Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023

Το μαύρο ουράνιο δαχτυλίδι πάνω από τη Μόσχα, η μυστηριώδης εμφάνιση των ουράνιων δακτυλίων καπνού.

 

Το μαύρο δαχτυλίδι εμφανίστηκε πάνω από τη Μόσχα: αυτόπτες μάρτυρες κινηματογράφησαν ένα μυστηριώδες φαινόμενο


Στη Μόσχα, το συγκρότημα κατοικιών Sputnik στο Strogino, οι κάτοικοι τράβηξαν στην κάμερα ένα περίεργο μαύρο δαχτυλίδι καπνού, που αιωρούνταν πάνω από τα σπίτια και  διαλύονταν αργά στον αέρα.
Η καταγραφή αυτού του ασυνήθιστου φαινομένου δείχνει πώς το δαχτυλίδι του μπλε-μαύρου καπνού λιώνει αργά, πετώντας πάνω από τα σπίτια.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, λίγο πριν εμφανιστεί ένα περίεργο δαχτυλίδι, άκουσαν έναν δυνατό ήχο, παρόμοιο με  έκρηξη.
Δεν είναι γνωστό τι ακριβώς προκάλεσε το ανώμαλο φαινόμενο. Οι ίδιοι οι κάτοικοι εξηγούν το φαινόμενο με «απότομα να ξεφεύγει καπνός από την καμινάδα».
Δεν πρέπει να ανησυχείτε, είναι απλώς καπνός που ξέφυγε από έναν σωλήνα ή μια κυκλική κατασκευή.
Παράξενοι μαύροι δακτύλιοι, παρόμοιοι με τον καπνό, εμφανίζονται συχνά σε μια, σε άλλη γωνιά του πλανήτη μας (συχνότερα στην Ευρώπη), προκαλώντας την προσοχή των ουφολόγων και άλλων ερευνητών. Προηγουμένως, ένα τέτοιο μαύρο δαχτυλίδι καπνού είχε παρατηρηθεί στον ουρανό πάνω από την κινεζική πόλη Dalian, ακριβώς πάνω από τον κόλπο Dalian της χερσονήσου Liaodong, τρομάζοντας και εκπλήσσοντας έτσι τους παραθεριστές στην παραλία Jinxitan.
===================

Το μαύρο δαχτυλίδι στον ουρανό έχει πλέον εμφανιστεί πάνω από την Κίνα
19/08/2017

Περίεργοι μαύροι δακτύλιοι, παρόμοιοι με τον καπνό, εμφανίζονται ήδη εδώ και τρία χρόνια σε μια, σε άλλη γωνιά του πλανήτη μας (συχνότερα στην Ευρώπη), προκαλώντας την προσοχή των ουφολόγων και άλλων ερευνητών παραφυσικών παραφυσικών και μπερδεμένων επιστημόνων που ακόμα δεν μπορούν να εξηγήσουν αυτό το φυσικό (από τη σκοπιά τους) φαινόμενο.


Τις προάλλες,
ένα τέτοιο καπνιστό δαχτυλίδι εμφανίστηκε στον ουρανό πάνω από την πόλη Dalian της Κίνας, ακριβώς πάνω από τον κόλπο Dalian της χερσονήσου Liaodong, τρομάζοντας και εκπλήσσοντας έτσι τους (οποιονδήποτε) παραθεριστές στην παραλία Jinxitan. Αυτή τη φορά (δείτε το βίντεο), το μυστηριώδες δαχτυλίδι κινήθηκε αργά κατά μήκος της ακτογραμμής. Να τι λέει ένας από τους μάρτυρες του «ουράνιου θαύματος» Jing Qi σχετικά:
15 Αυγ 2017
https://www.youtube.com/watch?v=V1DnwKDaUoI
Ο σχηματισμός είναι μάλλον περίεργος και μάλιστα μυστικιστικός, σίγουρα όχι φυσικός, κάποιος ή κάτι κρύβεται πίσω από την εμφάνισή του πάνω από την παραλία. Εξάλλου, καθώς πλησιάζετε τους παραθεριστές στην ακτή, το δαχτυλίδι αυξήθηκε ξαφνικά σε μέγεθος, επιτρέποντάς σας έτσι να το θαυμάσετε και να το πυροβολήσετε σε όλο του το μεγαλείο και στη συνέχεια άλλαξε το οβάλ σχήμα του σε γωνιακό παραλληλόγραμμο και ... εξαφανίστηκε. Φαντασία και άλλα...
Καθώς το μαύρο δαχτυλίδι στον ουρανό κινηματογραφήθηκε από πολλούς θαμώνες εκείνη την ημέρα, αρκετά βίντεο εμφανίστηκαν στο κοινωνικό δίκτυο της Κίνας Weibo που τονίζουν αυτό το εκπληκτικό γεγονός. Οι απόψεις των χρηστών διίστανται για αυτό. Μερικοί πιστεύουν ότι πρόκειται για κάποιου είδους υπερσύγχρονα οπτικά εφέ, άλλοι είδαν μεταναστευτικά έντομα σε έναν καπνό κύκλο, αλλά οι Κινέζοι ουφολόγοι είναι σίγουροι ότι αυτό το θαύμα είναι έργο εξωγήινων. Οι επιστήμονες, όπως πάντα, σιωπούν: δεν έχουν τίποτα να πουν ακόμα…
==============
Μυστηριώδεις δακτύλιοι καπνού εμφανίζονται στον ουρανό σε όλο τον κόσμο
15/07/2017

Το μυστηριώδες εναέριο φαινόμενο έχει παρατηρηθεί τους τελευταίους μήνες σε πολλά μέρη του κόσμου. Τεράστιοι δακτύλιοι μαύρου καπνού εμφανίζονται από το πουθενά πάνω από το έδαφος και αιωρούνται στον ουρανό για λίγο, μετά την οποία εξαφανίζονται χωρίς ίχνος. Η ανωμαλία έχει παρατηρηθεί επανειλημμένα στη Ρωσία, το Καζακστάν, τη Μεγάλη Βρετανία, την Αμερική, την Πορτογαλία, την Ιταλία, τον Καναδά και πολλές άλλες χώρες του κόσμου. Κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει τι είναι και από πού προέρχεται.


Θα μπορούσε κανείς να σκεφτεί ότι οι δακτύλιοι καπνού παράγονται από σωλήνες εργοστασίων ή εργοστασίων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά το φαινόμενο γίνεται αντιληπτό ακόμα και όπου δεν υπάρχουν τέτοια αντικείμενα σε ακτίνα εκατοντάδων χιλιομέτρων. Σύμφωνα με μια άλλη σκεπτικιστική θεωρία, μιλάμε για το πυροτεχνικό αποτέλεσμα που προκαλείται από την καύση ειδικών εύφλεκτων ενώσεων στο έδαφος. Αν και, πάλι, είναι περίεργο που τίποτα δεν είναι γνωστό στο ευρύ κοινό για αυτόν τον τρόπο διασκέδασης. Σε αυτή την περίπτωση, οι χημικοί θα μπορούσαν εύκολα να αποδείξουν ότι τα καπνογόνα δαχτυλίδια είναι κατασκευασμένα από τον άνθρωπο και είναι αποτέλεσμα φάρσες κάποιου. Και σιωπούν: σημαίνει ότι αυτό δεν μπορεί...
Οι Ουφολόγοι πιστεύουν ότι μπορεί να έχουμε να κάνουμε με κάτι ασυνήθιστο. Αμέσως έρχεται στο μυαλό η ταινία επιστημονικής φαντασίας «Arrival» που βροντούσε πρόσφατα, σύμφωνα με την πλοκή της οποίας εξωγήινοι χρησιμοποιούσαν παρόμοιους μαύρους δακτυλίους για να επικοινωνήσουν με τον πολιτισμό μας. Σύμφωνα με ερευνητές UFO, οι κύκλοι καπνού μπορεί επίσης να είναι εξατμίσεις που αφήνονται στον ουρανό από αόρατα εξωγήινα αεροσκάφη ή άλλα άγνωστα ιπτάμενα αντικείμενα, όπως μυστικά στρατιωτικά αεροσκάφη.
Μαύρο δαχτυλίδι στον ουρανό του Ηνωμένου Βασιλείου
Η τελευταία φορά που ένα τέτοιο μαύρο δαχτυλίδι γυρίστηκε σε βιντεοκάμερα ήταν η Βρετανίδα Kimberly Robinson , η οποία οδηγούσε αυτοκίνητο με τον φίλο της τις προάλλες, όταν ξαφνικά
παρατήρησαν αυτό το παράξενο UFO στον ουρανό. Νεαροί μάλιστα σταμάτησαν το αυτοκίνητο και για αρκετή ώρα παρακολουθούσαν απορημένοι το καπνιστό δαχτυλίδι στο γαλάζιο.
Την ίδια μέρα, κάτι παρόμοιο εθεάθη και στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής (Μισούρι). Τέτοια μαύρα δαχτυλίδια, σαν να τα αφήνουν κάποιοι άγνωστοι γίγαντες-καπνιστές, γίνονται ήδη σύνηθες φαινόμενο για τους γήινους. Συνηθισμένο και ακόμα ανεξήγητο.

Ή μήπως, τελικά, οι εξωγήινοι είναι άτακτοι ή τα ίδια τα σύννεφα , τα οποία επίσης συμπεριφέρονται σαν έξυπνα όντα; ..
==============

Ένα μυστηριώδες μαύρο δαχτυλίδι σχηματίστηκε πάνω από το Νοβοσιμπίρσκ
18/04/2017

Την περασμένη Πέμπτη, 13 Απριλίου, μια μυστηριώδης ανωμαλία σχηματίστηκε πάνω από το ρωσικό Νοβοσιμπίρσκ.


Οι πολίτες παρατήρησαν στον ουρανό πάνω από την πόλη ένα δυσοίωνο μαύρο δαχτυλίδι, κρεμασμένο ακίνητο στον αέρα. Το Νοβοσιμπίρσκ άρχισε αμέσως να φωτογραφίζει το UFO και να το τραβήξει σε βίντεο, δημοσιεύοντας το υλικό που έλαβε στα κοινωνικά δίκτυα. Εκεί ξεκίνησε μια έντονη συζήτηση για το μυστηριώδες φαινόμενο.
Το δαχτυλίδι σχηματίστηκε πάνω από το εμπορικό και ψυχαγωγικό συγκρότημα «Siberian Mall», οπότε αποκλείεται η εξάτμιση από οποιοδήποτε εργοστασιακό σωλήνα. Ο συγγραφέας του παρακάτω βίντεο αποκαλεί τον ουράνιο κύκλο «σολίτον». Σύμφωνα με τον ίδιο, πρόκειται για αιθάλη υδρογονανθράκων, την οποία ο άνεμος μερικές φορές συλλέγει σε δακτυλίους και σηκώνει στον αέρα.

Ορισμένοι τακτικοί χρήστες του World Wide Web θεώρησαν ότι αυτό το φαινόμενο ήταν μια φάρσα, δηλαδή οι φωτογραφίες και τα βίντεο ήταν τοποθετημένα. Άλλοι χρήστες του Runet θυμήθηκαν την πρόσφατα βροντερή ταινία επιστημονικής φαντασίας "Arrival", όπου παρόμοια μαύρα δαχτυλίδια χρησιμοποιήθηκαν από εξωγήινους για να επικοινωνήσουν με τους γήινους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από δύο χρόνια, κάτοικοι του χωριού Shortandy του Καζακστάν παρατήρησαν μια παρόμοια ανωμαλία .  Ο τοπικός φυσικός Andrei Solodovnik πρότεινε τότε την ανθρωπογενή φύση του φαινομένου και πρότεινε μια εκδοχή ότι η πηγή του καπνικού κύκλου βρίσκεται στο έδαφος. Και τρεις μήνες νωρίτερα, το ίδιο μαύρο δαχτυλίδι φάνηκε στον ουρανό πάνω από το αγγλικό Nottingham. Είναι αξιοσημείωτο ότι κανείς στον κόσμο δεν έχει ξαναδεί κάτι παρόμοιο ή τουλάχιστον δεν το έχει καταγράψει. Τα ΜΜΕ σιωπούσαν επίσης γι' αυτό. Από πού προήλθαν αυτά τα δυσοίωνα μαύρα «σημάδια» στην εποχή μας; ..
=================
Ένας μαύρος κύκλος κρεμόταν στον ουρανό του Καζακστάν
04/05/2015

Ένας από τους χωρικούς λέει ότι το δαχτυλίδι έμοιαζε με μαύρο σύννεφο. Έγινε αντιληπτός στις 3 Απριλίου περίπου στις τέσσερις το απόγευμα. Μετά από περίπου ένα τέταρτο, ο δακτύλιος άρχισε να λιώνει, να διαλύεται σαν καπνός, αλλά δεν υπήρχε μυρωδιά.

Φωτογραφία από ανοιχτές πηγές

Ένα ασυνήθιστο φαινόμενο παρατηρήθηκε από κατοίκους του χωριού Shortandy (περιοχή Akmola, Καζακστάν): ένας τεράστιος μαύρος δακτύλιος επέπλεε ψηλά στον ουρανό.

Οι τοπικοί δημοσιογράφοι στράφηκαν στον Andrey Solodovnik, Αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος Φυσικής στο NKSU, για διευκρίνιση, ο οποίος εξέφρασε διάφορες εκδοχές σχετικά με την προέλευση του παράξενου δακτυλίου.
Σύμφωνα με μια εκδοχή, ένα τέτοιο φαινόμενο μπορεί να συμβεί εάν ένα κοσμικό σώμα εισβάλει στην ατμόσφαιρα της γης , επιβραδύνει απότομα και στη συνέχεια αποσυντεθεί. Ωστόσο, τότε ο δακτύλιος θα παραμείνει ψηλότερα στην ατμόσφαιρα, επομένως, αυτή η επιλογή είναι απίθανη. Ο Andrei Solodovnik τείνει να θεωρεί τη φύση αυτού του φαινομένου ως ανθρωπογενή, δηλαδή η πηγή εμφάνισής του θα πρέπει να αναζητηθεί στη γη.

Στη μετεωρολογία, τα λεγόμενα σολιτόνια είναι από καιρό γνωστά - περιστρεφόμενες μακρόβιες δίνες . . Μπορείτε να τα πάρετε τεχνητά, λέει ο φυσικός. Για παράδειγμα, Αμερικανοί επιστήμονες έκαναν ένα τέτοιο πείραμα: απελευθέρωσαν δακτυλίους καπνού που μπορούσαν να ανατρέψουν αντικείμενα στο πέρασμά τους.
Για να δημιουργήσετε ένα τέτοιο σολιτόνιο, πρέπει να κάνετε κάτι παρόμοιο με μια έκρηξη καυσίμου από έναν κύλινδρο μεγάλης διαμέτρου. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Solodovnik, η διάμετρος του δακτυλίου πάνω από το Shortandy ήταν τουλάχιστον εκατό μέτρα και ο ίδιος βρισκόταν σε υψόμετρο από διακόσια έως χίλια μέτρα. Είναι αξιοσημείωτο ότι ο δακτύλιος αποσυντίθεται σε καπνιστά γκρι ίχνη, επομένως, αποτελείται από μαύρο άνθρακα. Μπορεί επίσης να φανεί ότι ένα ίχνος από το έδαφος εκτείνεται προς αυτό, με βάση το οποίο μπορεί να υποτεθεί ότι ο δακτύλιος είναι προϊόν καύσης.

Πρέπει να πω ότι αυτό το φαινόμενο δεν είναι μοναδικό, αν και, φυσικά, ασυνήθιστο. Στο YouTube, μπορείτε να βρείτε βίντεο που έχουν γυριστεί σε διάφορες χώρες που το επιβεβαιώνουν. Για παράδειγμα, ένα από τα τελευταία ήταν το δαχτυλίδι, το οποίο παρατηρήθηκε πριν από ένα χρόνο από κατοίκους της αγγλικής πόλης Royal Leamington Spa. Οι επιστήμονες δεν μπορούσαν να εξηγήσουν τον λόγο της εμφάνισής του.

===============
Οι επιστήμονες τάχουν χαμένα: περίεργοι μαύροι δακτύλιοι στον ουρανό (4 φωτο)
Σε όλο τον κόσμο, υπάρχει μια μυστηριώδης επιδημία δυσοίωνων μαύρων δακτυλίων που εμφανίζονται ξαφνικά στον ουρανό.Αυτό το απόκοσμο φαινόμενο, που έχει ήδη το παρατσούκλι «στροβιλισμοί καπνού», έχει παρατηρηθεί στη Σιβηρία, στις ΗΠΑ και στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Αυτό το σουρεαλιστικό θέαμα θυμίζει την ταινία του 2016 Arrival, στην οποία οι εξωγήινοι επικοινωνούν χρησιμοποιώντας τέτοιους κύκλους.

Η Kimberly Robinson (22) οδηγούσε στον αυτοκινητόδρομο κοντά στο Birkenshaw με τον φίλο της Danny Cooper (26) όταν παρατήρησαν μια περίεργη μαύρη πινακίδα στον ουρανό. Σύμφωνα με τον Robinson, «δεν είδε ποτέ τίποτα περίεργο». Η ίδια λέει:
«Ο φίλος μου και εγώ οδηγούσαμε σε ένα αυτοκίνητο και ξαφνικά παρατήρησα ένα μαύρο δαχτυλίδι να επιπλέει στον ουρανό. Φαινόταν καπνιστή, αλλά δεν διαλύθηκε.
13-7-2017   https://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-4692558/Mysterious-ring-shaped-UFO-appears-M62.html
Δεν έχουμε ξαναδεί κάτι παρόμοιο. Ρωτήσαμε, αλλά κανείς δεν ξέρει τι είναι».

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Δυτικού Γιορκσάιρ λέει ότι δεν καταγράφηκαν πυρκαγιές πουθενά εκείνη τη στιγμή. Ένα άλλο περίεργο δαχτυλίδι εθεάθη στην πολιτεία του Μιζούρι των ΗΠΑ την προηγούμενη μέρα. Αλλά η αστυνομία πιστεύει ότι ήταν κάποιο είδος πυροτεχνημάτων. Μερικοί πιστεύουν ότι αυτοί οι δακτύλιοι είναι απόδειξη UFO.
Ένας χρήστης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης έγραψε:
"Αυτό είναι κάποιο είδος υπερφυσικής δύναμης που πετά πάνω από την πόλη!"
Ωστόσο, ο ουφολόγος Νικ Πόουπ προβάλλει μια πιο κοσμική εκδοχή του τι συμβαίνει. Λέει:
«Παρά τις εξωτικές θεωρίες για UFO, εξωγήινους και πύλες σε παράλληλες διαστάσεις, πιστεύω ότι όλα εξηγούνται πολύ πιο απλά.
Ένας λεγόμενος ανεμοστρόβιλος καπνού μπορεί να εκτοξευθεί από μια κυκλική κατασκευή όπως μια καμινάδα. Αυτά λοιπόν τα περίεργα αποτελέσματα είναι καθαρά σύμπτωση.
Είναι επίσης πιθανό ότι πρόκειται για ένα ειδικό πυροτεχνικό αποτέλεσμα. Θα ήταν ενδιαφέρον να μάθουμε αν υπήρχαν πανηγυρισμοί στη γύρω περιοχή εκείνη τη στιγμή».
============
Μαύρα δαχτυλίδια στον ουρανό
Στις 3 Απριλίου 2015, κάτοικοι μιας τοποθεσίας στο Καζακστάν έγιναν μάρτυρες ενός ασυνήθιστου φαινομένου: γύρω στις 4 μ.μ., ένας αργά παρασυρόμενος δακτύλιος σκούρου χρώματος φάνηκε σε έναν καθαρό ουρανό. Συνέβη στο χωριό Shortandy, στην περιοχή Akmola. Η παρατήρηση διήρκεσε για περίπου δεκαπέντε λεπτά, μετά από τα οποία το μυστηριώδες δαχτυλίδι διασκορπίστηκε αργά σε μια υπόλευκη ομίχλη. Το βίντεο, που έγινε από έναν από τους αυτόπτες μάρτυρες, έκανε το γύρο του Διαδικτύου και προκάλεσε το ενδιαφέρον των μέσων ενημέρωσης.

Μυστηριώδες δαχτυλίδι πάνω από το χωριό (Today.kz)

Κανείς δεν μπόρεσε να δώσει ξεκάθαρη εξήγηση για αυτό το φαινόμενο, που έχει γίνει πρόσφορο έδαφος για διάφορες εικασίες και εκδοχές. Εξωτερικά, φαινόταν ότι το δαχτυλίδι ήταν φτιαγμένο από καπνό. Εξ ου και οι υποθέσεις που θα μπορούσαν να χρησιμεύσουν ως πηγή του. Σύμφωνα με μια εκφρασμένη εκδοχή, ο δακτύλιος καπνού θα μπορούσε να εμφανίστηκε ως αποτέλεσμα πυρκαγιάς σε τοπικό ηλεκτρικό υποσταθμό. Όμως η διοίκηση του υποσταθμού και η τοπική διοίκηση απέρριψαν κατηγορηματικά την έκδοση με οποιαδήποτε έκτακτη ανάγκη σε αυτή την εγκατάσταση.

Ο Αντρέι Σολόντοβνικ, Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Φυσικής στο Κρατικό Πανεπιστήμιο του Βόρειου Καζακστάν, μοιράστηκε την άποψή του με τους δημοσιογράφους για το περιστατικό. Ως απίθανη, σημείωσε την κοσμική υπόθεση της προέλευσης του δακτυλίου, η οποία θεωρητικά θα μπορούσε να είχε σχηματιστεί ως αποτέλεσμα της εισβολής ενός κοσμικού σώματος στην ατμόσφαιρα της γης, ακολουθούμενη από απότομη επιβράδυνση και καταστροφή. Η δεύτερη υπόθεση είναι ανθρωπογενής. Ο επιστήμονας συνέκρινε τον δακτύλιο με σολίτονα (μακρόβιες περιστρεφόμενες δίνες), οι οποίες μπορούν επίσης να ληφθούν τεχνητά. Για παράδειγμα, με την παραγωγή μιας «εκτόξευσης βόλι μιας εύφλεκτης ουσίας από έναν κύλινδρο μεγάλης διαμέτρου». Σύμφωνα με τη φύση της αποσύνθεσης του δακτυλίου σε ένα γκρίζο καπνιστό μονοπάτι, ο Andrey Solodovnik πρότεινε ότι αποτελούνταν από μαύρο άνθρακα. Θα μπορούσε να βρίσκεται σε ύψος από 200 έως 1000 μέτρα με διάμετρο τουλάχιστον 100 μέτρα.

Διαδικασία αποσύνθεσης
Όπως και να έχει, αυτή η περίπτωση παρατήρησης ενός σκούρου δακτυλίου στον ουρανό δεν είναι καθόλου μοναδική. Αναφορές για παρόμοια παράξενα αντικείμενα έχουν ληφθεί νωρίτερα από διαφορετικές χώρες. Εδώ μπορούμε ήδη να μιλήσουμε για μια μικρή σειρά από παρατηρήσεις του ίδιου τύπου, οι οποίες μπορούν ήδη να υποβληθούν στην απλούστερη ανάλυση.
Σύμφωνα με τον Πολωνό ουφολόγο Damian Trela ​​στο blog του, έλαβε ένα μήνυμα για μια παρόμοια περίπτωση πριν από τρία χρόνια, μαζί με φωτογραφίες, από το Lubuskie Voivodeship, που βρίσκεται στη δυτική Πολωνία. Συνέβη τον Μάρτιο-Απρίλιο του 2012 κοντά στο χωριό Πομόρσκο. Δείτε πώς περιέγραψε την παρατήρησή του ένας αυτόπτης μάρτυρας:
- Μαζί με δύο από τους συντρόφους μου, ψάρευα σε μια από τις στροφές της Odra, όχι μακριά από το χωριό Pomorsko (Lubusko Voy.). Ήταν όμορφος χωρίς σύννεφα. Γύρω στις 13.00 ή 14.00 ο φίλος μου παρατήρησε κάτι να πετούσε σε απόσταση. Ήταν ένας σκοτεινός δακτύλιος που κινούνταν μάλλον αργά στον αέρα και, πιθανότατα, αρκετά χαμηλά πάνω από το έδαφος. Ακούστηκε ένας ήχος, ένα βουητό. Αλλά δεν ήταν έντομα. Αυτό το κάτι πετούσε και όλα τα πλησιέστερα πουλιά ανησυχούσαν αισθητά για αυτό - πέταξαν γύρω από το δαχτυλίδι. Πέντε λεπτά αργότερα, το δαχτυλίδι αφαιρέθηκε και εξαφανίστηκε από το οπτικό πεδίο.
Δυστυχώς, δεν μπόρεσαν να ληφθούν περισσότερες πληροφορίες από αυτόπτη μάρτυρα για αυτήν την περίπτωση. Ο Damian Trela ​​θεώρησε αμφίβολη την εκδοχή με τα έντομα. Πρώτον, σύμφωνα με τον ερευνητή, οι εντομολόγοι δεν γνωρίζουν ότι ένα σμήνος από μέλισσες ή άλλα έντομα παίρνει τη μορφή δακτυλίου. Δεύτερον, ο ίδιος ο μάρτυρας δεν ταύτισε το ηχητικό βουητό με το βουητό των εντόμων. Αλλά επίσης δεν συνέκρινε τη δομή του δαχτυλιδιού με τον καπνό. Στη φωτογραφία, μια ανέκφραστη ομίχλη μπορεί να εντοπιστεί γύρω από το δαχτυλίδι - όπως στην περίπτωση του Shortanda. Μόνο η αναφορά ενός επερχόμενου βουητού τους ξεχωρίζει μεταξύ τους.
Ένα βίντεο με τον ίδιο σκοτεινό δακτύλιο στον ουρανό που εμφανίζεται πάνω από την αγγλική πόλη Leamington Spa δημοσιεύτηκε στο Youtube τον Απρίλιο του 2014. Παρατηρήθηκε για τρία λεπτά και μετά εξαφανίστηκε στον αέρα. Αυτή η εγγραφή δείχνει επίσης μια δομή που μοιάζει με καπνό. Οι υπάλληλοι του βρετανικού Met Office δεν κατέγραψαν καιρικές ανωμαλίες κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Επίσης, δεν σημειώθηκαν πυρκαγιές σε άμεση γειτνίαση. Ο διάσημος Βρετανός ουφολόγος Νικ Πόουπ πρότεινε ότι ένας τέτοιος δακτύλιος θα μπορούσε να σχηματιστεί από ένα τεράστιο σμήνος εντόμων, αλλά σημείωσε ότι μέχρι στιγμής δεν είχε συναντήσει κάτι τέτοιο.

Μπορείτε επίσης να βρείτε πληροφορίες για άλλες παρόμοιες περιπτώσεις στο δίκτυο. Συγκεκριμένα, διατίθενται βιντεοσκοπήσεις τέτοιων δακτυλίων στον ουρανό πάνω από τις ΗΠΑ: Milwaukee (17 Ιουλίου 2010), Σικάγο (6 Ιουλίου 2012).

Παρόμοιες περιπτώσεις
Συνολικά, η έκδοση του σμήνους εντόμων είναι μάλλον αδύναμη. Συγκρίνοντας τα πλάνα των πέντε περιπτώσεων που παρουσιάστηκαν, περισσότερα σημεία δείχνουν την καπνική φύση των δαχτυλιδιών. Τα περισσότερα από αυτά έχουν ένα καπνισμένο μονοπάτι που ακολουθεί το δαχτυλίδι από το έδαφος. Το φετινό περιστατικό στο χωριό Shortandy έχει ενδιαφέρον γιατί το βίντεο απαθανάτισε τη στιγμή της αποσύνθεσης ενός τοροειδούς, που προφανώς δεν αποτελούνταν από έντομα. Επιπλέον, ένα βίντεο είναι διαθέσιμο στο Διαδίκτυο, το οποίο απεικονίζει ένα πείραμα για τη δημιουργία ενός παρόμοιου δακτυλίου με ανθρωπογενή τρόπο. Κατά τρόπο παρόμοιο με αυτόν που προτείνει ο Andrey Solodovnik (βλ. παραπάνω), - με τη βοήθεια μιας εκτόξευσης εύφλεκτης ουσίας μέσω ενός συρμάτινου δακτυλίου.

Πείραμα για την αναδημιουργία του φαινομένου (DailyLifeNews)

Οι περιπτώσεις εμφάνισης τέτοιων δακτυλίων σαφώς δεν είναι ουφολογικές. Η φύση τους είναι λίγο πολύ ξεκάθαρη. Μόνο οι πηγές των εκπομπών που έχουν συμβεί είναι άγνωστες. Θεωρητικά, μπορούν να υπολογιστούν από ένα καπνιστό λοφίο, επειδή, όπως δείχνει η πρακτική, κανείς δεν παραδέχεται στη δικαιοδοσία του οποίου συνέβη η έκτακτη ανάγκη.
https://www.ufo-com.net/ufolenta/detail.php?ELEMENT_ID=8128

Συνδέσεις:Ένα ασυνήθιστο φαινόμενο στον ουρανό: Καζακστάν, Shortandy / Youtube - 04/04/2015
Ένα μυστηριώδες μαύρο δαχτυλίδι έκανε κύκλους στον ουρανό στο βόρειο τμήμα του Καζακστάν / Today.kz - 04/04/2015
Μαύρο δαχτυλίδι πάνω από Shortandy: η έκδοση του επιστήμονα / Today.kz - 04/04/2015
Mauletbay S. Το μαύρο δαχτυλίδι πάνω από το Shortandy θα μπορούσε να είχε εμφανιστεί λόγω πυρκαγιάς στον υποσταθμό / Today.kz - 04/07/2015
Πομόρσκο
Τι είναι αυτό το περίεργο μαύρο δαχτυλίδι στο Leamington Spa; / Youtube - 14.04.2014
UFO Black Ring In The Sky Over England ΕΞΗΓΗΣΗ / Youtube - 15/04/2014

===================
Το μυστηριώδες φαινόμενο των ανεμοστρόβιλων καπνού
Τα τελευταία δύο χρόνια, οι ουφολόγοι σε όλο τον κόσμο έχουν σημειώσει ότι οι άνθρωποι έρχονται όλο και περισσότερο αντιμέτωποι με άγνωστα ιπτάμενα αντικείμενα ενός νέου, άγνωστου προηγουμένως τύπου. Για την εμφάνισή τους, οι παρατηρητές, και μετά από αυτούς ειδικοί, αποκαλούσαν τέτοια UFO «ανεμοστρόβιλοι καπνού».


Μυστηριώδης ανωμαλία

Ένα μαύρο δαχτυλίδι, που αποτελείται είτε από καπνό, είτε από μερικά μικρά, αβαρή σωματίδια που δεν διαχέονται στον αέρα, αλλά διατηρούν την τάξη και κινούνται ακόμη και ενάντια στον άνεμο - αυτή είναι μια τυπική περιγραφή των μυστηριωδών ανωμαλιών που εμφανίζονται όλο και περισσότερο στις ειδήσεις τροφοδοτεί. Μπορούν να εμφανιστούν οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου. Μαύροι δακτύλιοι έχουν παρατηρηθεί στη Μεγάλη Βρετανία, το Καζακστάν, τη Δημοκρατία της Νοτίου Αφρικής, πάνω από την επικράτεια της Ντίσνεϋλαντ στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και στις Αργεντινές πάμπας , ανάμεσα στους πάγους της Ανταρκτικής και πάνω από τις ερήμους της ηπειρωτικής Αυστραλίας.

Δακτύλιοι εμφανίζονται ξαφνικά - κανείς δεν τους έχει δει ακόμη, όπως άλλα άγνωστα ιπτάμενα αντικείμενα, να εμφανίζονται από τον ορίζοντα, να αναδύονται από τα βάθη της θάλασσας ή να κατεβαίνουν από άγνωστο ύψος. Οι άνθρωποι μόλις είδαν έναν καθαρό ουρανό χωρίς σύννεφα - και τώρα ένας μυστηριώδης σχηματισμός έχει ήδη υλοποιηθεί σε αυτόν. Το ίδιο ξαφνικά, εξαφανίζονται, διαλύονται στον αέρα σαν φαντάσματα.

Εκπρόσωποι της ακαδημαϊκής επιστήμης, ως συνήθως, μιλούν για τη φυσική, πεζή προέλευση αυτών των φαινομένων, αλλά ακόμα δεν έχουν συμφωνήσει σε μια κοινή γνώμη σχετικά με τη φύση τους. Η εξήγηση που ακούγεται πιο συχνά είναι μια σύνθετη θεωρία σχετικά με τη σύγκρουση ρευμάτων αέρα, τον στροβιλισμό, τη συγκέντρωση στην ατμόσφαιρα επιβλαβών εκπομπών από πόλεις ή τις στάχτες των μακρινών δασικών πυρκαγιών. Μια άλλη εκδοχή υποστηρίζει ότι, θεωρητικά, τέτοιοι δακτύλιοι θα μπορούσαν να σχηματιστούν ως αποτέλεσμα της εισόδου ενός μετεωρίτη στην ατμόσφαιρα της γης, ακολουθούμενο από μια απότομη επιβράδυνση και καταστροφή. Ωστόσο, κανείς δεν είδε ποτέ την εμφάνιση αστεροειδούς πριν από την εμφάνιση των «μαύρων δαχτυλιδιών» και δεν άκουσε τη χαρακτηριστική ποπ της έκρηξης.

Μια άλλη εκδοχή, που προσπαθεί να καλύψει την ανωμαλία του τι συμβαίνει, προσπαθεί να εξηγήσει την εμφάνιση μυστηριωδών αντικειμένων με την εκτόξευση πυραύλων στερεού προωθητικού με κάποιο είδος εύφλεκτης ουσίας ασυνήθιστης σύνθεσης. Θα μπορούσε κανείς να το πιστέψει αυτό, αν όχι για την παρατήρηση παράξενων σχηματισμών στον ουρανό της αποκλειστικής Ανταρκτικής, πάνω από το έδαφος της οποίας απαγορεύονται οι εκτοξεύσεις. Η ίδια περίσταση θέτει υπό αμφισβήτηση την αξιοπιστία πολλών άλλων εκδοχών: καπνός από πυρά κανονιού, πυροτεχνήματα κατά τη διάρκεια μουσικών φεστιβάλ, εκπομπές καμινάδας εργοστασίων.

Και, φυσικά, καμία από τις «επιστημονικές» υποθέσεις δεν μπαίνει στον κόπο να σχολιάσει πώς κινούνται οι μαύροι δακτύλιοι κόντρα στον άνεμο, μερικές φορές αρκετά δυνατοί. Αλλά αυτό το γεγονός καταγράφηκε επανειλημμένα από αυτόπτες μάρτυρες και μάλιστα καταγράφηκε σε ένα από τα πρώτα βίντεο με τη συμμετοχή μιας "δίνης καπνού" που γυρίστηκε στο Καζακστάν.

Οι ειδικοί των UFO προσπαθούν να βρουν αναφορές για την εμφάνιση τέτοιων ανωμαλιών στο παρελθόν, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει σαφής απάντηση στο ερώτημα πόσο καιρό οι άνθρωποι παρατηρούν μαύρους δακτυλίους. Ενώ αρκετοί μελετητές έχουν επισημάνει σε προηγούμενα στοιχεία επικοινωνίας που θα μπορούσαν να αποδεικνύουν την πρόσκρουση με τους δακτυλίους, κανένας από αυτούς δεν μπορεί να θεωρηθεί πειστικό στοιχείο. Έτσι, ένα σημαντικό μέρος των ειδικών τείνουν να πιστεύουν ότι η ανθρωπότητα βρίσκεται αντιμέτωπη με κάποιο νέο, άγνωστο προηγουμένως φαινόμενο, η φύση του οποίου δεν έχει ακόμη κατανοηθεί.
κυβερνητικό σμήνος
Όπως γίνεται κατανοητό από τα παραπάνω, η επίτευξη συναίνεσης σχετικά με τη φύση των μαύρων δαχτυλιδιών δεν είναι θέμα χρόνου. Ωστόσο, δεν μπορεί να ειπωθεί ότι η ουφολογική επιστήμη υποκύπτει εντελώς στον γρίφο. Ήδη σήμερα μπορούμε να μιλήσουμε για την ύπαρξη μιας αρκετά πειστικής υπόθεσης που μπορεί να εξηγήσει με τι έχουμε να κάνουμε.

Οι συγγραφείς του είναι ειδικοί από διάφορες χώρες, ξεκινώντας στο σκεπτικό τους από τις ιδιαιτερότητες της ανάπτυξης της αστροναυτικής. Οι σύγχρονες μελέτες για τα βάθη του Σύμπαντος πραγματοποιούνται κυρίως εξ αποστάσεως, χρησιμοποιώντας ρομποτική. Τα αστέρια μελετώνται με τη βοήθεια υπερευαίσθητων τηλεσκοπίων, αυτόματα ρομποτικά διαστημόπλοια προσγειώνονται στην επιφάνεια των ουράνιων σωμάτων, παρέχοντας όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για να εργαστούν οι επιστήμονες στην ασφάλεια του πλανήτη τους. Ο ανθρώπινος παράγοντας αποκλείεται σκοπίμως, αφού μειώνει το κόστος της έρευνας και προσθέτει αντικειμενικότητα. Οι ουφολόγοι αναρωτιούνται γιατί οι εκπρόσωποι εξωγήινων πολύ ανεπτυγμένων πολιτισμών δεν πρέπει να ενεργούν με παρόμοιο τρόπο? Είναι τόσο σημαντική η απαραίτητη προσωπική τους παρουσία στον ουρανό του πλανήτη μας; Δεν είναι πιο εύκολο να χρησιμοποιήσετε ρομπότ για να λύσετε μια σειρά από προβλήματα, αναμφίβολα, πολύ πιο προηγμένα από τα επίγεια αντίστοιχά τους;

Είναι πιθανό ότι οι μαύροι δακτύλιοι είναι απλώς αυτοματοποιημένα μη επανδρωμένα UFO . Και όχι με συνηθισμένα διαστημόπλοια στη φαντασία μας, αλλά με ένα ολόκληρο σμήνος μικροσκοπικών ρομπότ που ενώνονται από μια ενιαία τεχνητή νοημοσύνη.

Η θεμελιώδης δυνατότητα δημιουργίας μιας τέτοιας τεχνικής και τα πλεονεκτήματά της συζητούνται ήδη σήμερα, αν και το επίπεδο της σύγχρονης επιστήμης απέχει ακόμα πολύ από αυτό που απαιτείται για την πρακτική εφαρμογή κάτι τέτοιο.

Η τεχνητή νοημοσύνη, που δεν περικλείεται σε ένα μόνο μηχάνημα, αλλά είναι διασκορπισμένη σε πολλά μικρά, μπορεί να είναι πολύ πιο ευέλικτη, ικανή να εκτελεί το ευρύτερο φάσμα εργασιών και να προσαρμόζεται στις μεταβαλλόμενες καταστάσεις, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό όταν εργάζεστε σε απομακρυσμένους κόσμους. Εάν παρέχουμε ένα τέτοιο θαύμα τεχνολογίας με την ικανότητα να αναπαράγει , να αναπαράγει μεμονωμένα στοιχεία, τότε ένα τέτοιο σύστημα από πολλά μικροσκοπικά ρομπότ θα είναι πολύ ανθεκτικό στην καταστροφή, ικανό να εξυπηρετήσει, θεωρητικά, απεριόριστο χρόνο.

Τα ρομπότ δεν χρειάζεται πάντα να μένουν μαζί, λένε οι επιστήμονες. Μπορούν κάλλιστα να πετούν ανεξάρτητα το ένα από το άλλο, εκτελώντας ξεχωριστές εργασίες. Αλλά όταν σχηματίζονται δομές σε σχήμα δακτυλίου, που πλησιάζουν η μία την άλλη σε ελάχιστες αποστάσεις, μπορούν να ανταλλάσσουν πληροφορίες τόσο γρήγορα που αναδύεται κάτι σαν συλλογικό μυαλό, μια πλήρης τεχνητή νοημοσύνη που αναλύει δεδομένα και σχεδιάζει τα επόμενα βήματα ενός αυτόματου συστήματος . Αυτό εξηγεί γιατί οι «στροβιλισμοί καπνού» εμφανίζονται ξαφνικά από το πουθενά και εξίσου γρήγορα αποσυντίθενται χωρίς προφανή λόγο.
Αντίπαλοι πολιτισμοί;

Ακόμα κι αν αποδείξουμε την εξωγήινη φύση ενός ασυνήθιστου φαινομένου, τουλάχιστον δύο ερωτήματα παραμένουν ασαφή: γιατί δεν έχουν εμφανιστεί προηγουμένως «στροβιλισμοί καπνού» και ποια καθήκοντα επιδιώκουν στην πραγματικότητα; Αυτές οι ερωτήσεις, ίσως, μπορεί να είναι ακόμα πιο δύσκολες από το να ανακαλύψουμε την προέλευση των μαύρων κύκλων στον ουρανό. Πράγματι, μπορούμε να διεισδύσουμε στο μυαλό, να κατανοήσουμε τον τρόπο σκέψης των όντων, αφάνταστα απομακρυσμένων από εμάς ως προς την ανάπτυξη και τις συνθήκες ζωής, μέσα στα οποία γεννήθηκε ο πολιτισμός τους; Ούτε οι άνθρωποι μπορούν να καταλάβουν ο ένας τον άλλον - και εδώ μιλάμε για εξωγήινους.

Ωστόσο, οι ειδικοί κάνουν υποθέσεις, ελπίζοντας ότι οι υποθέσεις τους αποδειχθούν σωστές. Ως προς το γιατί οι «στροβιλισμοί καπνού» άρχισαν να εμφανίζονται σχετικά πρόσφατα, υπάρχουν δύο κύριες εκδοχές. Ο πρώτος από αυτούς ισχυρίζεται ότι για κάποιο λόγο, εκπρόσωποι ενός εξωγήινου πολιτισμού αποφάσισαν να αλλάξουν την τακτική της παρατήρησης του κόσμου μας . Αντί για τους συνήθεις «ιπτάμενους δίσκους», οι οποίοι, με την ανάπτυξη ψηφιακών τεχνολογιών, μπορούν να επισκευαστούν στο τηλέφωνό σας οπουδήποτε στον κόσμο και η ίδια η εμφάνισή τους εγείρει όλο και περισσότερα ερωτήματα στη Γη, οι εξωγήινοι αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν μια νέα προσέγγιση που είναι πιο εύκολο να συγκαλυφθεί ως σπάνιο φυσικό φαινόμενο.

Μια άλλη άποψη προέρχεται από το γεγονός ότι οι ιπτάμενοι δίσκοι και οι μαύροι κύκλοι έχουν διαφορετικούς ιδιοκτήτες.. Πράγματι, το σύμπαν μας είναι αφάνταστα τεράστιο, με εκατομμύρια κατοικήσιμους κόσμους. Η υπόθεση ότι η ευφυής ζωή διαμορφώθηκε μόνο σε δύο από αυτές δεν είναι λιγότερο αφελής από την άποψη της Γης ως του μοναδικού νησιού της ζωής στο απέραντο σκοτάδι του διαστήματος. Επομένως, δεν υπάρχει τίποτα φανταστικό στο γεγονός ότι πρώτα ένας πολιτισμός μας βρήκε - αυτός που προτιμά να χρησιμοποιεί ιπτάμενους δίσκους και άλλους γνωστούς τύπους UFO - και μετά ο δεύτερος έστειλε τα αναγνωριστικά ρομπότ του. Όσο για τον λόγο αυτού του ενδιαφέροντος, αυτό είναι το πιο αμφιλεγόμενο θέμα. Παρά τα πολλά χρόνια μελέτης της δραστηριότητας αγνώστων ιπτάμενων αντικειμένων, δεν έχει καταστεί ακόμη δυνατό να καταλάβουμε αν είναι ουδέτεροι παρατηρητές, βοηθούν τους ανθρώπους ή, αντίθετα, τους βλάπτουν. Για παράδειγμα, τα UFO εμφανίζονται συνεχώς σε τοποθεσίες φυσικών καταστροφών. Τις προκαλούν όμως ή μετριάζουν τις συνέπειες; Μην ξεκαθαρίζεις.

Το φωτοστέφανο του μυστηρίου γύρω από τους «στροβίλους καπνού» είναι ακόμα πιο λαμπερό. Αν και ένας νέος τύπος UFO εμφανίζεται σε όλο τον κόσμο, μέχρι στιγμής δεν έχει αποδειχθεί καμία σχέση μεταξύ της εμφάνισής τους στον ουρανό και των γεγονότων που λαμβάνουν χώρα στη Γη. Ίσως ο χρόνος να ξεκαθαρίσει την κατάσταση, αλλά προς το παρόν, οι ουφολόγοι σηκώνουν τα χέρια τους σε σύγχυση. Και δεν μπορούμε παρά να περιμένουμε υπομονετικά μέχρι οι επιστήμονες να σχηματίσουν την έγκυρη γνώμη τους.
======

1 σχόλιο:

 1. ειναι νεφος γραφενειου, καπια εταιρεια ή κανενα αεροπλανο το ξερασε στην περιοχη ( παρομια νεφη εχω δει και στην ινδια σε βιντεακι )

  επιδη το γραφενειο ειναι σε ατομικο επιπεδο φανταστειτε τι ποσοτητα μιλαμε

  στοχος ειναι οι κατοικοι της πολης που το αμολανε ( σχετικα ευκολα κατευθηνομενο αφου επιρεαζετε απο ηλεκτρομαγνιτικα κυματα τυπου 4-5 G

  το βιντεο ειναι πολυ ασχετο και αποπροσανατολιστικο

  μακρια απο τα lidl και ισως και αλλες μεγαλες εταιρειες, ορισμενες εταιρειες το χρησημοποιουν μεσα στους αεραγωγους οταν αναγνωρισουν ανεμβολιαστους και θελουν να τους στοχοποιησουν ( το γραφενειο οξυδωνετε στο σωμα και μπορει να προκαλεσει απο ζαλαδα και λιποθυμια εαμεσα και μεταγενεστερα αναρμοστα συμπτωματα

  ΑπάντησηΔιαγραφή