Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023

Τουρκικό Παγκόσμιο Επίτευγμα Εκτόξευσε Τον Πρώτο Κατευθυνόμενο Πύραυλο Από Θαλάσσιο Drone Θραύση Κάνουν Τα Τουρκικά Όπλα Σε Όλων Τον Κόσμο Φέρνουν Δις Στην Άγκυρα!

 

Στην Τουρκία, για πρώτη φορά, πραγματοποιήθηκαν ασκήσεις με ναυτικό drone, οπλισμένο με κατευθυνόμενο αντιπλοϊκό πύραυλο!

Για πρώτη φορά, ένας πύραυλος στερεού καυσίμου, KUZGUN, εκτοξεύτηκε από το θαλάσσιο drone MARLIN, πρόκειται για κατευθυνόμενο πύραυλο Τουρκικής σχεδίασης, όπου με το επιχείρημα αυτό, εκτόξευση πυραύλου, από ένα ναυτικό drone, φέρνει την Τουρκία, πρωτοπόρα στο εγχείρημα αυτό παγκοσμίως, με την Ελλάδα, να μην φτιάχνει, ούτε κάλυκες για κυνηγετικά όπλα!

Δείτε το βίντεο εδώ 


Η Τουρκία, μόνο από το 2020, έως το 2021, αύξησε τα έσοδά της, από τις εξαγωγές αμυντικών προϊόντων σε άλλα κράτη, κατά 42%, αυτό αναφέρει το CNBC, σχολιάζοντας τα εκτεταμένα σχέδια της Άγκυρας, να αναπτύξει το στρατιωτικό-βιομηχανικό της συγκρότημα, και να αυξήσει την παγκόσμια επιρροή της.

Το UAV Bayraktar TB-2, απέκτησε παγκόσμια φήμη, αφού χρησιμοποιήθηκε στο Αζερμπαιτζαν, Λιβύη, Ουκρανία, όμως τα drones, δεν είναι τα μόνα προϊόντα της Τουρκικής στρατιωτικής βιομηχανίας, ο αριθμός των διεθνών συναλλαγών, που συνάπτουν Τουρκικές εταιρείες, που δραστηριοποιούνται στη στρατιωτική βιομηχανία, έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, με την Τουρκία να λαμβάνει 4,4 δισεκατομμύρια δολάρια, σε αμυντικές εξαγωγές το 2022, περισσότερα από τους ετήσιους στρατιωτικούς προϋπολογισμούς, ορισμένων ευρωπαϊκών κρατών.

Ένας από τους βασικούς στόχους, του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είναι να επιτύχει την ανεξαρτησία της Άγκυρας, στον αμυντικό τομέα, μέχρι στιγμής, αυτός ο στόχος έχει υλοποιηθεί πλήρως, με την Τουρκική βιομηχανία, να εργάζεται για παράδειγμα, στην δημιουργία, του δικού της μαχητικού TF-X, και τώρα η Τουρκία, επιδεικνύει, τα δικά της τεθωρακισμένα οχήματα, αντιαεροπορικά, και πυραυλικά συστήματα.

Η πώληση όπλων στο εξωτερικό, καθιστά την Τουρκία, παίκτη με ολοένα και μεγαλύτερη επιρροή, στη διεθνή πολιτική σκηνή, η Άγκυρα, αυξάνει την επιρροή της σε Χώρες όπως το Καζακστάν, το Κιργιστάν, το Τουρκμενιστάν και το Αζερμπαϊτζάν, παίζοντας το χαρτί της «Τουρκικής συνεργασίας», και συνεχίζει να δημιουργεί και άλλες επαφές, με άλλες Χώρες, όπως την Τυνησία, την Σαουδική Αραβία, αλλά και την Πολωνία, Αλβανία, Κόσοβο, Σερβία, Λιβύη, τα Τουρκικά όπλα, είναι φθηνότερα από τα Αμερικανικά, και τα Ευρωπαϊκά, και μπορεί να ενδιαφέρουν πολλές Χώρες στην Ασία, την Αφρική, τη Νότια Αμερική, και ακόμη και την Ανατολική Ευρώπη.

Αντίθετος η Ελλάδα, έχει γίνει το υποχείριο, της κάθε ξένης βιομηχανίας, σκορπάμε αρκετά δις, να αγοράζουμε όπλα, και να φεσόνουμε την Ελληνική οικονομία, και να περιμένουμε δωρεές αμυντικού υλικού, σαπάκια, από τις ΗΠΑ!

Άρθρο  Σπύρος  Πρίφτης         email: spyros.priftis76@yahoo.gr

priftisnews.blogspot.com

1 σχόλιο:

  1. ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΙ ΕΓΙΝΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ ΠΙΛΟΤΟΥΣ ΟΥΤΕ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΟΥΤΕ ΑΕΡΟΜΑΧΙΕΣ ΚΑΙ ΕΜΠΛΟΚΕΣ.ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΨΑΡΟΚΑΙΚΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΖΟΥΝ...Η ΑΚΤΟΦΥΛΑΗ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑ ΤΑ ΤΕΜΠΗ..ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑΤΙ? ΠΟΛΥ ΥΠΟΥΛΗ ΚΑΙ ΜΟΧΘΗΡΗ ΑΥΤΗ Η ΞΑΦΝΙΚΗ ΗΣΥΧΙΑ ΔΕ ΝΟΜΙΖΕΤΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή