Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023

Όρος Γκράχαμ, μια διαστατική πύλη σε ιερό ινδιάνικο έδαφος όπου παρακολουθούν κάτι που πλησιάζει τη Γη;
Οι ιθαγενείς Αμερικανοί έχουν συχνά ενωθεί σε αυτή την όμορφη τοποθεσία στην Αριζόνα για να υπερασπιστούν το ιερό βουνό των Απάτσι. Για περισσότερα από 30 χρόνια, η διαμάχη μαίνεται για το όρος Γκράχαμ, το υψηλότερο πνευματικό μέρος για όλους τους Απάτσι.

Το βουνό βεβηλώθηκε από την κατασκευή ενός μεγάλου αστρονομικού αστεροσκοπείου στο οποίο συμμετέχουν το Βατικανό και το αστεροσκοπείο του Αρκέτρι. Οι διαμαρτυρίες σε όλο τον κόσμο συνεχίζονται μετά από πολλά χρόνια και σήμερα η τοπική αστυνομία απαγορεύει στους ίδιους τους ιθαγενείς να επισκέπτονται το σημείο αυτό και ως εκ τούτου μένουν μακριά για να αποφύγουν τη σύλληψη.

Το "Μεγάλο Καθιστό Βουνό"
Στον δύσκολο αγώνα των ιθαγενών Αμερικανών για την επιβίωση του πολιτισμού τους και των παραδόσεών τους, έλαβε χώρα και συνεχίζει να λαμβάνει χώρα μια ακόμη μάχη, η οποία ξεκίνησε αθόρυβα και κατέληξε στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων. Είναι η μάχη των Απάτσι για τη διάσωση του όρους Γκράχαμ, του τελευταίου ιερού συμβόλου που έχει απομείνει σε αυτόν τον περήφανο λαό.


Το όρος Γκράχαμ βρίσκεται στην Αριζόνα, κοντά στην Τουσόν, κοντά στο καταφύγιο των Απάτσι Σαν Κάρλος. Με ύψος 3.200 μέτρα είναι μια από τις υψηλότερες κορυφές της Αριζόνα και, πάνω απ' όλα, για τους Απάτσι αποτελεί ιερό τόπο. Στη γλώσσα τους ονομάζεται Dzil Nchaa Si'an, το μεγάλο βουνό που κάθεται, λόγω του ιδιαίτερου προφίλ του. Εδώ θάβονται οι πρόγονοι των Απάτσι, εδώ οι "medicine-men" ή medicine men, συλλέγουν βότανα για τη θεραπευτική- εδώ οι σαμάνοι Απάτσι εκτελούν ιερές τελετές.

Όμως αυτός ο ιερός τόπος βεβηλώθηκε από την κατασκευή ενός από τα μεγαλύτερα αστρονομικά αστεροσκοπεία του πλανήτη, το οποίο αποτελείται από επτά τηλεσκόπια. Για περισσότερα από 20 χρόνια τώρα, από τότε που πυροδοτήθηκε η πρώτη νάρκη για την κατασκευή των θεμελίων, οι Απάτσι έχουν ηγηθεί σθεναρής αντίστασης. Η κορυφή του βουνού, το μέρος που θεωρείται πιο ιερό από τους Απάτσι, έχει αποκλειστεί από την πρόσβαση και οι Απάτσι απομακρύνονται επίσης βίαια από τον ιερό τους τόπο.

Το όρος Γκράχαμ είναι μια φυσιολατρική όαση μεγάλης γεωλογικής σημασίας, καθώς αποτελεί το τελευταίο παράδειγμα στην περιοχή του οικολογικού ενδιαιτήματος που υπήρχε κατά την τελευταία εποχή των παγετώνων. Στο εσωτερικό του επιβιώνουν πολλά είδη ζώων και φυτών που κινδυνεύουν με εξαφάνιση. Ως εκ τούτου, τόσο τα αμερικανικά όσο και τα ευρωπαϊκά περιβαλλοντικά κινήματα έχουν παραταχθεί στο πλευρό των Απάτσι. Εδώ και δεκαετίες διεξάγεται μια μάχη για την υπεράσπιση του όρους Γκράχαμ, η οποία συγκεντρώνει ινδιάνικες φυλές, περιβαλλοντικά κινήματα και οργανώσεις από όλο τον κόσμο. Ακόμα και οι εργαζόμενοι της Ansaldo στο Μιλάνο προχώρησαν σε απεργία σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το έργο, αρνούμενοι για πολλούς μήνες να συμμετάσχουν στην κατασκευή του ιταλικού τηλεσκοπίου. Το έργο, ωστόσο, είχε επιβραδυνθεί, αλλά δεν είχε σταματήσει.

Το πιο πολυσυζητημένο τηλεσκόπιο είναι το LBT (Large Binocular Telescope), ή κοινώς LUCIFER 1, έχει γίνει αντικείμενο κριτικής και διαφωνιών από όλο τον κόσμο, επειδή, παρά το γεγονός ότι πρόκειται για ένα φαραωνικό έργο, παρουσίασε πολλές κατασκευαστικές ατέλειες που επιβράδυναν την εγκατάσταση και τη λειτουργία του. Αλλά πάνω απ' όλα, η κύρια αιτία της διαμάχης είναι η επιλογή του τόπου, ο οποίος αποδείχθηκε ακατάλληλος για ένα αστεροσκοπείο. Ο χώρος μάλιστα έχει κακή ορατότητα και είναι ακατάλληλος για αστρονομική παρατήρηση.


"Το όρος Γκράχαμ είναι το σπίτι του πνευματικού αγγελιοφόρου του παρελθόντος, του Γκαάν", λέει ένας ντόπιος ιθαγενής. "Ο Ga'an είναι το πνεύμα που κατοικεί στο όρος Graham, γνωστό σήμερα ως ο πνευματικός χορευτής του βουνού Apache, από τον οποίο εξαρτάται ο λαός των Apache, από την εποχή των προγόνων μας μέχρι τη σύγχρονη γενιά, για τις τελετές και την επιβίωση του πολιτισμού μας. "

Μεγάλο διοπτρικό τηλεσκόπιο: Ένα μεγάλο αστείο;
Τον Οκτώβριο του 2004, όλες οι μεγάλες ιταλικές εφημερίδες έδωσαν μεγάλη δημοσιότητα στα εγκαίνια του Μεγάλου Διόπτρου Τηλεσκοπίου, του μεγαλύτερου διόπτρου στον κόσμο, που κατασκευάστηκε στο όρος Γκράχαμ. Μόνο σε ορισμένες από αυτές τις εφημερίδες αναφέρθηκε η διαμαρτυρία των Απάτσι, για τους οποίους το διεθνές αστεροσκοπείο αποτελεί σοβαρή βεβήλωση. Αλλά η τραγωδία των Απάτσι απορρίφθηκε με λίγα λόγια και ορίστηκε ως "εμπόδιο που πρέπει να ξεπεραστεί": 20 χρόνια αγώνα, με την υποστήριξη μη κυβερνητικών οργανώσεων από όλο τον πλανήτη, περιορίζονται σε λίγες γραμμές ειδήσεων, επιπλέον ανακριβών.

Το Βατικανό αποφάσισε ότι ο τόπος δεν είναι ιερός. Και με ποια εξουσία;
Είναι γελοίο και ντροπιαστικό το γεγονός ότι το Βατικανό δήλωσε ότι θα συνεχίσει να δραστηριοποιείται στο έργο καθώς πιστεύει ότι ο τόπος δεν έχει χαρακτηριστικά ιερότητας, σύμφωνα με τη δήλωση του πατέρα George Coyne, διευθυντή του Αστεροσκοπείου του Βατικανού. Πώς το Βατικανό επιτρέπει στον εαυτό του να κηρύξει τον τόπο μη ιερό; Γιατί το Βατικανό, η εκκλησία, έκανε συμβόλαιο με τον Θεό;  "η θέληση των Απάτσι να υπερασπιστούν το βουνό είναι ένα είδος θρησκευτικότητας που πρέπει να κατασταλεί με όλη τη δύναμη που μπορεί να συγκεντρωθεί".

Είναι ανήκουστο ότι το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα, μαζί με τους Ιησουίτες και με την υποστήριξη (και την αλαζονεία) του Βατικανού, κατήγγειλε ακόμη και δικαστικά τις θρησκευτικές πεποιθήσεις των ινδιάνικων λαών της Αμερικής, επικαλούμενο τη θέση σύμφωνα με την οποία η ελευθερία της θρησκείας δεν υπάρχει για τους Ινδιάνους (The Independent Native Journal - Μάιος 2001).
Έλεγχος της προσέγγισης χωρικών αντικειμένων
Το τηλεσκόπιο LUCIFER 1 τέθηκε σε λειτουργία στις 21 Απριλίου 2010 και, ως εκ τούτου, ανήκει στον μεγαλύτερο θρησκευτικό οργανισμό στον κόσμο, το Βατικανό, το οποίο εγκαινίασε ένα χρόνο αργότερα ένα άλλο τηλεσκόπιο, το Vatican Advanced Technology Telescope (VATT) που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα και χρηματοδοτήθηκε από το Ίδρυμα Αστεροσκοπείου του Βατικανού χάρη στις δωρεές των Αμερικανών πιστών. Γιατί όλη αυτή η βιασύνη για την κατασκευή αυτών των τηλεσκοπίων σε πολύ βιαστικό χρόνο; Υπενθυμίζουμε ότι αυτού του είδους τα τηλεσκόπια χρησιμοποιούνται για την παρατήρηση πολύ μακρινών διαστημικών αντικειμένων και αντικειμένων που πλησιάζουν στο διάστημα.

Από τις δηλώσεις που έλαβαν ορισμένοι ερευνητές, το Ίδρυμα Αστεροσκοπείου του Βατικανού θα κατασκεύασε αυτό το τηλεσκόπιο για τον ίδιο λόγο που σχεδιάστηκαν το Sky Hole και τα διαστημικά τηλεσκόπια IRAS και SILOE, δηλαδή για να κυνηγήσει έναν πλανήτη που ονομάζεται Nibiru, ο οποίος θα περιφέρεται γύρω από ένα μικρό καστανό νάνο αστέρι (σύντροφο του Ήλιου μας) που ονομάζεται Dark Star.

Αυτά τα αντικείμενα μπορούν να εντοπιστούν με τη βοήθεια του LUCIFER και του VATT - ένα θηριώδες σύνολο υπερψυγμένων υπέρυθρων καμερών, γνωστό και ως Utility Large Binocular Telescope infrared που με την ισχυρή και ευαίσθητη κάμερά του, καταφέρνει να καταγράφει θεαματικές εικόνες για λογαριασμό της Εξωγαλαξιακής Έρευνας.

Η πρώτη κάμερα τοποθετήθηκε στο τηλεσκόπιο LUCIFER 1 το 2010, ενώ στο τηλεσκόπιο VATT τοποθετήθηκε το 2011. Σύμφωνα με ορισμένες αναφορές, το απόλυτο από τα ισχυρά τηλεσκόπια, το LUCIFER II θα πρέπει να ολοκληρωθεί και να εγκατασταθεί μέχρι το τέλος του 2015. Γιατί όμως οι επιστήμονες επέλεξαν να ονομάσουν το τηλεσκόπιο με ένα όνομα ευρέως γνωστό ως Σατανά, ενώ θα μπορούσε να βαφτιστεί διαφορετικά; Και ποια είναι η εμπλοκή του Βατικανού με το έργο Lucifer;

Οι Tom Horn και Cris Putnam (συγγραφείς του περίφημου βιβλίου Exo-Vaticana) είχαν ανακοινώσει δημοσίως ότι ο Πάπας Βενέδικτος θα παραιτηθεί πρόωρα, εάν το Βατικανό το ζητήσει, λόγω των άβολων αξιώσεών του για κάποιες ισχυρές εξουσίες της Εκκλησίας.
Το όρος Γκράχαμ είναι το σημείο όπου οι Ιησουίτες παραδέχονται ότι παρακολουθούν κάτι που φαίνεται να πλησιάζει τη γη.

Αφού οι συγγραφείς δημοσίευσαν το βιβλίο τους Exo-Vaticana, ο διάσημος αστρονόμος του Πάπα συζήτησε το ζήτημα των μυστηριωδών ραδιοκυμάτων στον επίσημο ιστότοπο του Αστεροσκοπείου του Βατικανού για να εξηγήσει τι συμβαίνει με τη νέα θεολογία που σχετίζεται με πιθανές εξωγήινες παρουσίες και με τη μυστηριώδη οπτική συσκευή LUCIFER, η οποία λειτουργεί αυτή τη στιγμή στο όρος Graham. Ανακοίνωσε ότι αναπτύσσονται τα δόγματά τους σχετικά με την εξωγήινη ζωή και τον αντίκτυπο που θα μπορούσε να έχει στον Χριστιανισμό.

Τώρα, οπλισμένοι με νέες πληροφορίες που συνέλεξαν από τους ιθαγενείς της Αμερικής, οι συγγραφείς έφεραν στο φως την ακόμα πιο εκπληκτική ανακάλυψή τους. Το όρος Γκράχαμ λέγεται ότι είναι μια πύλη, μια Αστροπύλη σε μια άλλη διάσταση, η οποία δεν θα ήταν η μόνη που θα διαχειριζόταν το Βατικανό.
Τι κρύβει πραγματικά το όρος Γκράχαμ; Γιατί η NASA και το Βατικανό συνεργάζονται σε αυτά τα απομονωμένα αλλά ιερά μέρη για τους ιθαγενείς Αμερικανούς; Τι λέει η Βίβλος για τις Πύλες ή Αστροπύλες και τα όντα που μπορεί να κρύβονται πίσω από αυτές;

Οι αρχαίες αστροπύλες και η συσχέτισή τους με στροβιλισμένες επιδείξεις ενέργειας θα μπορούσαν να εξηγηθούν μελετώντας τις τοποθεσίες του Gobekli Tepe και του Baalbek, όπου θα ήταν κρυμμένα τα μυστικά των επόμενων αθανάτων. Έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την επιστροφή των αρχαίων δημιουργών της ανθρωπότητας;

Ένας διάσημος Ιησουίτης μιλάει
Αυτή είναι μία από τις πολλές δηλώσεις του διάσημου Ιησουίτη, που έκανε στον δημοσιογράφο και ερευνητή Cristoforo Barbato:

"Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι το τηλεσκόπιο κατασκευάστηκε το 1990 με σκοπό τη μελέτη "ανώμαλων" ουράνιων σωμάτων που πλησιάζουν τη γη, παρόμοια με ό,τι κάνει, για παράδειγμα, η CIA, η οποία ανάμεσα στα πολλά "μυστικά μάτια" της περιλαμβάνει και το τηλεσκόπιο. Το δίδυμο του Hubble, το SkyHole 12. Επιπλέον, η SIV (μυστική υπηρεσία του Βατικανού) είχε προειδοποιηθεί κατά τη διάρκεια των συναντήσεων με τον Πίο ΧΙΙ για την προσέγγιση ενός ουράνιου σώματος στο ηλιακό σύστημα που φιλοξενούσε μια εξελιγμένη και πολύ πολεμοχαρή εξωγήινη φυλή. Σύντομα έμαθα ότι το υλικό που έπρεπε να παραλάβω εδώ στη Ρώμη και να επεξεργαστώ στον υπολογιστή ήταν πολύ ενδιαφέρον και πολύ μυστικό. Ήταν κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας ορισμένων δεδομένων και πληροφοριών που προέρχονταν από αυτό το ραδιοτηλεσκόπιο ότι ένας ανιχνευτής που είχε σταλεί στο απομακρυσμένο διάστημα, ενταγμένος σε ένα πρόγραμμα εξερεύνησης του διαστήματος που ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του '90 με την ονομασία SILOE, είχε φωτογραφίσει έναν πλανήτη τεραστίων διαστάσεων που πλησίαζε στο ηλιακό σύστημα. Τα δεδομένα ελήφθησαν στην Αλάσκα τον Οκτώβριο του 1995".

Το πρόγραμμα Lucifer 1 διευθύνεται λοιπόν από το Βατικανό, το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα και μια μικτή ομάδα Γερμανών και Ιταλών.

Ο καινοτόμος σχεδιασμός του Lucifer θα επιτρέψει στους αστρονόμους να εξετάσουν με πρωτοφανή λεπτομέρεια, όπως περιοχές σχηματισμού άστρων, οι οποίες συνήθως κρύβονται από σύννεφα σκόνης.

Όμως το νέο αυτό όργανο, το οποίο είναι το μεγαλύτερο οπτικό τηλεσκόπιο στον κόσμο, το Μεγάλο Διόπτωτο Τηλεσκόπιο στο όρος Γκράχαμ, επιτρέπει στους αστρονόμους να παρατηρήσουν οποιοδήποτε αντικείμενο πολύ αμυδρής φωτεινότητας (συμπτωματικά...). Το όργανο είναι εξαιρετικά ευέλικτο, συνδυάζοντας το μεγάλο οπτικό πεδίο με υψηλή ανάλυση.
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ MONKEY AND ELF: Corfiatiko.blogspot.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου