Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023

Εκπληκτικές εικόνες του Πλούτωνα δείχνουν ότι κάτι ασυνήθιστο συμβαίνει εκεί.

Ο Πλούτωνας είναι ένας παγωμένος κόσμος που κάποτε θεωρούνταν ο ένατος πλανήτης του ηλιακού συστήματος. Είναι τόσο μακριά που τα επίγεια τηλεσκόπια δύσκολα μπορούν να αποκαλύψουν επιφανειακές εικόνες του νάνου πλανήτη.

Ως εκ τούτου, ο Πλούτωνας παρέμεινε ένα μυστήριο για αρκετές δεκαετίες μετά την ανακάλυψή του. Το 2006, η NASA εκτόξευσε τον ανιχνευτή New Horizons για να μελετήσει τον Πλούτωνα, ο οποίος εξακολουθούσε να θεωρείται ο ένατος πλανήτης.

Το New Horizons έφτασε στον Πλούτωνα μετά από περισσότερα από εννέα χρόνια και έγινε το πρώτο διαστημόπλοιο που πέταξε από τον μακρινό κόσμο. Έστειλε εκπληκτικές εικόνες του πλανήτη νάνου που αποκάλυψαν εντυπωσιακές λεπτομέρειες της επιφάνειάς του. Αν και το New Horizons έχει πλέον ξεπεράσει το όριο των 50 AU από τη Γη, τα δεδομένα από τον διαστημικό ανιχνευτή εξακολουθούν να αναλύονται μετά από έξι χρόνια από την πτήση του Πλούτωνα.

Και τώρα, η έρευνα έχει δείξει ότι ο Πλούτωνας δεν είναι τόσο ήρεμος όσο φαίνεται. Είναι καλυμμένο με ηφαίστεια πάγου και το παγωμένο σώμα μπορεί να φιλοξενεί ωκεανό σε υγρό νερό κάτω από την επιφάνειά του. Στο πέμπτο επεισόδιο της σειράς Sunday Discoveries Series, ας μάθουμε αναλυτικά την ανακάλυψη των ηφαιστείων πάγου στον Πλούτωνα.

The Secrets of the Universe

AΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com

1 σχόλιο:

  1. ΔΕΝ ΈΧΟΥΝ ΙΔΈΑ ! ΤΙ ΓΊΝΕΤΑΙ
    ΣΤΗΝ ΓΑΊΑ.
    ΚΑΙ ΣΑΣ ΛΈΝΕ ΓΙΑ ΤΑ ΟΥΦΑ ΤΑΣΤΡΑ ΚΛΠ ΚΑΜΠΑΛΟΜΠΟΥΡΔΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή