Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023

Ο Πρόεδρος της Κίνας ανακοινώνει «Προετοιμασία για πόλεμο»

 

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Ο Πρόεδρος της Κίνας ανακοινώνει «Προετοιμασία για πόλεμο»

Ο Κινέζος ηγέτης Σι Τζινπίνγκ λέει ότι προετοιμάζεται για πόλεμο. Στην ετήσια συνεδρίαση του κινεζικού κοινοβουλίου και του ανώτατου πολιτικού συμβουλευτικού οργάνου του αυτόν τον μήνα, ο Σι έπλεξε το θέμα της πολεμικής ετοιμότητας μέσω τεσσάρων χωριστών ομιλιών, σε μια περίπτωση λέγοντας στους στρατηγούς του να «τολμήσουν να πολεμήσουν».

Η κυβέρνησή του ανακοίνωσε επίσης αύξηση 7,2% στον αμυντικό προϋπολογισμό της Κίνας, ο οποίος έχει διπλασιαστεί την τελευταία δεκαετία, καθώς και σχέδια να καταστήσει τη χώρα λιγότερο εξαρτημένη από τις ξένες εισαγωγές σιτηρών. Τους τελευταίους μήνες, το Πεκίνο έχει αποκαλύψει νέους νόμους στρατιωτικής ετοιμότητας, νέα καταφύγια αεροπορικών επιδρομών σε πόλεις πέρα ​​από τα στενά από την Ταϊβάν και νέα γραφεία «Εθνικής Αμυντικής Κινητοποίησης» σε όλη τη χώρα.

Είναι πολύ νωρίς για να πούμε με βεβαιότητα τι σημαίνουν αυτές οι εξελίξεις. Η σύγκρουση είναι πλέον βέβαιη και επικείμενη. Ωστόσο, κάτι έχει αλλάξει στο Πεκίνο που οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής και οι ηγέτες των επιχειρήσεων παγκοσμίως δεν έχουν την πολυτέλεια να αγνοήσουν. Αν ο Σι πει λέει ότι ετοιμάζεται για πόλεμο, θα ήταν ανόητο να μην τον πάρουμε στα σοβαρά.

Επίσης η Ρωσία σχεδιάζει να παράσχει τεχνολογία πυρηνικών αντιδραστήρων ταχείας αναπαραγωγής στην Κίνα, μια συμφωνία που θα μπορούσε να επιτρέψει στο Πεκίνο να αναπτύξει σημαντικά το πυρηνικό του οπλοστάσιο και να ανατρέψει την επικρατούσα παγκόσμια ισορροπία πυρηνικών όπλων.

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Κινέζος πρωθυπουργός Σι Τζινπίνγκ ανακοίνωσαν μια μακροπρόθεσμη συμφωνία για τη συνέχιση της ανάπτυξης πυρηνικών αντιδραστήρων ταχείας ανάπτυξης βελτιστοποιημένων για την παραγωγή πλουτωνίου για πυρηνικά όπλα.  

Τον Δεκέμβριο του 2022, η ρωσική κρατική εταιρεία πυρηνικής ενέργειας Rosatom ολοκλήρωσε τη μεταφορά 25 τόνων υψηλά εμπλουτισμένου ουρανίου στον πυρηνικό αντιδραστήρα CFR-600 της Κίνας, ο οποίος σύμφωνα με τους αναλυτές έχει την ικανότητα να παράγει 50 πυρηνικές κεφαλές ετησίως.

Αξιωματούχοι του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ (DOD) και στρατιωτικοί σχεδιαστές των ΗΠΑ εκτίμησαν ότι το CFR-600 θα είναι κρίσιμο για την κατασκευή του πυρηνικού οπλοστασίου της Κίνας από 400 κεφαλές σήμερα σε 1.500 έως το 2035.Ο υπουργός Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ λέει ότι δεν έχει δει τίποτα πιο «ανησυχητικό» στα 50 χρόνια καριέρας του από αυτή την κίνηση της Κίνας.

Ο υπουργός Πολεμικής Αεροπορίας Frank Kendall συγκρίνει την πυρηνική απειλή της Κίνας με αυτή της Ρωσίας κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Όλο αυτό έχει αρχίσει και βρωμάει άσχημα...η ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ πλέον μεταξύ Δύσης και Κίνας είναι αναπόφευκτη.  Οι δύο "Αετοί" θα συγκρουστούν με δύναμη μεταξύ τους, και από αυτήν την σύγκρουση μια ΤΡΙΤΗ ΔΥΝΑΜΗ θα αναγεννηθεί και θα  δώσει ξανά το ΦΩΣ στον πλανήτη. Αυτό το έχω "προφητεύσει" εδώ και χρόνια.

zeys-elaynon.blogspot.com

1 σχόλιο: