Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023

Η selfie του Μυστικού Δείπνου: Η τεχνητή νοημοσύνη φαντάζεται πώς θα έμοιαζαν ιστορικές προσωπικότητες όπως ο Ιησούς, η Κλεοπάτρα και ο Ναπολέων αν τραβούσαν πορτρέτα από smartphone.

 Κανένας ζωντανός άνθρωπος δεν μπορεί να φανταστεί πώς ήταν να κάθεσαι στο Μυστικό Δείπνο ή να στέκεσαι στην αυλή της Κλεοπάτρας, αλλά η τεχνητή νοημοσύνη μας έχει δώσει μια ματιά σε αυτά τα επικά γεγονότα - και από την οπτική γωνία του πρώτου προσώπου.

Η τεχνητή νοημοσύνη έχει δημιουργήσει εικόνες ιστορικών προσώπων που βγάζουν selfie κατά τη διάρκεια γνωστών γεγονότων, όπως ο Μυστικός Δείπνος

Η τεχνητή νοημοσύνη έχει δημιουργήσει εικόνες ιστορικών προσώπων που βγάζουν selfie κατά τη διάρκεια γνωστών γεγονότων, όπως ο Μυστικός Δείπνος.

Ένας ανεξάρτητος μοντέρς ταινιών μοιράστηκε πρόσφατα μια συλλογή με ρεαλιστικές εικόνες που δείχνουν ιστορικές προσωπικότητες να τραβούν selfies, τις οποίες πέρασε μήνες επεξεργαζόμενος μια φόρμουλα με προτροπές, γλώσσα και φωτογραφικά στοιχεία.

Ο Ντάνκαν Τόμσεν, 53 ετών, χρησιμοποίησε το λογισμικό Midjourney, το οποίο δημιουργεί εικόνες από περιγραφές φυσικής γλώσσας. Οι εικόνες δείχνουν επίσης χαμογελαστούς στρατιώτες στη μάχη του Βατερλώ και στη μάχη του Αγκινκούρ, μαζί με έναν Ναπολέοντα που χαμογελά.

«Τα αποτελέσματα είναι ξεκαρδιστικά και όλοι όσοι έχω μοιραστεί τη δουλειά μου δεν μπορούν να πιστέψουν πόσο αληθινές φαίνονται οι φωτογραφίες», είπε ο Τόμσεν.

«Έχω κάνει Κλεοπάτρα, Βασίλισσα Ελισάβετ Α', Ερρίκο Η', Ιησού και πολλά άλλα».

Η τεχνητή νοημοσύνη κάνει τα κύματα στη βιομηχανία της εικόνας, επιτρέποντας σε οποιονδήποτε να δημιουργήσει ρεαλιστικό περιεχόμενο απλώς λέγοντας στο σύστημα αυτό που θέλει.  

Το Midjourney αναδύει τόσο ρεαλιστικές εικόνες που οι άνθρωποι ξεγελιούνται. Μια εικόνα του Πάπα Φραγκίσκου να φοράει ένα τεράστιο λευκό μπουφάν με ένα σταυρό που κρέμεται από αυτό έχει προκαλέσει φρενίτιδα τους χρήστες των social media.

Ωστόσο, καλλιτέχνες όπως ο Thomsen χρησιμοποιούν την τεχνολογία για ψυχαγωγία.

Το Midjourney ανταποκρίνεται σε προτροπές και εντολές που ο χρήστης ορίζει και δημιουργεί εικόνες με αναφορά σε δισεκατομμύρια εικόνες στο διαδίκτυο. 

Ο Τόμσεν είπε ότι πέρασε μήνες επεξεργαζόμενος μια φόρμουλα προτροπών, γλώσσας και φωτογραφικών στοιχείων για να δώσει στις φωτογραφίες αυτό το εφέ «selfie».

«Μπορεί να είναι μια μακρά διαδικασία προγραμματισμού επειδή η τεχνητή νοημοσύνη απαιτεί από τους χρήστες να της πουν ακριβώς τι πρέπει να κάνει και απαιτεί «απόλυτη περιγραφή», είπε.

Ο Τόμσεν πρόσθεσε ότι πιστεύει ότι η τεχνική του θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τη διδασκαλία της ιστορίας στα σχολεία. 

«Αυτή η τεχνολογία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στα σχολεία ως ένας νέος τρόπος διδασκαλίας και εμπλοκής των παιδιών με την παγκόσμια ιστορία - είναι σαν να ταξιδεύεις στο χρόνο χωρίς μηχανή του χρόνου», είπε.

Ένας ανεξάρτητος μοντέρ ταινιών χρησιμοποίησε το λογισμικό Midjourney, το οποίο δημιουργεί εικόνες από περιγραφές φυσικής γλώσσας. Στη selfie του Μυστικού Δείπνου, τα μάτια του Ιησού και ορισμένων αποστόλων είναι παραμορφωμένα, μαζί με έναν άνδρα μπροστά που έχει μόλις τέσσερα δάχτυλα

Ένας ανεξάρτητος μοντέρ ταινιών χρησιμοποίησε το λογισμικό Midjourney, το οποίο δημιουργεί εικόνες από περιγραφές φυσικής γλώσσας. Στη selfie του Μυστικού Δείπνου, τα μάτια του Ιησού και ορισμένων αποστόλων είναι παραμορφωμένα, μαζί με έναν άνδρα μπροστά που έχει μόλις τέσσερα δάχτυλα. 

Παρόμοια λάθη εντοπίζονται στη selfie της Κλεοπάτρας, όπου οι άνθρωποι έχουν είτε πάρα πολλά είτε πολύ λίγα δάχτυλα, κάτι που φαίνεται να είναι η πτώση των εικόνων που δημιουργούνται από την τεχνητή νοημοσύνη

Παρόμοια λάθη εντοπίζονται στη selfie της Κλεοπάτρας, όπου οι άνθρωποι έχουν είτε πάρα πολλά είτε πολύ λίγα δάχτυλα, κάτι που φαίνεται να είναι η πτώση των εικόνων που δημιουργούνται από την τεχνητή νοημοσύνη.

Πρόσθεσε: «Μπορείτε να ζητήσετε από την τεχνητή νοημοσύνη να είναι ιστορικά ακριβής και μετά μπορεί να αναφέρει οτιδήποτε, οπουδήποτε, παντού - αυτή είναι η ομορφιά του.

«Έχω μια ματιά στην εικόνα μέσω της καθημερινής μου δουλειάς και είχα την τύχη να δουλέψω με μερικούς πραγματικά υπέροχους ανθρώπους.

«Μου επέτρεψε να διασταυρώσω όλα όσα έχω δουλέψει και να εξερευνήσω τη φαντασία μου χωρίς όρια, και αυτό είναι το αποτέλεσμα!»

Ενώ οι εικόνες είναι εκπληκτικές, μια πιο προσεκτική ματιά αποκαλύπτει σημάδια που τις έκανε η AI.

Στη selfie του Μυστικού Δείπνου, τα μάτια του Ιησού και ορισμένων αποστόλων είναι παραμορφωμένα, μαζί με έναν άνδρα μπροστά που έχει μόλις τέσσερα δάχτυλα.

Οι λεπτομέρειες στα μαλλιά καθώς πιάνουν τον ήλιο και τις σκιές στο τραπέζι δείχνουν πόσο ισχυρή είναι η τεχνολογία. 

Παρόμοια λάθη εντοπίζονται στη selfie της Κλεοπάτρας, όπου οι άνθρωποι έχουν πάρα πολλά ή πολύ λίγα δάχτυλα, κάτι που φαίνεται να είναι η πτώση μεταξύ των εικόνων που δημιουργούνται από την τεχνητή νοημοσύνη.

Ένας χρήστης του Twitter δημιούργησε μια συλλογή εικόνων χρησιμοποιώντας το Midjourney, αποτυπώνοντας «ένα πάρτι που δεν συνέβη ποτέ με φίλους που δεν υπάρχουν». 

Οι εικόνες φαίνεται να είναι ειλικρινείς λήψεις φίλων σε ένα πάρτι, αλλά μια πιο προσεκτική ματιά μπορεί να σας δημιουργήσει εφιάλτες.

Δύο από τις φωτογραφίες υποδηλώνουν ότι οι γυναίκες βγάζουν φωτογραφίες κοιτώντας στον καθρέφτη - μια από αυτές κρατά ψηλά κάτι που φαίνεται να είναι μια φωτογραφική μηχανή.

Και τα άλλα δύο στιγμιότυπα δείχνουν ειλικρινείς λήψεις τριών φίλων που χαμογελούν και ανυπομονούν.

Ένας χρήστης του Twitter δημιούργησε μια συλλογή εικόνων χρησιμοποιώντας το Midjourney, αποτυπώνοντας «ένα πάρτι που δεν συνέβη ποτέ με φίλους που δεν υπάρχουν». Οι εικόνες φαίνεται να είναι ειλικρινείς λήψεις φίλων σε ένα πάρτι, αλλά μια πιο προσεκτική ματιά μπορεί να σας δημιουργήσει εφιάλτες - η γυναίκα που κρατά την κάμερα έχει πάρα πολλά δάχτυλα

Ένας χρήστης του Twitter δημιούργησε μια συλλογή εικόνων χρησιμοποιώντας το Midjourney, αποτυπώνοντας «ένα πάρτι που δεν συνέβη ποτέ με φίλους που δεν υπάρχουν». Οι εικόνες φαίνεται να είναι ειλικρινείς λήψεις φίλων σε ένα πάρτι, αλλά μια πιο προσεκτική ματιά μπορεί να σας δημιουργήσει εφιάλτες - η γυναίκα που κρατά την κάμερα έχει πάρα πολλά δάχτυλα.

Στη φωτογραφία: Η μάχη του Βατερλώ. Ο Ντάνκαν είπε για την τεχνολογία που χρησιμοποιείται για τις εικόνες: «Η τεχνητή νοημοσύνη είναι τεχνολογία αιχμής. Πέρασα ένα μήνα επεξεργαζόμενος μια φόρμουλα με προτροπές, γλώσσα και φωτογραφικά στοιχεία για να δώσω στις φωτογραφίες αυτό το εφέ "selfie"

Στη φωτογραφία: Η μάχη του Βατερλώ. Ο Ντάνκαν είπε για την τεχνολογία που χρησιμοποιείται για τις εικόνες: «Η τεχνητή νοημοσύνη είναι τεχνολογία αιχμής. Πέρασα ένα μήνα επεξεργάζομαι μια φόρμουλα με προτροπές, γλώσσα και φωτογραφικά στοιχεία για να δώσω στις φωτογραφίες αυτό το εφέ «selfie»

Ο Ναπολέων και τα στρατεύματά του στη μάχη του Βατερλώ φαίνονται πολύ πειστικοί. Υπάρχουν λάθη - ένας από τους στρατιώτες έχει μόνο τέσσερα δάχτυλα

Ο Ναπολέων και τα στρατεύματά του στη μάχη του Βατερλώ φαίνονται πολύ πειστικοί. Υπάρχουν λάθη - ένας από τους στρατιώτες έχει μόνο τέσσερα δάχτυλα.

Ένας άντρας που χαμογελά δίπλα στη βασίλισσα Ελισάβετ Α έχει περισσότερα δόντια από το συνηθισμένο, μαζί με μερικούς από τους στρατιώτες στις άλλες selfies

Ένας άντρας που χαμογελά δίπλα στη βασίλισσα Ελισάβετ Α έχει περισσότερα δόντια από το συνηθισμένο, μαζί με μερικούς από τους στρατιώτες στις άλλες selfies. 

Οι «εικόνες καθρέφτη» είναι ένα νεκρό δώρο που η τεχνητή νοημοσύνη δημιούργησε τις εικόνες επειδή οι «άνθρωποι» που κρατούν την κάμερα έχουν περισσότερα από τα τυπικά πέντε δάχτυλα στο χέρι τους.

Ο χρήστης του Twitter «Rural Anarchy» δημοσίευσε: «Σύντομα, ο μόνος τρόπος να το καταλάβετε θα είναι να μετρήσετε τα δάχτυλα. 5 και είναι πραγματικό, 6 είναι αμφισβητήσιμο, 7 και σίγουρα δημιουργείται τεχνητή νοημοσύνη».

Οι γυναίκες έχουν επίσης πάρα πολλά δόντια, κάτι που φαίνεται στα ιστορικά πρόσωπα του Τόμσεν.

Ένας άντρας που χαμογελά δίπλα στη βασίλισσα Ελισάβετ έχει περισσότερα δόντια από το συνηθισμένο, μαζί με μερικούς από τους στρατιώτες στις άλλες selfies. 

Ο Τόμσεν ώθησε επίσης την τεχνητή νοημοσύνη να δημιουργήσει μια εικόνα των Νεάντερταλ που τραβούν μια selfie μέσα σε μια σπηλιά, η οποία θα μπορούσε να είναι ένα από τα πιο ρεαλιστικά πλάνα που έχει δει ο κόσμος για το αρχαίο είδος.  

Το Midjourney έχει γίνει πρωτοσέλιδο αυτόν τον μήνα.

Εκτός από τον ψεύτικο κομψό Πάπα, το AI χρησιμοποιήθηκε για να δείξει τη σύλληψη του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στη Νέα Υόρκη.

Οι συγκλονιστικές σκηνές απεικονίζουν τον Τραμπ να καταδιώκεται στο δρόμο από αστυνομικούς, ενώ η σύζυγός του, Μελάνια ουρλιάζει. Άλλοι δείχνουν τον πρώην Πρόεδρο στη φυλακή φορώντας μια πορτοκαλί φόρμα.

Ο Τραμπ κατηγορήθηκε την Πέμπτη από ένορκο του Μανχάταν για σιωπηλή χρήματα που καταβλήθηκαν στη σταρ πορνό Στόρμι Ντάνιελς μετά την υποτιθέμενη σχέση τους. Ο Τραμπ αναμένεται να συλληφθεί τις επόμενες ημέρες, αλλά η απόδραση που δημιουργήθηκε από την τεχνητή νοημοσύνη δεν θα αντικατοπτρίζει πιθανότατα αυτό που θα συμβεί την επόμενη εβδομάδα.

Ο Ντάνκαν δημιούργησε μια εικόνα στρατιωτών που χαμογελούν για μια φωτογραφική μηχανή στη μάχη του Agincourt το 1415. Πέρασε μήνες επεξεργαζόμενος μια φόρμουλα με προτροπές, γλώσσα και φωτογραφικά στοιχεία

Ο Ντάνκαν δημιούργησε μια εικόνα στρατιωτών που χαμογελούν για μια φωτογραφική μηχανή στη μάχη του Agincourt το 1415. Πέρασε μήνες επεξεργαζόμενος μια φόρμουλα με προτροπές, γλώσσα και φωτογραφικά στοιχεία.

Κάτοικος σπηλαίων κατά τη Λίθινη Εποχή. Ο Ντάνκαν είπε: «Αυτή η τεχνολογία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στα σχολεία ως ένας νέος τρόπος διδασκαλίας και εμπλοκής των παιδιών με την παγκόσμια ιστορία - είναι σαν να ταξιδεύεις στο χρόνο χωρίς μηχανή του χρόνου. Μπορείτε να ζητήσετε από την τεχνητή νοημοσύνη να είναι ιστορικά ακριβής και μετά μπορεί να αναφέρει οτιδήποτε, οπουδήποτε, παντού - αυτή είναι η ομορφιά του.

Κάτοικος σπηλαίων κατά τη Λίθινη Εποχή. Ο Ντάνκαν είπε: «Αυτή η τεχνολογία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στα σχολεία ως ένας νέος τρόπος διδασκαλίας και εμπλοκής των παιδιών με την παγκόσμια ιστορία - είναι σαν να ταξιδεύεις στο χρόνο χωρίς μηχανή του χρόνου. Μπορείτε να ζητήσετε από την τεχνητή νοημοσύνη να είναι ιστορικά ακριβής και μετά μπορεί να αναφέρει οτιδήποτε, οπουδήποτε, παντού - αυτή είναι η ομορφιά του.

Το Midjourney αναδύει τόσο ρεαλιστικές εικόνες που οι άνθρωποι ξεγελιούνται. Μια εικόνα του Πάπα Φραγκίσκου να φοράει ένα τεράστιο λευκό μπουφάν με ένα σταυρό που κρέμεται από αυτό έχει προκαλέσει φρενίτιδα τους χρήστες των social media

Το Midjourney αναδύει τόσο ρεαλιστικές εικόνες που οι άνθρωποι ξεγελιούνται. Μια εικόνα του Πάπα Φραγκίσκου να φοράει ένα τεράστιο λευκό μπουφάν με ένα σταυρό που κρέμεται από αυτό έχει προκαλέσει φρενίτιδα τους χρήστες των social media.

Το Midjourney έχει γίνει πρωτοσέλιδο αυτόν τον μήνα. Εκτός από τον ψεύτικο κομψό Πάπα, το AI χρησιμοποιήθηκε για να δείξει τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να συλλαμβάνεται στη Νέα Υόρκη

Το Midjourney έχει γίνει πρωτοσέλιδο αυτόν τον μήνα. Εκτός από τον ψεύτικο κομψό Πάπα, το AI χρησιμοποιήθηκε για να δείξει τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να συλλαμβάνεται στη Νέα Υόρκη.

Ο Δρ Τιμ Στίβενς, διευθυντής της Ομάδας Έρευνας Κυβερνοασφάλειας στο King's College του Λονδίνου, είπε ότι το deepfake AI - το οποίο μπορεί να δημιουργήσει υπερρεαλιστικές εικόνες και βίντεο ανθρώπων - έχει τη δυνατότητα να υπονομεύσει τους δημοκρατικούς θεσμούς και την εθνική ασφάλεια. Σε αυτό το σημείο συμφωνούν μαζί του και άλλοι ειδικοί στον τομέα της κυβερνοασφάλειας. 

Ο Στίβενς είπε ότι η ευρεία διαθεσιμότητα αυτών των εργαλείων θα μπορούσε να αξιοποιηθεί από κράτη όπως η Ρωσία για να «τρολάρουν» πληθυσμούς στόχους για την επίτευξη στόχων εξωτερικής πολιτικής.

«Υπάρχει η δυνατότητα τα AI και τα deepfakes να επηρεάσουν την εθνική ασφάλεια», είπε.

Και πρόσθεσε: «Όχι στο υψηλό επίπεδο άμυνας και διακρατικού πολέμου, αλλά στη γενική υπονόμευση της εμπιστοσύνης στους δημοκρατικούς θεσμούς και τα μέσα ενημέρωσης.

«Θα μπορούσαν να γίνουν αντικείμενο εκμετάλλευσης από απολυταρχίες όπως η Ρωσία για να μειώσουν το επίπεδο εμπιστοσύνης σε αυτούς τους θεσμούς και οργανισμούς».

dailymail.co.uk

ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com

1 σχόλιο:

 1. 🤣🤪🤣🤪🤣🤪
  ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΝΟΗΜΟΣΎΝΗ...

  ΕΊΠΑΜΕ ΌΛΑ ΚΑΜΠΑΛΟΜΠΟΥΡΔΕΣ
  ΧΑΖΟΧΑΖΑΡΟΙ
  ΣΑΤΑΝΙΛΕΣ
  ΌΛΑ ΑΝΤΊΘΕΤΑ... ΑΝΆΠΟΔΑ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή