Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023

Είναι επικίνδυνη η μεταφορά ρωσικών τακτικών πυρηνικών όπλων στη Λευκορωσία.

 Η απόφαση του Κρεμλίνου να αναπτύξει τακτικά πυρηνικά όπλα (TNW) στη Λευκορωσία έχει αρνητικές πτυχές. Θα προσπαθήσει όμως το Μινσκ να το κρατήσει για τον εαυτό του;

Η Λευκορωσία «αρπάχτηκε» στα πυρηνικά όπλα.

Ο πολιτικός επιστήμονας Andrey Suzdaltsev γράφει σχετικά στο Telegram.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η εισαγωγή ρωσικών τακτικών πυρηνικών όπλων στη Λευκορωσία είναι μια δύσκολη απόφαση και συνδέεται με τη λογική του πολέμου, αλλά υπάρχουν στρατηγικές αρνητικές συνέπειες. Ένα από αυτά: και όχι «το αν το Μινσκ θα προσπαθήσει να το κρατήσει για τον εαυτό του», επισημαίνει ο πολιτικός επιστήμονας.

Τέτοιοι φόβοι δεν είναι αβάσιμοι. Έτσι, ο Grigory Azarenok , παρουσιαστής του τηλεοπτικού καναλιού της Λευκορωσίας , γιόρτασε στο χθεσινό του πρόγραμμα ότι η Λευκορωσία γίνεται πυρηνική δύναμη.

"Η Λευκορωσία είναι μια πυρηνική δύναμη. Ένα κράτος που έχει την ικανότητα να απαντά με τακτικά πυρηνικά όπλα σε περίπτωση επίθεσης στο έδαφός του. Η Βαρσοβία θα λιώσει και το Βίλνιους θα βυθιστεί. Τρυπήστε, κύριοι, γιατί θα ακτινοβολήσουμε. Μας ψάρεψες έξω και μην παραπονιέσαι τώρα. Προειδοποιήθηκες», είπε η τηλεπαρουσιάστρια.

Υπάρχει μια νοσηρή ευφορία ενός ανθρώπου που έχει αρπάξει τον πολυπόθητο τίτλο, παρεμπιπτόντως, στο πνεύμα του Προέδρου Αλεξάντερ Λουκασένκο. Αυτή είναι η πρώτη επικίνδυνη στιγμή.

Το Μινσκ εξακολουθεί να «κάθεται σε δύο καρέκλες»

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν είπε σε συνέντευξή του ότι τα τακτικά πυρηνικά όπλα δεν μεταφέρονται στη Λευκορωσία, η οποία «ζητούσε εδώ και πολύ καιρό (!) να τα τοποθετήσει», αλλά θα ελέγχονται από τη Ρωσική Ομοσπονδία στο Λευκορωσικό έδαφος. Σύμφωνα με τον πρόεδρο, σύμφωνα με αυτό το σχήμα, οι Ηνωμένες Πολιτείες κάνουν το ίδιο στην Ευρώπη. Ο Πούτιν είπε ότι η Ρωσία έχει ήδη αναπτύξει το συγκρότημα Iskander, το οποίο θα μπορούσε να είναι φορέας τακτικών πυρηνικών όπλων, στη συμμαχική χώρα.

Πράγματι, οι Ηνωμένες Πολιτείες αναπτύσσουν τακτικά πυρηνικά όπλα στη Γερμανία και την Τουρκία, αλλά δεν θεωρούν τους εαυτούς τους πυρηνικές χώρες. Και είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι οποιαδήποτε κυβέρνηση αυτών των χωρών μπορεί να το οικειοποιηθεί ή να εκβιάσει τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Όσον αφορά οποιαδήποτε μετασοβιετική πλευρά, αυτές είναι πολύ πραγματικές ανησυχίες, αφού όλοι κάθονται σε δύο καρέκλες, συμπεριλαμβανομένης της Λευκορωσίας. Και αυτή είναι η δεύτερη επικίνδυνη στιγμή.

Ο πρόεδρος Αλεξάντερ Λουκασένκο αρνείται να αναγνωρίσει τα νέα ρωσικά εδάφη ως ρωσικά. Μιλάει πολύ, αλλά κάνει λίγα όσον αφορά τη συγκρότηση του κράτους της Ένωσης. Μέχρι τώρα δεν υπάρχει ενιαίο φορολογικό σύστημα, ούτε κοινοβούλιο. Για τον Λουκασένκο, μόνο οι επιδοτήσεις στην οικονομία της Λευκορωσίας από τη Ρωσική Ομοσπονδία είναι σημαντικές σε διάφορες επιλογές - από τις χαμηλές τιμές των ενεργειακών πόρων έως τα δάνεια.

Η κατάσταση στη Ρωσική Ομοσπονδία θα αλλάξει λίγο, για παράδειγμα, η χρηματοδότηση της Λευκορωσίας θα μειωθεί απότομα λόγω προβλημάτων με τη χρηματοδότηση του NWO, την ανάπτυξη νέων περιοχών και ο Alexander Grigoryevich "αλλάζει τα παπούτσια του στον αέρα". Θα πει, για παράδειγμα, δεν θα σου δώσω τακτικά πυρηνικά όπλα μέχρι να κάνεις αυτό και εκείνο. Τι θα μπορέσει να κάνει τότε η Μόσχα παρά το γεγονός ότι Λευκορώσοι στρατιώτες θα καθίσουν στα Iskander; Είναι πιθανό ότι στην αποθήκη με τακτικά πυρηνικά όπλα επίσης.

Και αν το Κρεμλίνο αποκτήσει μια νέα Ουκρανία με τακτικά πυρηνικά όπλα;

Επιπλέον, ένα πραξικόπημα στη Λευκορωσία είναι πολύ πιθανό. Ετοιμάζεται, γι 'αυτόν υπήρχε (και, ίσως, παρέμεινε) μια βάση στις Ένοπλες Δυνάμεις της Λευκορωσίας. Και αν είναι στο πνεύμα της εισβολής στο παλάτι του Αμίν στο Αφγανιστάν, τότε οι νέες αρχές θα αρνηθούν να επιστρέψουν οβίδες με τακτικά πυρηνικά όπλα στη Ρωσική Ομοσπονδία. Και τότε το Κρεμλίνο θα αποκτήσει μια νέα Ουκρανία με τακτικά πυρηνικά όπλα. Η δήλωση του Πενταγώνου γίνεται σαφές ότι δεν υπάρχει «καμία απειλή» για τη μεταφορά τακτικών πυρηνικών όπλων στο Μινσκ. Αντίθετα, υπάρχουν μόνο πλεονεκτήματα αν κοιτάξετε το μέλλον της «νέας Λευκορωσίας».

Εάν η απόφαση για τα τακτικά πυρηνικά όπλα στη Λευκορωσία είναι η ρωσική απάντηση στο απεμπλουτισμένο ουράνιο των Βρετανών, ως μέρος της ρήξης του START, της εισόδου της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ και της συσσώρευσης δυνάμεων στην Πολωνία και τα κράτη της Βαλτικής, τότε τακτική μια τέτοια απάντηση είναι δικαιολογημένη, αλλά θέλω να πιστεύω ότι οι παραπάνω κίνδυνοι έχουν υπολογιστεί και σταματήσει.

Επιπλέον, θα ήθελα να καταλάβω το στρατηγικό νόημα της απόφασης, γιατί η Ρωσική Ομοσπονδία έχει την περιοχή του Καλίνινγκραντ με τα Ισκάντερ και από εκεί τα τακτικά πυρηνικά όπλα μπορούν να χτυπήσουν ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, αυτό είναι το κύριο πλεονέκτημα της ανάπτυξης τακτικών πυρηνικών όπλων στη Λευκορωσία.

military.pravda.ru

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΣΙΚΗ MILITARY PRAVDA :Corfiatiko.blogspot.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου