Τρίτη 28 Μαρτίου 2023

Συγκρούσεις διαδηλωτών με την αστυνομία σε όλη τη Γαλλία.

Σε όλη τη Γαλλία, διαδηλωτές κατά της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος

συγκρούστηκαν με την αστυνομία στο πλαίσιο γενικής απεργίας. Αυτό είπε το κανάλι BFMTV την Τρίτη 28 Μαρτίου.

Έτσι, σύμφωνα με το κανάλι, στη Ρεν, πλήθος διαδηλωτών πέταξε πέτρες στην αστυνομία, σε απάντηση που χρησιμοποίησαν δακρυγόνα και κανόνια νερού.

Συγκρούσεις μεταξύ απεργών και αστυνομίας σημειώθηκαν επίσης στην πόλη Νάντη στο δυτικό τμήμα της χώρας, όπου διαδηλωτές πυρπόλησαν ένα αυτοκίνητο και ένα υποκατάστημα τράπεζας και πέταξαν διάφορα αντικείμενα σε αξιωματούχους επιβολής του νόμου.

Η διαδήλωση στο Tulle, που βρίσκεται στα νοτιοδυτικά της Γαλλίας, σύμφωνα με το κανάλι, συνοδεύτηκε επίσης από βίαιες συγκρούσεις μεταξύ ακτιβιστών και αστυνομίας. Οι διαδηλωτές πέταξαν κονσέρβες και βόμβες μολότοφ στους αστυνομικούς. Η αστυνομία απάντησε με δακρυγόνα.

Το υλικό αναφέρει ότι συγκρούσεις μεταξύ των πιο ριζοσπαστικών εκπροσώπων του κινήματος διαμαρτυρίας και των δυνάμεων του νόμου και της τάξης σημειώθηκαν στο Παρίσι. Ως αποτέλεσμα, 22 άτομα τέθηκαν υπό κράτηση από την αστυνομία.

Πέρασε την Τρίτη, η 10η ημέρα της γενικής απεργίας που ανακοινώθηκε στη Γαλλία κατά της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος της χώρας. Οι διαδηλώσεις οδηγούν σε ταραχές.

Έτσι, στις 26 Μαρτίου, ως αποτέλεσμα μιας συγκέντρωσης στην κοινότητα του Sainte-Solin, περισσότερα από 200 άτομα τραυματίστηκαν, συμπεριλαμβανομένων αξιωματικών επιβολής του νόμου , 40 άτομα έλαβαν βαθιές πληγές και θραύσματα.

Ο νόμος για την αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης ψηφίστηκε στις 16 Μαρτίου χωρίς ψηφοφορία στη Βουλή. Εκπρόσωποι συνδικαλιστικών οργανώσεων και πολιτικών κομμάτων της αντιπολίτευσης καταδίκασαν την κίνηση της κυβέρνησης. Την επόμενη μέρα, η αντιπολίτευση LIOT πρότεινε ψήφο δυσπιστίας στην κυβέρνηση . Οι μαζικές διαδηλώσεις συνεχίστηκαν σε διάφορες πόλεις της Γαλλίας.

Η μεταρρύθμιση εισήχθη τον Ιανουάριο. Συνεπάγεται αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 62 στα 64 έτη. Η περίοδος συνταξιοδότησης θα αυξηθεί σταδιακά από την 1η Σεπτεμβρίου 2023 και θα φτάσει τα 64 έτη το 2030.

iz.ru

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΣΙΚΗ IZVESTIA : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου