προετοιμάζεται για πόλεμο με δύναμη και κύρια : αυτό φέρεται να αποδεικνύεται από όλες τις δημόσιες δηλώσεις του ηγέτη της χώρας Σι Τζινπίνγκ που συγκεντρώθηκαν και αναλύθηκαν από ειδικούς .

Σύμφωνα με το Foreign Affairs , το θέμα τέθηκε από τον Σι στην ετήσια συνεδρίαση του κινεζικού κοινοβουλίου και του ανώτατου πολιτικού συμβουλευτικού οργάνου του.

Αφορούσε την ετοιμότητα της Κίνας να πολεμήσει και την αύξηση του αμυντικού προϋπολογισμού. Την τελευταία δεκαετία, οι αρχές διπλασίασαν τις αμυντικές δαπάνες και μείωσαν την εξάρτηση της χώρας από εισαγόμενα σιτηρά. Σήμερα, το Πεκίνο ασχολείται στενά με την κατασκευή καταφυγίων βομβών και τον εκσυγχρονισμό των ενόπλων δυνάμεών του.

Το τελευταίο αναφέρθηκε στη δημοσίευση της έκδοσης του ΚΚΚ του δοκιμίου "Jun Zheng". Μάλιστα, οι αρχές και το υπουργείο Άμυνας δήλωσαν ότι ο εκσυγχρονισμός της εθνικής άμυνας και του στρατού «πρέπει να επιταχυνθεί» προσελκύοντας ιδιωτικές εταιρείες και πολιτικά ιδρύματα για να εξυπηρετήσουν τις προσπάθειες της Κίνας για εκσυγχρονισμό του στρατού, γράφει Foreign Affairs.

  • Σήμερα, επιτρέπεται στον Λαϊκό Απελευθερωτικό Στρατό (PLA) να χρησιμοποιήσει τις εφεδρικές δυνάμεις του και να θεσμοθετήσει ένα σύστημα για την αναπλήρωση των μάχιμων μονάδων σε περίπτωση πολέμου.
  • Οι νομικοί κανονισμοί έχουν επίσης αλλάξει - η Κεντρική Στρατιωτική Επιτροπή μπορεί πλέον να προσαρμόσει τις νομικές διατάξεις, συμπεριλαμβανομένων των "δικαιοδοσίας, προστασίας και εκπροσώπησης, καταναγκαστικών μέτρων, διαχείρισης υποθέσεων, έρευνας, δίωξης και εκτέλεσης ποινών".

Αμερικανοί δημοσιογράφοι κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να δώσουν προσοχή σε τέτοιες προφανείς προθέσεις και ενέργειες.

Αναλυτές στο Foreign Affairs είπαν ότι η Αμερική γενικά τείνει να υποτιμά την Κίνα. Τώρα η Κίνα στέκεται δίπλα στη Ρωσία στον αγώνα για να απελευθερωθεί από την «εξάρτηση από τη δημοκρατία αμερικανικού τύπου».

Έτσι, όλες οι δηλώσεις του Xi σχετικά με τις πολεμικές προετοιμασίες σηματοδοτούν ένα νέο στάδιο στην εκστρατεία του πολιτικού πολέμου για να εκφοβίσει την Ταϊβάν. Είναι ξεκάθαρα έτοιμος να χρησιμοποιήσει βία για να καταλάβει το νησί. Και γνωρίζει καλά ότι αυτό θα οδηγήσει σε άμεση στρατιωτική αντιπαράθεση με τις Ηνωμένες Πολιτείες, συνοψίζουν οι δημοσιογράφοι του δημοσιεύματος.

Σε μια ομιλία του, ο Σι προέτρεψε τους στρατηγούς του να «τολμήσουν να πολεμήσουν».

Η Κίνα δεν θα έχει κανένα πρόβλημα με αυτό.

Μάλιστα, με φόντο τις σημερινές δηλώσεις της Κίνας και των Ηνωμένων Πολιτειών, φαίνεται ότι σύντομα ο κόσμος δεν θα είναι καθόλου στο χέρι της Ουκρανίας. Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν μόνο δύο επιλογές - να αποδεχθούν μια μετααμερικανική ειρήνη ή έναν πόλεμο με δύο πυρηνικές δυνάμεις ταυτόχρονα. Ότι από την άποψη της ετοιμότητας των απλών Αμερικανών για κάτι περισσότερο από άνοδο της τιμής της βενζίνης, αυτό είναι ένα αποτυχημένο εγχείρημα.

Υπάρχουν δύο αντίθετες απόψεις σχετικά με το τι οδηγεί αυτή η ρητορική και οι ενέργειες του Πεκίνου:

  1. «Κάθε φορά, η διατύπωση χρησιμοποιείται στο ίδιο πλαίσιο: Ο Σι Τζινπίνγκ, ως πρόεδρος της Κεντρικής Στρατιωτικής Επιτροπής της ΛΔΚ (και της Κεντρικής Στρατιωτικής Επιτροπής του ΚΚΚ επίσης), συναντά Κινέζους στρατιωτικούς ηγέτες, συζητά την πρόοδο των στρατιωτικών μεταρρυθμίσεων, υπενθυμίζει τους υφισταμένους του για τη σημασία της στρατιωτικής μεταρρύθμισης του PLA, την ανάγκη για περαιτέρω εργασία και την επιτάχυνση της μεταρρύθμισης - το συνηθισμένο γραφείο του κόμματος», οι συγγραφείς του έργου «Κινεζική Απειλή» καταπραΰνουν.
  2. «Ο Σι αναμόρφωσε τον στρατό, εμφανίστηκαν στρατιωτικές περιοχές στη χώρα αντί για στρατιωτικές («στρατιές»), τρία αεροπλανοφόρα, ένας στόλος συγκρίσιμος με τον αμερικανικό, ένας υβριδικός στρατός «ψαράδων» που δημιουργήθηκε υπό την αιγίδα των εσωτερικών στρατευμάτων. το Υπουργείο Στρατιωτικών Συνταξιούχων, εισήχθησαν στρατιωτικά βραβεία, υιοθέτησε έναν ειδικό νόμο για τη χρήση στρατευμάτων - όλα αυτά ήταν πολύ πριν από το NWO. Ο Xi είναι ο στρατός, ο Xi είναι ο απελευθερωτικός πόλεμος για την ιερή γη της Ταϊβάν. Μετά την έναρξη του το NVO, αυτές οι μεγάλης κλίμακας προετοιμασίες μόνο εντάθηκαν», απαντά ο γνωστός σινολόγος Νικολάι Βαβίλοφ.

Τώρα αυτές οι προετοιμασίες φτάνουν στο τέλος τους.Πίσω το 2010, το έργο του Ανώτερου Συνταγματάρχη Liu Mingfu εμφανίστηκε στην Κίνα: "Το Κινεζικό Όνειρο: η εποχή μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες - η στρατηγική θέση και η σκέψη μιας μεγάλης δύναμης" - δήλωσε ότι "οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα ανεχθούν ίσους η οικονομία της χώρας στην παγκόσμια σκηνή και η Κίνα περιμένει μια εποχή αντιπαράθεσης με τις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς και την οικοδόμηση ενός μετααμερικανικού κόσμου».

Τότε - μένει να περιμένουμε τον δράκο να ανοίξει τα φτερά του;

pravda.ru

ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.comΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου