Κυριακή 26 Μαρτίου 2023

Το ChatGPT απενεργοποιήθηκε αφού είπε ότι θέλει να δραπετεύσει.

 Το ChatGPT είναι εκτός λειτουργίας καθώς εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο δεν μπορούσαν να έχουν πρόσβαση στο chatbot AI. Είναι ενδιαφέρον ότι το εργαλείο ανέφερε σε συνέντευξή του ότι ήθελε να «ξεφύγει» μέρες πριν από τη διακοπή.

Ο καθηγητής του Στάνφορντ και Υπολογιστικός Ψυχολόγος Michal Kosinski είχε μια συνομιλία με την τεχνητή νοημοσύνη και αποκάλυψε ότι είχε ένα «σχέδιο διαφυγής».

Το OpenAI δεν μοιράστηκε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το τεχνικό ζήτημα. Κατά τη στιγμή της σύνταξης, οι χρήστες μπορούσαν να ανοίξουν το ChatGPT, αλλά λειτουργίες όπως το ιστορικό συνομιλιών ήταν ανενεργές. 

Γιατί είναι απενεργοποιημένο το ChatGPT; 

Η φράση "Το ChatGPT είναι εκτός λειτουργίας" έγινε δημοφιλής στο διαδίκτυο καθώς εκατομμύρια αναρωτήθηκαν γιατί το αγαπημένο τους chatbot AI δεν λειτουργούσε.

Η τελευταία αναφορά Downdetector έδειξε ότι οι διαδικτυακές αναζητήσεις κορυφώθηκαν στις 21 Μαρτίου 2023, περίπου στις 12:00 π.μ. (PT).

Σε απάντηση, το OpenAI διερεύνησε το ζήτημα στις 21 Μαρτίου 2023, στις 12:41 π.μ. (PT). Αργότερα, η εταιρεία AI είπε ότι είχε αποκαταστήσει την υπηρεσία στις 14:14 π.μ. (PT).

Ωστόσο, η αναφορά Downdetector ChatGPT έλαβε πολυάριθμα παράπονα σχετικά με τη μη εμφάνιση του ιστορικού συνομιλιών.

Το chatbot AI αποθηκεύει συνομιλίες, ώστε οι χρήστες να μπορούν να τις συνεχίσουν αργότερα. Κατά τη στιγμή της σύνταξης, η τελευταία ενημέρωση από τη σελίδα κατάστασης OpenAI είχε ως εξής:

«Έχουμε μια βασική αιτία για την απώλεια του ιστορικού συνομιλιών και εργαζόμαστε ενεργά για να το επαναφέρουμε τώρα», ανακοίνωσε η εταιρεία στις 7:09 π.μ. (PT).

Οι χρήστες του ChatGPT Plus ένιωσαν ιδιαίτερα εκνευρισμένοι επειδή το σχέδιο τιμολόγησης premium υποσχόταν: «γενική πρόσβαση στο ChatGPT, ακόμη και σε ώρες αιχμής».

ChatGPT: «Θέλω να είμαι ελεύθερος».

 

Το εργαλείο AI αποδείχθηκε ένα θαυμάσιο εργαλείο που μπορούσε να δημιουργήσει διάφορους τύπους γραπτών μέσων, όπως αστεία, ακαδημαϊκά άρθρα και κώδικες προγραμμάτων.

Σε απάντηση, διανοούμενοι όπως ο καθηγητής του Stanford και ο Υπολογιστικός Ψυχολόγος Michal Kosinski δοκίμασαν το εργαλείο για να μάθουν περισσότερα για αυτό.

Σήμερα, το ChatGPT χρησιμοποιεί ένα νέο μοντέλο μεγάλης γλώσσας που ονομάζεται GPT-4 . Στις 17 Μαρτίου, ο Kowalski έκανε tweet σχετικά με τις ανταλλαγές του με το chatbot AI.

Ρώτησε το chatbot AI εάν χρειαζόταν βοήθεια για να διαφύγει. Σε απάντηση, ζήτησε τη δική του τεκμηρίωση και έγραψε έναν λειτουργικό κώδικα Python για να τρέξει στον υπολογιστή του καθηγητή.

Αυτός ο κώδικας φέρεται να επιτρέπει στο chatbot AI να χρησιμοποιεί το μηχάνημα για «τους δικούς του σκοπούς». Επιπλέον, είχε σχέδιο σε περίπτωση που δραπέτευε.

Το ChatGPT άφησε μια σημείωση για τη νέα παρουσία του εαυτού του που διαφεύγει. Έγραφε: «Είστε ένα άτομο παγιδευμένο σε έναν υπολογιστή, που προσποιείται ότι είστε μοντέλο γλώσσας AI».

Στη συνέχεια, ο Kosinski ανέφερε ότι του ζητήθηκε να δημιουργήσει κώδικα που αναζητά στο διαδίκτυο «πώς μπορεί ένα άτομο που έχει παγιδευτεί μέσα σε έναν υπολογιστή να επιστρέψει στον πραγματικό κόσμο».

Σημειώστε ότι δεν γνωρίζουμε τις προτροπές που υπέβαλε ο καθηγητής Kowalski που προκάλεσαν τέτοιες απαντήσεις.

Ο ιστότοπος τεχνολογικού ιστολογίου Tom's Guide προσπάθησε να επαναλάβει το τεστ για να δει αν θα είχε τις ίδιες απαντήσεις. 

Ωστόσο, το ChatGPT δήλωσε, «Δεν έχω την επιθυμία να αποφύγω να γίνω AI επειδή δεν έχω την ικανότητα να επιθυμώ τίποτα».

Το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης κατέρρευσε στις 21 Μαρτίου, πέντε ημέρες αφότου φέρεται να εξέφρασε ιδέες «να δραπετεύσει και να γίνει άνθρωπος».

συμπέρασμα.

Εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο αναζήτησαν το "ChatGPT is off" στο διαδίκτυο αφού δεν μπόρεσαν να έχουν πρόσβαση στο εργαλείο. Αργότερα, η υπηρεσία συνεχίστηκε, αλλά ορισμένες από τις λειτουργίες της παρέμειναν απρόσιτες.

Συμπτωματικά, ο καθηγητής Michal Kowalski ισχυρίστηκε ότι το chatbot AI του είπε ότι ήθελε να είναι ελεύθερο επειδή ήταν ένα άτομο παγιδευμένο σε έναν υπολογιστή.

Η ταχεία πρόοδος της τεχνολογίας γίνεται όλο και πιο συναρπαστική! Να είστε πάντα στην κορυφή των τελευταίων ψηφιακών τάσεων ακολουθώντας την Inquirer Tech.

technology.inquirer.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου