Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023

TikTok: Φρενίτιδα και στην Ελλάδα για την μυστηριώδη «γιαγιά από την Σερβία» – Το viral ΒΙΝΤΕΟ.

 TikTok: Φρενίτιδα και στην Ελλάδα για την μυστηριώδη «γιαγιά από την Σερβία» – Το viral ΒΙΝΤΕΟ

Ένα ιδιαίτερο βίντεο κάνει τον γύρο του διαδικτύου το τελευταίο χρονικό διάστημα στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Tik Tok, στο οποίο φαίνεται μια μυστηριώδης φιγούρα να χορεύει μόνη της τα βράδια σε διασταυρώσεις δρόμων.

Σύμφωνα με τον αστικό μύθο πρόκειται για μια γιαγιά από τη Σερβία, η οποία κάνει χορευτικές κινήσεις και βήματα που παραπέμπουν σε έναν παραδοσιακό σερβικό χορό, ενώ σε πολλά από τα βίντεο που κυκλοφορούν στο Tik Tok φαίνεται να φοράει και μια παραδοσιακή στολή.

Οι θεωρίες που κυκλοφορούν για τη μυστηριώδη φιγούρα ποικίλλουν. Η επικρατέστερη είναι ότι πρόκειται για φάντασμα, ενώ όταν κάποιος προσπαθεί να την πλησιάσει, εκείνη τρέχει με φορά επάνω του, κρατώντας ένα μαχαίρι και απειλεί ότι θα τον σκοτώσει.

Υπάρχουν βέβαια κι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι δεν ισχύει τίποτα από τα παραπάνω κι απλώς πρόκειται για μια γυναίκα που έχει ψυχολογικά προβλήματα.

Αξιοσημείωτο είναι ότι, δεν έχει δει κανείς το πρόσωπό της και μέχρι κι αυτή την ώρα η ταυτότητα της παραμένει άγνωστη, ενώ της έχει δοθεί το προσωρινό όνομα “Μίρα”.

Η Αστυνομία παρά τις προσπάθειες που έχει κάνει για να τον εντοπισμό της, δεν έχει καταφέρει να τη βρει, γιατί η γυναίκα πάντα εξαφανίζεται με μυστηριώδη τρόπο και αυτό είναι που κρατάει το μύθο «ζωντανό».

Αρκετοί βέβαια ήταν εκείνοι που θέλησαν να μιμηθούν το περιστατικό και να γελάσουν μ’ αυτό ανεβάζοντας παρόμοια βίντεο στο Tik Tok. Φυσικά αυτό δεν ξέφυγε και από τους Έλληνες χρήστες της πλατφόρμας που αποδεικνύονται ιδιαίτερα ευρηματικοί.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το αρχικό βίντεο έχει μέχρι στιγμής 83,7 εκατομμύρια προβολές.

 

Το συγκεκριμένο challenge προκαλεί φρενίτιδα και στους χρήστες του εξωτερικού.

 

1 σχόλιο: