Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023

Ισραήλ, Χεζμπολάχ προετοιμάζονται για μάχη στα σύνορα του Λιβάνου.

 Το Ισραήλ και η Χεζμπολάχ εγκαθιστούν προωθημένες θέσεις ενόψει μιας πιθανής στρατιωτικής σύγκρουσης στα σύνορα με τον Λίβανο.Η Χεζμπολάχ ολοκλήρωσε την ανάπτυξη δυνάμεων σε δεκάδες φυλάκια και πύργους παρατήρησης κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ, αναφέρει το Ynet. Ορισμένα από αυτά τα φυλάκια βρίσκονται ακριβώς δίπλα στον συνοριακό φράχτη και η επίλεκτη δύναμη Radwan της ομάδας περιπολεί στην περιοχή, αναφέρει το δημοσίευμα.

Οι IDF ανταποκρίθηκαν στην απειλή με τη δημιουργία δεκάδων θέσεων μάχης κατά μήκος των τεταμένων συνόρων. Αυτό περιλαμβάνει περιοχές όπου δεν υπήρχε στρατιωτική παρουσία πριν και ισραηλινούς θύλακες πέρα από τον φράχτη.

Φαίνεται ότι και οι δύο πλευρές είναι πλέον σε θέση να εμπλακούν σε συνοριακές μάχες σε σύντομο χρονικό διάστημα.  Ειδικότερα, το Κέντρο Ερευνών Alma βλέπει αυξημένο κίνδυνο επίθεσης της Χεζμπολάχ στις ισραηλινές δυνάμεις που κατασκευάζουν φράγμα στα σύνορα με τον Λίβανο.

Παράλληλα, η Χεζμπολάχ ανέπτυξε πάνω από 1.000 πράκτορες κατά μήκος των συνόρων τις τελευταίες εβδομάδες για τη συλλογή πληροφοριών, ανέφερε το N12 News. Αυτό είναι ένα ακόμη μήνυμα ότι η ομάδα λαμβάνει μέτρα για να προετοιμαστεί για στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι εκατοντάδες Παλαιστίνιοι από το Λίβανο εργάζονται για τη Χεζμπολάχ για τη συλλογή πληροφοριών. Επιπλέον, οι ηγέτες της τρομοκρατίας στο Λίβανο συντονίζονται με τη Χαμάς στη Γάζα.


Πόλεμος σε πολλά μέτωπα;

Οι τελευταίες εξελίξεις έρχονται καθώς οι επικεφαλής της άμυνας του Ισραήλ βλέπουν αυξανόμενο κίνδυνο μιας στρατιωτικής σύγκρουσης σε πολλαπλά μέτωπα.

Το Ισραήλ αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή μια πραγματική απειλή σύγκρουσης σε πολλά μέτωπα, έγραψε ο δημοσιογράφος Tal Lev-Ram στην εφημερίδα Ma'ariv. Οι Ιρανοί ηγέτες συζητούν αν θα διατάξουν τους πληρεξουσίους τους να εξαπολύσουν επιθέσεις καθώς το Ισραήλ αντιμετωπίζει πολιτική αναταραχή, ανέφερε ο Ron Ben-Yishai στο Ynet.

Η πιο άμεση απειλή αυτή τη στιγμή φαίνεται να προέρχεται από το παλαιστινιακό μέτωπο, όπου η Χαμάς σχεδιάζει να κλιμακώσει τη βία κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού. Μια έξαρση της τρομοκρατίας στη Δυτική Όχθη θα μπορούσε γρήγορα να προκαλέσει μια έκρηξη στη Γάζα και αλλού, πυροδοτώντας ενδεχομένως έναν πόλεμο μέσα σε λίγες εβδομάδες.

israelradar.com

ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου