Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023

Τα σύννεφα είναι μια έξυπνη μορφή ζωής. η εξήγηση φορτεανών φαινομένων.

 

αισθανόμενα σύννεφα.
Ίσως τα σύννεφα είναι ένας άλλος ευφυής πολιτισμός στον πλανήτη μας, μια ειδική μορφή ζωντανής ύλης που υπάρχει παράλληλα με εμάς. Και ποιος ξέρει αν η ανθρωπότητα δεν θα μπορέσει να έλθει σε επαφή με αυτά τα καταπληκτικά και μυστηριώδη πλάσματα στο μέλλον, τα οποία, παρεμπιπτόντως, όπως εμείς, αποτελούνται κυρίως από νερό; Είναι λίγο ακόμα. Αλλά τελικά, το ίδιο το νερό είναι ένα άλλο μεγάλο μυστήριο που οι επιστήμονες δεν είναι ακόμη σε θέση να ξετυλίξουν…Προσωπικά σύννεφα.

Οι ερευνητές παραφυσικών νεφών ισχυρίζονται ότι κάθε άτομο συνδέεται με το δικό του προσωπικό σύννεφο, το οποίο, σαν φύλακας άγγελος, φροντίζει τον θάλαμό του στη Γη, αν και τις περισσότερες φορές το κάνει πολύ αθόρυβα. Ωστόσο, υπάρχουν αξιόπιστες περιπτώσεις όπου τα άτομα δημιουργούν μια άμεση σύνδεση με το σύννεφο τους.

Τα σύννεφα είναι μια έξυπνη μορφή ζωής.
Δεν έχω συναντήσει ποτέ υλικό σαν αυτό το άρθρο τεσσάρων ετών. Δεν είναι απλώς ασυνήθιστο - το θέμα που αποκαλύπτει ο συγγραφέας είναι τόσο παλιό όσο ο κόσμος. Είναι δύσκολο να βρεις ένα άτομο που δεν θα ήθελε να κοιτάξει τον ουρανό. Έχω ακούσει πολλές φορές από ανθρώπους που γνωρίζω ότι ο ουρανός στέλνει σημάδια.
Τα σύννεφα, σαν να διαβάζουν σκέψεις, δείχνουν αγγέλους, πρόσωπα αγαπημένων προσώπων που έχουν πάει σε έναν άλλο κόσμο, ακόμη και λέξεις - κονσόλα, προειδοποίηση, χρησιμεύουν ως επιβεβαίωση. Με μια λέξη, επικοινωνούν μαζί μας σαν κάτι να τους ελέγχει ή είναι μια από τις μορφές ευφυούς ζωής.

Τι είναι
Οι ερευνητές έχουν συγκεντρώσει πολλές πληροφορίες ότι τα συνηθισμένα επίγεια σύννεφα αρχίζουν να συμπεριφέρονται εντελώς απροσδόκητα. Τα αρχεία τέτοιων περιπτώσεων δημοσιεύονται στις πιο έγκυρες επιστημονικές δημοσιεύσεις, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει καταστεί δυνατό να δοθεί εξήγηση για αυτό το μυστηριώδες φαινόμενο.

Πρόσφατα, οι επιστήμονες αποφάσισαν επιτέλους να μελετήσουν σοβαρά τα σύννεφα. Κατά τη γνώμη τους, ήρθε η ώρα να αναθεωρηθεί η σύγχρονη ταξινόμηση των νεφών, η οποία είναι ήδη περίπου 200 ετών. Αυτό το σύστημα εξακολουθεί να χρησιμοποιείται από τους μετεωρολόγους, παρά το γεγονός ότι οι μέθοδοι παρατήρησης έχουν αλλάξει εδώ και καιρό. Το 1803, ο Λουκ Χάουαρντ πρότεινε να χωριστούν τα σύννεφα σε ομάδες ανάλογα με την εμφάνισή τους, την οποία συσχέτισε με το ύψος τους. Ο Χάουαρντ εντόπισε τρεις κύριες κατηγορίες νεφών -  καθεμία από τα οποίες έχει πολλές υποομάδες (cirrocumulus, cumulonimbus, κ.λπ.).
1.Θύσανοι (cirrus/cirro): «σαν τούφες μαλλιών στον ουρανό»
2.Στρώματα (stratus/strato): «σαν στρώμα στον ουρανό»
3. Σωρείτες (cumulus/cumulo): «σαν σωρούς στον ουρανό»
Nα σημειώσουμε ότι, εκτός από τα πιο πάνω, η λέξη «Μελανίας» (nimbus/nimbo) μπορεί να προστεθεί μπροστά από τα νέφη τύπου στρώματος και σωρείτων, για να δείξει ότι το σύννεφο προκαλεί κατακρημνίσματα.
Με βάση τα πιο πάνω, η ονομασία των νεφών προκύπτει από το σχήμα τους, αλλά και από το ύψος στο οποίο παρατηρούνται.
Η θέση, η πυκνότητα και η κατάσταση των σωματιδίων στα σύννεφα καθορίζουν τον καιρό: αφενός, τα σύννεφα φιλτράρουν μέρος των ακτίνων του ήλιου, αφετέρου, σχηματίζεται βροχόπτωση από αυτά. Είναι γνωστό, ωστόσο, ότι οι δορυφορικές εικόνες παρέχουν τις πιο ολοκληρωμένες πληροφορίες για τον καιρό. Ταυτόχρονα, τα σύννεφα από το διάστημα φαίνονται διαφορετικά από ό,τι από το έδαφος. Επιπλέον, οι δορυφορικές φωτογραφίες που λαμβάνονται σε διαφορετικά φασματικά εύρη καθιστούν δυνατό να διαπιστωθεί εάν μικρές διακυμάνσεις στη φωτεινότητα των νεφών προκαλούνται από μεγαλύτερη πυκνότητα ή από ανάμειξη ξένων σωματιδίων. Στην τελευταία περίπτωση, η συμπεριφορά των νεφών μπορεί να είναι εντελώς διαφορετική από εκείνη των αντικειμένων από την ίδια ομάδα Howard.Για αυτόν τον λόγο ο Αμερικανός μετεωρολόγος Stephen Ackerman πρότεινε μια νέα ταξινόμηση των νεφών. Είναι αλήθεια ότι οι επιστήμονες που θα μπορούσαν να εξηγήσουν τη συμπεριφορά των νεφών εξακολουθούν να έχουν νέες ιδέες.
Εν τω μεταξύ, η Εθνική Υπηρεσία Αεροδιαστημικής των ΗΠΑ (NASA) ανέλαβε ένα ειδικό έργο αφιερωμένο στη μελέτη των νεφών μεγάλου υψομέτρου που σχηματίζονται στο ίδιο το όριο της ατμόσφαιρας της γης με το διάστημα. Με τη βοήθεια δορυφόρων, Αμερικανοί επιστήμονες προσπαθούν να αποδείξουν τη σχέση μεταξύ των αλλαγών στη δομή των νεφών, τη φύση του σχηματισμού τους και την ανθρώπινη δραστηριότητα, η οποία επηρεάζει με ιδιαίτερο τρόπο τη συμπεριφορά των νεφών.
Παράλληλα με τη μελέτη των επίγειων νεφών, η NASA άρχισε να μελετά τα σύννεφα στον Άρη. Τα σύννεφα του Άρη - τόσο στην πλευρά της ημέρας όσο και της νύχτας του πλανήτη - μοιάζουν πολύ με το στρώμα νεφών της Γης. Η μόνη διαφορά είναι ότι είναι ελαφρώς πιο παχιά και μπορούν να βρεθούν σε μεγάλη ποικιλία υψών. Οι επιστήμονες ελπίζουν ότι παρατηρώντας τη συμπεριφορά των αρειανών νεφών, θα μπορέσουν να διεισδύσουν βαθύτερα στο μυστήριο του Κόκκινου Πλανήτη. Έτσι, η επιστήμη έπρεπε να παραδεχτεί ότι μελετώντας τα σύννεφα, μπορούσε να ανακαλύψει τα βαθύτερα μυστικά οποιουδήποτε πλανήτη.

Ζωντανή σύνδεση με ανθρώπους

Να τι λέει ο Ρώσος ερευνητής Σεργκέι Αλεξέενκο για τη μυστηριώδη, σχεδόν μυστικιστική συμπεριφορά των νεφών. Κάποτε, πετώντας το 1975 πάνω από το δυτικό τμήμα της Λευκής Θάλασσας (ονομάζεται Κόλπος Kandalaksha), έμεινε έκπληκτος βλέποντας πώς τα σύννεφα κινούνταν από βορρά προς νότο, παρατάσσοντας, όπως έλεγαν τότε, με τετράγωνο τρόπο. square-nesting way(δηλαδή σε κάθε γωνιακό τετράγωνο υπήρχε ένα μικρό σωρευτικό σύννεφο) και τηρώντας σαφώς την απόσταση μεταξύ τους.
"Ερχόμενοι στη βόρεια ακτή του κόλπου, τα σύννεφα ξαναχτίστηκαν σε μια θολή κορδέλα, σαν να πήραν το ένα το άλλο" από το χέρι ", και αυτή η κορδέλα μετακινήθηκε πάνω από την επιφάνεια του νερού του κόλπου", θυμάται ο Alekseenko. - Έχοντας περάσει τη νότια ακτή, αυτή η θολή κορδέλα έσπασε ξαφνικά και σχηματίστηκαν από αυτήν τα ίδια σωρευτικά σύννεφα, που παρατάσσονταν στις γωνίες της πλατείας, όπως αυτά που πλησίαζαν το χείλος από τα βόρεια! Και τότε αυτό το στρώμα σύννεφων συνέχισε να κινείται νότια. Κάνοντας σκίτσα αυτού του εκπληκτικού φαινομένου, είπα στον εαυτό μου: «Εδώ έχεις υδρατμούς, αλλά ποιανού τις εντολές εκτελεί;»

[ This is what Russian researcher Sergei Alekseenko tells about the mysterious, almost mystical, behavior of clouds. Once, flying in 1975 over the western part of the White Sea (it is called the Kandalaksha Bay), he was amazed to see how the clouds moved from north to south, lining up, as they said, in a square-nesting way (that is, in each a small cumulus cloud was located at the corner of the square) and clearly keeping the distance between them.
“Approaching the northern coast of the lip, the clouds were rearranged into a cloudy ribbon, as if they were taking each other by the hand, and this ribbon moved over the water surface of the lip,” Alekseenko recalls. - Having passed the southern coast, this cloudy ribbon suddenly burst, and from it the same cumulus clouds were formed, lining up at the corners of the square, like those that approached the lip from the north! And then this cloud layer continued to move south. Making sketches of this phenomenal phenomenon, I said to myself: "So much for the water vapor, but whose commands does it follow?"]
Με την πρώτη ματιά, φαίνεται απίστευτο ότι τα σύννεφα θα μπορούσαν να συμπεριφέρονται με τόσο έξυπνο τρόπο. Αλλά ο Alekseenko αναφέρει μια άλλη παρόμοια περίπτωση: «Το 1980, το ελικόπτερο μας έκανε αναγκαστική προσγείωση αργά το βράδυ σε μια από τις προεξοχές του βουνού του Παμίρ. Ένα γείσο είναι μια πλατφόρμα 100 επί 300 μέτρα. στη μία πλευρά υπάρχει μια άβυσσος βάθους περισσότερο από 1,5 χλμ., στις τρεις πλευρές υπάρχουν βουνά. Κατά την προσγείωση, λίγο δύσοσμα βερνίκι χύθηκε στο ελικόπτερο, οπότε αποφασίσαμε να κοιμηθούμε στο έδαφος, σκεπασμένοι με μουσαμά. Όταν σκοτείνιασε, είδα καθαρά πώς ένα μακρύ φωτεινό σύννεφο επέπλεε από το φαράγγι προς την προεξοχή μας και κουλουριάστηκε σε μια μπάλα περίπου 100 μέτρα από εμάς. (...) Γύρισα στο πλάι μου προς το σύννεφο, και όταν με πήρε ο ύπνος, ξαφνικά μου φάνηκε ότι ένα «χέρι» άπλωνε από αυτό προς το μέρος μας! Έβγαλα έναν φακό και φώτισα το έδαφος: πράγματι, ένα άσπρο εντερικό μπράτσο τεντώθηκε από αυτό προς το μέρος μας. Τώρα είναι σχεδόν εκεί και το έκοψα με φως! Σιγά-σιγά, σαν απρόθυμα, το θολό εντερικό χέρι άρχισε να κινείται προς το σύννεφο. «Λοιπόν, αυτή», είπα μέσα μου, «πρέπει να κοιμηθείς!» Και, αφού σκεπάστηκε με ένα μουσαμά, αποκοιμήθηκε.
Στα βουνά Pamir σε υψόμετρο 3 χλμ. στις αρχές της άνοιξης παγώνει τη νύχτα. Άρχισα να νιώθω ότι παγώνω, αλλά ξαφνικά για κάποιο λόγο έγινε ζέστη και με πήρε ο ύπνος. Με τον πρώτο κεραυνό ξυπνήσαμε και καταλάβαμε ότι το σύννεφο «κατέλαβε» όλη την προεξοχή – ακόμη και ένα ελικόπτερο 10 μέτρα μακριά μας φαινόταν μόλις και μετά βίας!
Όταν έλαμψαν οι πρώτες ακτίνες του ήλιου, το σύννεφο συρρικνώθηκε στο βραδινό του μέγεθος, μετά πήδηξε αρκετές φορές και άρχισε να ανεβαίνει ομαλά. Ο πιλότος του έγνεψε και του φώναξε: «Σε ευχαριστώ, φίλε, που μας ζεστάνεις τη νύχτα!» Το σύννεφο μετατράπηκε ξαφνικά σε μια μακριά βάρκα που έλαμπε στον ήλιο και γρήγορα κολύμπησε πάνω από το ορεινό πέρασμα.
Μια ώρα αργότερα πετάξαμε για την πόλη Νούρεκ. Χωρίζοντας, ρώτησα τον πιλότο: «Πιστεύεις αλήθεια ότι το σύννεφο μας ζέστανε τη νύχτα;» Απάντησε: «Έχουμε τα πάντα ζωντανά στο Παμίρ: ανθρώπους, βουνά, σύννεφα. Όλοι βοηθούν ο ένας τον άλλον. Και τότε, ένα άτομο είναι 96% νερό και ένα σύννεφο είναι 99%. Η σύνδεση μεταξύ μας είναι άμεση».

Ένα άλλο αποδεικτικό στοιχείο για την ευφυή συμπεριφορά των νεφών παρείχε ο Μιχαήλ Λαζάρεφ από το Βόλγκογκραντ: «Είδα το πρώτο παράξενο συννεφιασμένο φαινόμενο στις 17 Σεπτεμβρίου 1998 στη μέση της ημέρας. Αρκετά μικρά σύννεφα χαμηλού αθροίσματος σχημάτισαν έναν σχεδόν κλειστό δακτύλιο διαμέτρου 1,5-2 km σε υψόμετρο περίπου 2.000 m. Σε αυτή τη θέση, ήταν περίπου δύο ώρες, σαν να παρακολουθούσαν τη γη. Μια μέρα αργότερα, στο ίδιο περίπου μέρος, στο ίδιο ύψος και την ίδια ώρα, είδα πώς τα σύννεφα κυκλικής συσσώρευσης, έχοντας πάρει τη μορφή σφηνών, κατακάθισαν ακτινικά, σφηνοειδή πλευρά στο κέντρο του κύκλου που σχημάτισαν .
[Another evidence of intelligent behavior of clouds was presented by Mikhail Lazarev from Volgograd: “I saw the first strange cloud phenomenon on September 17, 1998, in the middle of the day. Several small altocumulus clouds at an altitude of about 2 thousand meters formed an almost closed ring with a diameter of 1.5-2 km. In this position, they were for about two hours, as if watching the earth. A day later, at about the same place, at the same height and at the same time, I saw how cirrocumulus clouds, having taken the form of wedges, settled radially, with a wedge-shaped side towards the center of the circle that they formed."]

Μια ενδιαφέρουσα περίπτωση που σχετίζεται με τη συμπεριφορά των νεφών, ο ερευνητής Alekseenko άκουσε κατά κάποιο τρόπο από τον φίλο του Nikolai Vasiliskov, ο οποίος υπηρέτησε στις αρχές της δεκαετίας του 1980 ως χειριστής ραντάρ για τη μετεωρολογική υπηρεσία του αεροπορικού κόμβου Borisoglebsk στην περιοχή Voronezh. Ένα πρωί ο Basiliskov είδε πολλά μικρά σωρευτικά σύννεφα να εμφανίζονται σε έναν ουρανό χωρίς σύννεφα, τα οποία συμπεριφέρθηκαν πολύ περίεργα. Σε υψόμετρο περίπου 3 χιλιάδων μέτρων, σχημάτισαν έναν σχεδόν κλειστό δακτύλιο με διάμετρο 5-6 km και πάγωσαν ακίνητα σε αυτή τη θέση, σαν να παρακολουθούσαν τη γη.
Μια ώρα αργότερα ξεκίνησαν οι πτήσεις στο αεροδρόμιο. Η μία μετά την άλλη, οι κινητήρες αεριωθουμένων βρυχήθηκαν στον ουρανό στη μέση του δακτυλίου σύννεφων. Το πιο εκπληκτικό ήταν ότι ο πίδακας εξάτμισης από τα αεροπλάνα δεν το επηρέασε - εξακολουθούσε να κρέμεται πάνω από το σημείο διαχωρισμού των αεροπλάνων στο τέλος του διαδρόμου. Όταν απογειώθηκε το τελευταίο μαχητικό, ο κύκλος ξαναχτίστηκε σε μια θολή κορδέλα, η οποία γρήγορα εξαφανίστηκε στον ορίζοντα. Μια μέρα αργότερα, στο ίδιο περίπου σημείο, στο ίδιο ύψος και την ίδια ώρα, επαναλήφθηκε ξανά η μυστηριώδης «παράσταση» στον ουρανό.Και να τι λέει ο Νικολάι Μαρτσένκο, ο οποίος εργαζόταν στο κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ, για τα περίεργα σύννεφα: «Αυτό που παρατήρησα είναι αντίθετο με την κοινή λογική. Συνέβη στις αρχές της δεκαετίας του 1990, όταν οι προετοιμασίες ήταν σε εξέλιξη στο κοσμοδρόμιο για την εκτόξευση του επόμενου Soyuz. Το βράδυ πριν την έναρξη, όταν η ομάδα μας είχε παράθυρο, πήγαμε στη στέπα. Ξαπλώνουμε σε ένα μουσαμά, πίνουμε τσάι από ένα θερμός. Μηχανικά, κοίταξα τον πύραυλο: στο φόντο του ουρανού του ηλιοβασιλέματος, έμοιαζε με έναν φανταστικό τεράστιο μιναρέ. Αλλά μετά παρατήρησα ένα μάτσο λευκά σύννεφα κοντά στον ορίζοντα. Έμοιαζαν με πρόβατα στριμωγμένα γύρω από μια γούρνα με νερό. Αλλά από πού προήλθαν αυτά τα «αρνιά» σε έναν ουρανό χωρίς σύννεφα; Ωστόσο, η σκέψη τρεμόπαιξε και έφυγε.
Το πρωί της εκτόξευσης του Soyuz, ξανά κοίταξα μηχανικά τον δυτικό τομέα του ουρανού, όπου είχα δει σύννεφα χθες. Και δεν πίστευε στα μάτια του. Ο ουρανός είναι ακόμα χωρίς σύννεφα, αλλά τα «αρνάκια» παραμένουν! Σκέφτηκα τα σύννεφα για λίγο - στριφογύριζα μέσα στη φασαρία. Μετά από περίπου τέσσερις ώρες, θυμόμουν ακόμα τα «αρνιά»: «έβοσκαν» στο ίδιο μέρος στον δυτικό τομέα. Επιπλέον, αν παλαιότερα ασυνήθιστα σύννεφα διατηρήθηκαν μαζί, τώρα απλώνονται σε μια σπάνια αλυσίδα. Ήταν 7 από αυτά, όλα είχαν το ίδιο ελλειπτικό σχήμα. Πώς θα μπορούσε να γίνει μια τέτοια ανοικοδόμηση αν δεν υπήρχε η παραμικρή ανάσα αερίου; Και τότε μου ήρθε μια εντελώς τρελή σκέψη: περιμένουν πραγματικά τα σύννεφα την εκτόξευση του Soyuz; Και τι πιστεύεις; Και έτσι αποδείχτηκε: τα "αρνιά" πραγματικά "ήταν σε υπηρεσία" στον ορίζοντα, μέχρι που ο πύραυλος όρμησε στο διάστημα με ένα βρυχηθμό. Δεν πρόσεξα σε ποιο σημείο εξαφανίστηκαν τα σύννεφα.
Αλλά λίγο μετά την εκτόξευση, ο δυτικός τομέας του ουρανού ήταν καθαρός. Εκτός από το περίεργο «καθήκον» των νεφών, έμεινε ένα μυστήριο για μένα πώς θα μπορούσαν να εμφανιστούν ακόμη και στον ξηρό αέρα πάνω από το Μπαϊκονούρ, στον οποίο δεν υπάρχουν καν ίχνη υδρατμών το καλοκαίρι;
Το χέρι του Θεού
Πολλές θρησκευτικές διδασκαλίες της αρχαιότητας συνέδεαν τη ζωή των νεφών με τους θεούς που ταξιδεύουν πάνω τους, σαν σε πλοία. Ως εκ τούτου, οι σοφοί προειδοποίησαν τους ανθρώπους να μην σκαρφαλώνουν σε κάποιες κορυφές τις συννεφιασμένες νύχτες, ώστε να μην ενοχλούν τους θεούς και έτσι να φέρουν κακοτυχία στον εαυτό τους και στους αγαπημένους τους.
Έτσι, σύμφωνα με την Αγία Γραφή, ο Θεός κατοικεί σε απρόσιτο φως, αλλά για να επικοινωνήσει με τους αμαρτωλούς ανθρώπους, τυλίγεται σε σύννεφα και σκοτάδι, σβήνοντας τη λάμψη της δόξας (Δευτ. 5,22). Για το λόγο αυτό, ο Ιησούς προείπε ότι την ώρα της Δευτέρας Παρουσίας του θα ερχόταν στα σύννεφα με τη δύναμη και τη δόξα του Θεού και θα κατόρθωνε τα πάντα με την ταχύτητα του κεραυνού.
Οι μυστικιστές και οι ερευνητές του παραφυσικού έχουν διαφορετική άποψη για τα σύννεφα. Μερικοί από αυτούς πιστεύουν ότι τα σύννεφα είναι ψυχές νεκρών ή αγέννητων ανθρώπων που, από ψηλά, παρατηρούν τη ζωή της επίγειας ανθρωπότητας, παρέχοντάς της κάθε δυνατή βοήθεια. Ως εκ τούτου, ακόμη και η ίδια η έννοια της ψυχής από την αρχαιότητα παρουσιάζεται με τη μορφή ενός μικρού ελαφρού σύννεφου.
Πιστεύεται επίσης ότι κάθε γεννημένος ή νεκρός έχει το δικό του σύννεφο. Το να τον βρουν και να δημιουργήσουν μια άμεση πνευματική σύνδεση μαζί του είναι έργο ζωής για όσους μόλις ήρθαν στον επίγειο κόσμο. Για να διευκολυνθεί η διαδικασία της αναζήτησης, δόθηκε σε ένα άτομο ένα δώρο από ψηλά για να δει τον φυσικό κόσμο με μια ιδιαίτερη, λεπτή όραση και την ικανότητα να ακούει μυστικιστικούς ήχους. Στην Ανατολή, μια τέτοια όραση ονομάζεται συνήθως το τρίτο μάτι ή το μάτι του Μπράχμα, το οποίο ανοίγει σε ένα ειδικό τσάκρα (η θέση του αντιστοιχεί στο κεφάλι ενός ατόμου). Οι μυστικιστές της Ευρώπης αποδίδουν μερικές φορές το φαινόμενο της λεπτής όρασης στην ειδική δομή του ανθρώπινου δέρματος, εξ ου και το όνομά του - skin vision.
Με τη βοήθεια μιας ανεπτυγμένης ιδιαίτερα ευαίσθητης όρασης και ακοής, μπορεί κανείς να βρει δονήσεις στα σύννεφα που είναι σύμφωνες με τον δικό του βιορυθμό. Είναι αλήθεια ότι για αυτό θα πρέπει να θυμάστε την ώρα της ημέρας, τον τόπο και τα καιρικά χαρακτηριστικά που συνόδευαν τη γέννησή σας. Αν και πληροφορίες σχετικά με αυτό, διαβεβαιώνουν οι μυστικιστές, είναι διαθέσιμες σε όποιον έχει αναπτύξει υπερευαίσθητη όραση και ακοή, αρκεί απλώς να επισκεφτεί εγκαίρως τους τόπους της γέννησής του. Εδώ, υπό ορισμένες συνθήκες, ένα άτομο μπορεί να δει πολύχρωμες αντανακλάσεις φωτός στον ουρανό, οι οποίες απλώς του υποδεικνύουν αυτή την ειδική χρωματική γκάμα που πρέπει να υπάρχει στην ακτινοβολία των νεφών, αν τα κοιτάξετε με λεπτή όραση. Τότε μένει μόνο να ζήσουμε και να περιμένουμε να ανακαλυφθεί το πολύτιμο μοναχικό σύννεφο. Έχοντας τον γνωρίσει, ένα άτομο μπορεί να θεωρήσει ολοκληρωμένο τον κύκλο των γήινων καθηκόντων του. Μετά από αυτό, μπορεί να αφοσιωθεί στην πνευματική τελειότητα,
Ιδιαίτερα καθαρά σύννεφα, όσον αφορά τον κορεσμό με λεπτή ενέργεια, είναι αυτά που βρίσκονται βόρεια του ισημερινού. Τα υψηλότερα πλάτη λεπτών ενεργειών έχουν σύννεφα που έλκονται από το βόρειο σέλας (εκτός από τον Άπω Βορρά, ένα παρόμοιο φαινόμενο παρατηρείται επίσης πάνω από τη λίμνη Βαϊκάλη). Μπορεί ακόμη και να υποστηριχθεί ευθαρσώς ότι αυτές οι περιοχές του πλανήτη είναι ένα είδος ενεργητικής πατρίδας των νεφών της Γης.
Ένα άλλο μέρος των μυστικιστών βλέπει στα σύννεφα μια διαφορετική μορφή ζωντανής ύλης, που υπάρχει μαζί με τη δική μας και έχει τη δική της συνείδηση. Εξηγεί τη σημαντική συμπεριφορά των νεφών. Τα σύννεφα πέφτουν στον γήινο κόσμο μας από παράλληλους κόσμους αόρατους σε εμάς. Έτσι, μέσα από τα σύννεφα διατηρείται μια σύνδεση μεταξύ διαφορετικών κόσμων, γεγονός που αποδεικνύει ότι δεν είμαστε μόνοι στο Σύμπαν.
Λοιπόν, πώς ξέρετε ότι ίσως στο μέλλον οι άνθρωποι θα μπορέσουν να δημιουργήσουν ενημερωτική επαφή με τα ίδια «έξυπνα» σύννεφα;
[So who knows, maybe in the future people will be able to establish information contact with the same "intelligent" clouds?]
===================
ΕΥΦΥΗ ΣΥΝΝΕΦΑ
Βαντίμ ΝΤΕΡΟΥΖΙΝΣΚΙ

«Αναλυτική εφημερίδα «Μυστική Έρευνα», Νο 18, 2016
Οι ερευνητές έχουν συγκεντρώσει πολλές πληροφορίες σχετικά με το πώς τα σύννεφα που έχουν συνηθισμένη όψη αρχίζουν να συμπεριφέρονται με εντελώς παράξενο τρόπο. Και η επιστήμη δεν μπορεί να το εξηγήσει ακόμα.
Στην επιστήμη, έχει υιοθετηθεί μια ταξινόμηση των νεφών, η οποία είναι ήδη περίπου 200 ετών. Το 1803, ο Λουκ Χάουαρντ πρότεινε να χωριστούν τα σύννεφα σε ομάδες ανάλογα με την εμφάνισή τους, την οποία συσχέτισε με το ύψος τους. Ο Χάουαρντ εντόπισε τρεις κύριες κατηγορίες νεφών - τα κίρους, τα στρώματα και τα σωρεία, καθένα από τα οποία έχει πολλές υποομάδες (cirrocumulus, cumulonimbus, κ.λπ.). Συνήθως πιστεύεται ότι η θέση, η πυκνότητα και η κατάσταση των σωματιδίων στα σύννεφα καθορίζουν τον καιρό: αφενός, τα σύννεφα φιλτράρουν μέρος των ακτίνων του ήλιου, αφετέρου, σχηματίζεται βροχόπτωση από αυτά.
Τα σύννεφα μοιάζουν να είναι ένα απλό και κατανοητό φαινόμενο, αλλά στην πραγματικότητα μερικές φορές συμπεριφέρονται εντελώς ανεξήγητα.

ΖΩΝΤΑΝΑ ΣΥΝΝΕΦΑ
Να μια ενδιαφέρουσα περίπτωση που συνέβη στον Ρώσο Σεργκέι Αλεξέενκο. Πετώντας το 1975 πάνω από το δυτικό τμήμα της Λευκής Θάλασσας (ονομάζεται Κόλπος Kandalaksha), έμεινε έκπληκτος βλέποντας πώς τα σύννεφα κινούνταν από βορρά προς νότο, παρατάσσοντας, όπως έλεγαν τότε, με τετράγωνο τρόπο (που είναι, σε κάθε γωνία της πλατείας υπήρχε ένα μικρό σωρευτικό σύννεφο) και κρατώντας μια σαφή απόσταση μεταξύ τους.

"Ερχόμενοι στη βόρεια ακτή του κόλπου, τα σύννεφα ξαναχτίστηκαν σε μια θολή κορδέλα, σαν να πήραν το ένα το άλλο" από το χέρι ", και αυτή η κορδέλα μετακινήθηκε πάνω από την επιφάνεια του νερού του κόλπου", θυμάται ο Alekseenko. - Έχοντας περάσει τη νότια ακτή, αυτή η θολή κορδέλα έσπασε ξαφνικά και σχηματίστηκαν από αυτήν τα ίδια σωρευτικά σύννεφα, που παρατάσσονταν στις γωνίες της πλατείας, όπως αυτά που πλησίαζαν το χείλος από τα βόρεια! Και τότε αυτό το στρώμα σύννεφων συνέχισε να κινείται νότια. Κάνοντας σκίτσα αυτού του εκπληκτικού φαινομένου, είπα στον εαυτό μου: «Εδώ έχεις υδρατμούς, αλλά ποιανού τις εντολές εκτελεί;»
Ο Alekseenko αναφέρει επίσης μια άλλη παρόμοια περίπτωση λογικής συμπεριφοράς νεφών: «Το 1980, το ελικόπτερο μας έκανε αναγκαστική προσγείωση αργά το βράδυ σε μια από τις προεξοχές των βουνών του Παμίρ. Ένα γείσο είναι μια πλατφόρμα 100 επί 300 μέτρα. στη μία πλευρά υπάρχει μια άβυσσος βάθους περισσότερο από 1,5 χλμ., στις τρεις πλευρές υπάρχουν βουνά. Κατά την προσγείωση, λίγο δύσοσμα βερνίκι χύθηκε στο ελικόπτερο, οπότε αποφασίσαμε να κοιμηθούμε στο έδαφος, σκεπασμένοι με μουσαμά. Όταν σκοτείνιασε, είδα καθαρά πώς ένα μακρύ φωτεινό σύννεφο επέπλεε από το φαράγγι προς την προεξοχή μας και κουλουριάστηκε σε μια μπάλα περίπου 100 μέτρα από εμάς. (...) Γύρισα στο πλάι μου προς το σύννεφο, και όταν με πήρε ο ύπνος, ξαφνικά μου φάνηκε ότι ένα «χέρι» άπλωνε από αυτό προς το μέρος μας! Έβγαλα έναν φακό και φώτισα το έδαφος: πράγματι, ένα άσπρο εντερικό μπράτσο τεντώθηκε από αυτό προς το μέρος μας. Τώρα είναι σχεδόν εκεί, και της έκοψα το φως! Σιγά-σιγά, σαν απρόθυμα, το θολό εντερικό χέρι άρχισε να κινείται προς το σύννεφο. «Λοιπόν, αυτή», είπα μέσα μου, «πρέπει να κοιμηθείς!» Και, αφού σκεπάστηκε με ένα μουσαμά, αποκοιμήθηκε.
Στα βουνά Pamir σε υψόμετρο 3 χλμ. στις αρχές της άνοιξης παγώνει τη νύχτα. Άρχισα να νιώθω ότι παγώνω, αλλά ξαφνικά για κάποιο λόγο έγινε ζέστη και με πήρε ο ύπνος. Με τον πρώτο κεραυνό ξυπνήσαμε και καταλάβαμε ότι το σύννεφο «κατέλαβε» όλη την προεξοχή – ακόμη και ένα ελικόπτερο 10 μέτρα μακριά μας φαινόταν μόλις και μετά βίας!
Όταν έλαμψαν οι πρώτες ακτίνες του ήλιου, το σύννεφο συρρικνώθηκε στο βραδινό του μέγεθος, μετά πήδηξε αρκετές φορές και άρχισε να ανεβαίνει ομαλά. Ο πιλότος του έγνεψε και του φώναξε: «Σε ευχαριστώ, φίλε, που μας ζεστάνεις τη νύχτα!» Το σύννεφο μετατράπηκε ξαφνικά σε μια μακριά βάρκα που έλαμπε στον ήλιο και γρήγορα κολύμπησε πάνω από το ορεινό πέρασμα.
Μια ώρα αργότερα πετάξαμε για την πόλη Νούρεκ. Χωρίζοντας, ρώτησα τον πιλότο: «Πιστεύεις αλήθεια ότι το σύννεφο μας ζέστανε τη νύχτα;» Απάντησε: «Έχουμε τα πάντα ζωντανά στο Παμίρ: ανθρώπους, βουνά, σύννεφα. Όλοι βοηθούν ο ένας τον άλλον. Και τότε, ένα άτομο είναι 96% νερό και ένα σύννεφο είναι 99%. Η σύνδεση μεταξύ μας είναι άμεση».
Ο Alekseenko άκουσε κάποτε μια ενδιαφέρουσα περίπτωση που σχετίζεται με τη συμπεριφορά των νεφών από τον φίλο του Nikolai Vasiliskov, ο οποίος υπηρέτησε στις αρχές της δεκαετίας του 1980 ως χειριστής ραντάρ για τη μετεωρολογική υπηρεσία του αεροπορικού κόμβου Borisoglebsk στην περιοχή Voronezh: «Ένα πρωί, ο Vasiliskov είδε πολλά μικρά σωρευτικά σύννεφα που εμφανίστηκαν σε έναν ουρανό χωρίς σύννεφα, που έκαναν τον εαυτό σας πολύ περίεργο. Σε υψόμετρο περίπου 3 χιλιάδων μέτρων, σχημάτισαν έναν σχεδόν κλειστό δακτύλιο με διάμετρο 5-6 km και πάγωσαν ακίνητα σε αυτή τη θέση, σαν να παρακολουθούσαν τη γη.

Μια ώρα αργότερα ξεκίνησαν οι πτήσεις στο αεροδρόμιο. Η μία μετά την άλλη, οι κινητήρες αεριωθουμένων βρυχήθηκαν στον ουρανό στη μέση του δακτυλίου σύννεφων. Το πιο εκπληκτικό ήταν ότι ο πίδακας εξάτμισης από τα αεροπλάνα δεν το επηρέασε - εξακολουθούσε να κρέμεται πάνω από το σημείο διαχωρισμού των αεροπλάνων στο τέλος του διαδρόμου. Όταν απογειώθηκε το τελευταίο μαχητικό, ο κύκλος ξαναχτίστηκε σε μια θολή κορδέλα, η οποία γρήγορα εξαφανίστηκε στον ορίζοντα. Μια μέρα αργότερα, στο ίδιο περίπου σημείο, στο ίδιο ύψος και την ίδια ώρα, επαναλήφθηκε ξανά η μυστηριώδης «παράσταση» στον ουρανό.

Και να τι είπε ο Μιχαήλ Λαζάρεφ από το Βόλγκογκραντ: «Είδα το πρώτο παράξενο συννεφιασμένο φαινόμενο στις 17 Σεπτεμβρίου 1998 στη μέση της ημέρας. Αρκετά μικρά σύννεφα χαμηλής πυκνότητας σε υψόμετρο περίπου 2 χιλιάδων μέτρων σχημάτισαν έναν σχεδόν κλειστό δακτύλιο με διάμετρο 1,5-2 km. Σε αυτή τη θέση, ήταν περίπου δύο ώρες, σαν να παρακολουθούσαν τη γη. Μια μέρα αργότερα, στο ίδιο περίπου μέρος, στο ίδιο ύψος και την ίδια ώρα, είδα πώς τα σύννεφα κυκλικής συσσώρευσης, έχοντας πάρει τη μορφή σφηνών, κατακάθισαν ακτινικά, σφηνοειδή πλευρά στο κέντρο του κύκλου που σχημάτισαν .

Ο Νικολάι Μαρτσένκο, ο οποίος εργαζόταν στο κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ, αναφέρει επίσης περίεργα σύννεφα: «Αυτό που παρατήρησα είναι αντίθετο με την κοινή λογική. Συνέβη στις αρχές της δεκαετίας του 1990, όταν οι προετοιμασίες ήταν σε εξέλιξη στο κοσμοδρόμιο για την εκτόξευση του επόμενου Soyuz. Το βράδυ πριν την έναρξη, όταν η ομάδα μας είχε παράθυρο, πήγαμε στη στέπα. Ξαπλώνουμε σε ένα μουσαμά, πίνουμε τσάι από ένα θερμός. Μηχανικά, κοίταξα τον πύραυλο: στο φόντο του ουρανού του ηλιοβασιλέματος, έμοιαζε με έναν φανταστικό τεράστιο μιναρέ. Αλλά μετά παρατήρησα ένα μάτσο λευκά σύννεφα κοντά στον ορίζοντα. Έμοιαζαν με πρόβατα στριμωγμένα γύρω από μια γούρνα με νερό. Αλλά από πού προήλθαν αυτά τα «αρνιά» σε έναν ουρανό χωρίς σύννεφα; Ωστόσο, η σκέψη τρεμόπαιξε και έφυγε.

Το πρωί της εκτόξευσης του Soyuz, ξανά κοίταξα μηχανικά τον δυτικό τομέα του ουρανού, όπου είχα δει σύννεφα χθες. Και δεν πίστευε στα μάτια του. Ο ουρανός είναι ακόμα χωρίς σύννεφα, αλλά τα «αρνάκια» παραμένουν! Σκέφτηκα τα σύννεφα για λίγο - στριφογύριζα μέσα στη φασαρία. Μετά από περίπου τέσσερις ώρες, θυμόμουν ακόμα τα «αρνιά»: «έβοσκαν» στο ίδιο μέρος στον δυτικό τομέα. Επιπλέον, αν παλαιότερα ασυνήθιστα σύννεφα διατηρήθηκαν μαζί, τώρα απλώνονται σε μια σπάνια αλυσίδα. Ήταν 7 από αυτά, όλα είχαν το ίδιο ελλειπτικό σχήμα. Πώς θα μπορούσε να γίνει μια τέτοια ανοικοδόμηση αν δεν υπήρχε η παραμικρή ανάσα αερίου; Και τότε μου ήρθε μια εντελώς τρελή σκέψη: περιμένουν πραγματικά τα σύννεφα την εκτόξευση του Soyuz; Και τι πιστεύεις; Και έτσι αποδείχτηκε: τα "αρνιά" πραγματικά "ήταν σε υπηρεσία" στον ορίζοντα, μέχρι που ο πύραυλος όρμησε στο διάστημα με ένα βρυχηθμό. Δεν πρόσεξα σε ποιο σημείο εξαφανίστηκαν τα σύννεφα.

Αλλά λίγο μετά την εκτόξευση, ο δυτικός τομέας του ουρανού ήταν καθαρός. Εκτός από το περίεργο «καθήκον» των νεφών, έμεινε ένα μυστήριο για μένα πώς θα μπορούσαν να εμφανιστούν ακόμη και στον ξηρό αέρα πάνω από το Μπαϊκονούρ, στον οποίο δεν υπάρχουν καν ίχνη υδρατμών το καλοκαίρι;

ΤΟ ΚΡΥΜΜΕΝΟ
Η ανωμαλία δεν είναι μόνο η εμφάνιση των ίδιων νεφών στο ίδιο μέρος και οι περίεργες κινήσεις τους. Τέτοια σύννεφα παράγουν επίσης απίστευτες ενέργειες. Ο διάσημος ερευνητής ανωμαλιών Charles Fort, αναλύοντας τα αρχεία επιστημονικών περιοδικών στις αρχές του 20ου αιώνα, συγκέντρωσε πολλά τέτοια μηνύματα, τα οποία έχουν παραμείνει μέχρι στιγμής χωρίς καμία εξήγηση. Για παράδειγμα, πέφτουν μαύρες ή αιματηρές βροχές - επιπλέον, σε έναν περιορισμένο χώρο με μεσοδιάστημα αρκετών ημερών ή μηνών, από τα ίδια σύννεφα.

Ένας ανταποκριτής της Γνώσης αναφέρει μια μαύρη βροχή που έπεσε στην κοιλάδα του Κλάιντ την 1η Μαρτίου 1884. και μιας άλλης μαύρης βροχής που έπεσε δύο μέρες αργότερα. Σύμφωνα με αυτόν τον ανταποκριτή, μαύρη βροχή έπεσε στην κοιλάδα του Κλάιντ στις 20 Μαρτίου 1828 και ξανά στις 22 Μαρτίου 1828. Ποια είναι αυτή η περίεργη σειρά; Σύμφωνα με το Nature , μαύρη βροχή έπεσε στις 4 Σεπτεμβρίου 1873 στο Marleford της Αγγλίας. και περισσότερες από 24 ώρες αργότερα, η δεύτερη μαύρη βροχή έπεσε ξανά στην ίδια πόλη.

Μια πολύ περίεργη ιστορία με τις μαύρες βροχές της πόλης Slanes της Σκωτίας. Σύμφωνα με τον Rev. James Rust ( Scottish Showers ), μια μαύρη βροχή έπεσε στους Slanes στις 14 Ιανουαρίου 1862, ένα δευτερόλεπτο στο Karluk, 140 μίλια από το Slanes, την 1η Μαΐου 1862. ξανά στο Slanes στις 20 Μαΐου 1862 και τελικά εκεί στις 28 Οκτωβρίου 1863.

Οι επιστήμονες έχουν προτείνει μια εξήγηση ότι η πρώτη και η δεύτερη βροχή αντιστοιχούσαν χρονικά στις συνήθεις εκρήξεις της δραστηριότητας του Βεζούβιου. Ωστόσο, ο κ. Ραστ αντέτεινε ότι η τρίτη και η τέταρτη βροχή δεν αντιστοιχούσαν σε καμία γνωστή εκδήλωση ηφαιστειακής δραστηριότητας σε αυτή τη γη.

Και τότε είναι πραγματικά διασκεδαστικό. Σύμφωνα με το La Science Pour Tous , μεταξύ Οκτωβρίου 1863 και Ιανουαρίου 1866 σημειώθηκαν άλλες τέσσερις μαύρες βροχές στο Slanes της Σκωτίας. Οι επιστήμονες έδωσαν μια εξήγηση: από τις οκτώ μαύρες βροχές, οι πέντε συνέπεσαν με τις εκρήξεις του Βεζούβιου και οι τρεις με τις εκρήξεις της Αίτνας.

Το οχυρό Charles είναι ειρωνικό: εκτινάξεις από ένα μακρινό ηφαίστειο, έχοντας περάσει από το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης, δεν θα μπορούσαν να είχαν πέσει πουθενά αλλού, αλλά να ξεφορτωθούν ακριβώς πάνω από μια μικρή βόρεια ενορία... Και επίσης τρεις άλλες εκτοξεύσεις, από ένα άλλο μακρινό ηφαίστειο, που δείχνουν ακριβώς αυτό την ίδια προτίμηση, αν όχι σκοποβολή, για την ίδια μικρή ενορία στη Σκωτία. Εξίσου παράλογη ήταν η εξήγηση ότι οι μετεωρίτες και τα θραύσματά τους ήταν η πηγή των μαύρων βροχών: η ακρίβεια και η επαναληψιμότητα ήταν εξίσου δύσκολο να εξηγηθούν.

Ο ίδιος ο Φορτ πρότεινε αυτή την εκδοχή: «Προσωπικά φαντάζομαι ένα νησί κοντά στον ωκεάνιο εμπορικό δρόμο: θα μπορούσε κάλλιστα να έχει δεχθεί σκουπίδια ή απόβλητα από διερχόμενα πλοία οκτώ φορές σε τέσσερα χρόνια». Κατά τη γνώμη μου, η ιδέα του Fort για "πέφτοντας σκουπίδια από έναν παράλληλο κόσμο" αγνοεί επίσης το κύριο πράγμα: τη σύνδεση των γεγονότων σε μια συγκεκριμένη περιοχή, καθώς και την εμφάνιση των ίδιων παράξενων σύννεφων ασυνήθιστου σχήματος εκεί.

Στο Slanes της Σκωτίας, μαύρη βροχή έπεσε γύρω από έναν μικρό χώρο με μια ενορία στο κέντρο. Και εδώ είναι μια παρόμοια ιστορία: στο Yearbook of Facts , ο καθηγητής Campini αναφέρει στον καθηγητή Matteucci ότι στις 28 Δεκεμβρίου 1860, περίπου στις 7 μ.μ. στο βορειοδυτικό τμήμα της πόλης της Σιένα (Ιταλία), έβρεχε δυνατά και αιματηρά για δύο ώρες. Η δεύτερη αιματηρή νεροποντή πέρασε στις 11 η ώρα. Τρεις μέρες αργότερα, έβρεξε ξανά αίμα. Την επόμενη μέρα έπεσε άλλη μια αιματηρή βροχή.

Οι σκεπτικιστές θα πουν: η βροχή είναι σαν τη βροχή - αυτό είναι πρωτοφανές, αν και αιματηρό, αλλά μερικές φορές έρχεται εδώ κι εκεί. Ωστόσο, υπάρχει ένα «αγκίστρι» εδώ: όλες αυτές οι βροχές ήταν «ακριβώς στο ίδιο τετράγωνο της πόλης». Αυτός είναι ένας μικρός χώρος κάποιων εκατοντάδων μέτρων, και δεν έπεσε ούτε σταγόνα βροχής γύρω του (ούτε κανονική ούτε αιματηρή), και πάνω από την υπόλοιπη πόλη και τα περίχωρά της γενικότερα ο ουρανός ήταν καθαρός, χωρίς σύννεφα.

Αυτά και πολλά παρόμοια γεγονότα που αναφέρει ο Fort μου φαίνεται ότι διαψεύδουν τη βασική του υπόθεση ότι όλες αυτές οι παράξενες πτώσεις από τον ουρανό είναι ύλη που εισέρχεται στην ατμόσφαιρά μας από το διάστημα. Όπως, παλαιότερα η επιστήμη αρνήθηκε να αναγνωρίσει την πιθανότητα να πέσουν πέτρες από τον ουρανό, και τώρα θα πρέπει να παραδεχτεί ότι, εκτός από πέτρες, όλα τα άλλα πέφτουν από το διάστημα, συμπεριλαμβανομένου αίματος, ακατανόητων ουσιών, κομμάτια κρέατος, καθώς και βροχές από ζωντανά όντα (βάτραχοι, φίδια, ψάρια κ.λπ.).

Αλλά δεν πέφτει καθόλου από το διάστημα, αλλά από παράξενα σύννεφα που εμφανίζονται από το πουθενά σε έναν καθαρό ουρανό, κρέμονται σε ύψος αρκετών εκατοντάδων μέτρων και μετά εξαφανίζονται χωρίς ίχνος, για να εμφανιστούν ξανά σε αυτό το μέρος σε ένα ημέρα ή δύο και συνεχίζουν τη «δουλειά» τους.


Αυτά τα σύννεφα, στην πραγματικότητα, βομβαρδίζουν την περιοχή με όλων των ειδών τις ουσίες - κατά κανόνα, μια περιοχή δύο εκατοντάδων επί μια-δυο εκατοντάδες μέτρα. Το χαρακτηριστικό τους χαρακτηριστικό είναι ότι κρέμονται σε ένα σημείο, ο άνεμος δεν τα παρασύρει, αν και άλλα κανονικά σύννεφα γύρω τους πνέουν μακριά. Ταυτόχρονα, υπάρχει μια άμεση σύνδεση με τα UFO: συχνά ένα τόσο παράξενο σκοτεινό σύννεφο εμφανίζεται στον ουρανό και στη συνέχεια μετατρέπεται σε ένα μπαλωμένο πιατάκι ή μια άλλη τεχνητή ιπτάμενη μηχανή. Και το σύννεφο χάνεται...

ΔΕΔΟΜΕΝΑ

ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ ΤΟΥ 1832, μια κίτρινη ουσία έπεσε από τον ουρανό σε χωράφια κοντά στη ρωσική πόλη Volokolamsk. Η ουσία έμοιαζε με μετάξι, έκαιγε στη φωτιά με μια μπλε φλόγα και όταν μουλιάστηκε στο νερό διαλύθηκε και το μείγμα έμοιαζε με ρητίνη. Αυτή η ρητίνη δεν κάηκε στη φωτιά, αλλά έβρασε και φούσκωσε με φυσαλίδες. Η ρητίνη έμοιαζε με κεχριμπάρι στο χρώμα, με καουτσούκ στην υφή και μύριζε σαν «έλαιο ανακατεμένο με κερί». Η περιοχή πτώσης ήταν 600 ή 700 τετραγωνικά πόδια, το ύψος του στρώματος ήταν περίπου δύο ίντσες (5 cm). (Ennual Register, 74:447-48, 1832)

ΣΤΙΣ 8 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 1835 στη Marsala (τη δυτική ακτή της Σικελίας), σε έναν εντελώς καθαρό και ήσυχο ουρανό, ένα μικρό, αλλά εντελώς μαύρο σύννεφο εμφανίστηκε από το πουθενά. Μεγάλωσε ανεξήγητα σε μέγεθος προς διάφορες κατευθύνσεις και από αυτό ένα χαλάζι από πέτρες έπεσε στην πόλη, που κατέστρεψε τις στέγες των σπιτιών. (Niles Weekly Register, 48:397, 8 Αυγούστου 1835)

ΣΤΙΣ 4 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1846, σβώλοι φαιάς ρητινώδους ουσίας μεγέθους καρυδιού έπεσαν στη Λευκορωσική Βίλνα (τώρα Βίλνιους, πρωτεύουσα της Λιέτουβα). Όταν κάηκε, η ουσία εξέπεμπε μια άσχημη γλυκιά μυρωδιά. Βυθισμένη στο νερό, η ουσία διαλύθηκε εντελώς, μετατρέπεται σε ζελέ. ( Comptes Rendus hebdomadaires des seances de l' academie des Sciences , 23:542 )

ΣΤΙΣ 20 ΙΟΥΛΙΟΥ 1851, κοντά στο Σαν Φρανσίσκο (ΗΠΑ), ομάδες στρατιωτών που εκπαιδεύονταν πιάστηκαν σε μια βροχή αίματος και κομμάτια κρέατος που έμοιαζαν με βοδινό. Τα μεγέθη των κομματιών του κρέατος κυμαίνονταν από αυγό περιστεριού έως πορτοκάλι. ( The San Francisco Herald , 24 Ιουλίου 1851)

ΣΤΙΣ 17 ΙΟΥΝΙΟΥ 1857, ένας αγρότης στην Οτάβα του Ιλινόις (ΗΠΑ) είδε φλεγόμενα κομμάτια να πέφτουν από τον ουρανό, που μοιάζουν με άνθρακα ή σκωρία. Έπεσαν σε μεγάλους αριθμούς, και το πιο περίεργο είναι ότι καθώς έπεσαν, σχημάτισαν, σαν να λέγαμε, το γράμμα V, πενήντα πόδια μπροστά στον αυτόπτη μάρτυρα. Ατμός σηκώθηκε από το έδαφος από τα πεσμένα κομμάτια που καίγονταν. Μεγάλα κομμάτια κάηκαν ολοσχερώς, μικρά τα μισά. Ο κύριος Bradley, ένας αυτόπτης μάρτυρας, ανέφερε ότι στην αρχή ένα πολύ μικρό, αλλά εξαιρετικά πυκνό και πολύ σκοτεινό σύννεφο εμφανίστηκε πάνω από τον κήπο, από τον οποίο έπεσαν τα πάντα. Ο καιρός ήταν υπέροχος, δεν είχε καταιγίδα, δεν χτυπούσε κεραυνός. (American Journal of Science and Art, 2:449, Νοέμβριος 1857)

ΤΗΝ 1η ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 1869, μέσα σε τρία λεπτά, ωμό κρέας και αίμα έπεσαν από έναν καθαρό ουρανό και κάλυψαν δύο στρέμματα στη φάρμα του κυρίου J. Hudson κοντά στο Los Nietos, Καλιφόρνια (ΗΠΑ). Η μέρα ήταν καθαρή και απάνεμη, με το κρέας να πέφτει σε κομμάτια που κυμαίνονταν από μία έως έξι ίντσες (2,5 έως 15 εκατοστά). Επίσης, κοντά απαλά μαλλιά έπεφταν άφθονα. Ένα άρθρο στο San Francisco Evening Bulletin στις 9 Αυγούστου 1869, που αφηγείται αυτό το περιστατικό, αναφέρει επίσης ότι παρόμοιο κρέας και αίμα είχαν βρέξει στην κομητεία Σάντα Κλάρα δύο μήνες νωρίτερα.

ΣΤΙΣ 3 ΜΑΡΤΙΟΥ 1876, στο Olimian Springs, στην κομητεία Bath, στο Κεντάκι (ΗΠΑ), νιφάδες μιας ουσίας παρόμοιας με το βοδινό έπεσαν από έναν εντελώς καθαρό, χωρίς σύννεφα ουρανό. Σύμφωνα με τις ιστορίες, τίποτα δεν μπορούσε να φανεί στον ουρανό εκτός από αυτή την ουσία που πέφτει. Έπεσε σε νιφάδες διαφόρων μεγεθών - μερικές είχαν πλάτος περίπου δύο ίντσες, άλλες μία, τρεις ή τέσσερις (2-10 cm). Ήταν σαν μια δυνατή χιονόπτωση. Οι νιφάδες απλώνονταν σε στρώσεις: στο έδαφος, σε δέντρα, φράχτες, αλλά το όλο φαινόμενο εντοπίστηκε στενά - σε μια λωρίδα μήκους περίπου 100 γιάρδων και πλάτους περίπου 50 γιάρδων. Η μελέτη κομματιών σάρκας από επιστήμονες έδειξε ότι υπάρχουν κομμάτια πνευμονικού ιστού, και μάζες από χόνδρους και μυϊκές ίνες. Γιατί και πώς όλα αυτά έπεσαν από τον ουρανό με τη μορφή μικρής okroshka - κανείς δεν μπορούσε να απαντήσει. (Scientific American, 34:197, 25 Μαρτίου 1876)

ΣΤΙΣ 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1883, ένα πυκνό σύννεφο από το πουθενά εμφανίστηκε πάνω από την πόλη Montoussan, στην περιοχή Gironde (Γαλλία). Μια λευκή ουσία που μοιάζει με μαλλί άρχισε να πέφτει από αυτό σε κομμάτια στο μέγεθος μιας γροθιάς. Αυτόπτες μάρτυρες, από τους οποίους υπήρχαν πολλοί μεταξύ των κατοίκων της περιοχής, πίστεψαν ότι το σύννεφο μέσα περιείχε απλώς αυτό το υλικό. Δείγματα στάλθηκαν στον εκδότη του επιστημονικού περιοδικού La Nature, αλλά δεν μπόρεσε να αναγνωρίσει την ουσία, εκτός από το ότι απανθρακώθηκε όταν δόθηκε φωτιά. (La Nature, 1:342, 27 Οκτωβρίου 1883)

ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΤΟΥ 1886, σε ένα μικρό, σαφώς σημαδεμένο μέρος στην κομητεία Τσέστερφιλντ της Νότιας Καρολίνας (ΗΠΑ), για 10-12 ηλιόλουστες, χωρίς σύννεφα ημέρες, έπεσε μια εντελώς ανεξήγητη βροχή. (The New York Sun, 24 Οκτωβρίου 1886)

Το παράξενο δεν ήταν μόνο και όχι τόσο στο γεγονός ότι ο ουρανός ήταν εντελώς συννεφιασμένος, καθαρός, αλλά στο ότι για 10 ή 12 ημέρες η βροχή "κρεμόταν" σε μια μικρή περιοχή και ήταν δυνατή η είσοδος ή η έξοδος από αυτήν. . Αυτό είναι απολύτως ανεξήγητο από την άποψη της μετεωρολογίας. Η ατμόσφαιρα της Γης κινείται, επομένως η ίδια η βροχή κινείται πάντα. Σε αυτή την περίπτωση, έμεινε ακίνητος στη θέση του για περίπου μιάμιση εβδομάδα. Επιπλέον, η Γη περιστρέφεται, η θερμοκρασία του αέρα αλλάζει - αυτό δεν οφειλόταν στις αιτίες της βροχής.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ?
Στις αρχές του 20ου αιώνα, ο Τσαρλς Φορτ έγραψε χιλιάδες αναφορές από επιστημονικά περιοδικά για τέτοιες παράξενες πτώσεις μόνο τον 19ο αιώνα. Έπεσαν οτιδήποτε παντού: κομμάτια κρέατος και άλλες απροσδιόριστες σάρκες, ακατανόητες ουσίες διαφόρων τύπων (από ζελέ και βούτυρο μέχρι δύσοσμες εκκρίσεις ακατανόητης φύσης) και άλλα απίστευτα πράγματα.
Αλλά πιο ενδιαφέρον δεν είναι καν αυτό το περίεργο που πέφτει από ακατανόητα σύννεφα, αλλά αυτά τα ίδια τα σύννεφα, που από την άποψη της μετεωρολογίας είναι απλά αδύνατα. Εδώ είναι τα κύρια χαρακτηριστικά τους:
1. Ένα τέτοιο σύννεφο εμφανίζεται σε έναν καθαρό, χωρίς σύννεφα ουρανό από το τίποτα κυριολεκτικά μπροστά στα μάτια μας, μεγαλώνει σε 30-60 δευτερόλεπτα, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει πέσει τίποτα από αυτό. Ερώτηση: αν υπήρχε μια ουσία εκεί, την οποία το σύννεφο αρχίζει να ξεφορτώνει, τότε γιατί αυτή η ουσία δεν άρχισε αμέσως να πέφτει, αλλά στη συνέχεια άρχισε να πέφτει σαν κατόπιν εντολής, όταν σχηματίστηκε το σύννεφο;

2. Ένα τέτοιο σύννεφο έχει, κατά κανόνα, σκούρο χρώμα. Κάτι που είναι ανεξήγητο, γιατί το σκούρο χρώμα είναι μόνο στα σύννεφα, τα οποία καλύπτονται από άλλα σύννεφα από τις ακτίνες του ήλιου. Μάλιστα, το χρώμα των κεραυνών είναι επίσης λευκό, γιατί υπάρχουν υδρατμοί. Αλλά αυτά τα σύννεφα είναι σκοτεινά σε έναν ουρανό χωρίς σύννεφα, κάτι που είναι απλώς παράλογο από την άποψη της επιστήμης, αφού οι υδρατμοί δεν μπορούν να έχουν τέτοιο χρώμα.

3. Ένα τέτοιο σύννεφο κρέμεται σε ύψος 300-500 μέτρων ακίνητο πάνω από το σημείο αναφοράς που δίνεται παρακάτω και δεν παρασύρεται από τον άνεμο. Στη συνέχεια, σε πολλές περιπτώσεις, αυτό επαναλαμβάνεται μετά από μερικές ημέρες: και πάλι, το ίδιο σύννεφο εμφανίζεται ακριβώς στο ίδιο σημείο και εκτελεί τις ίδιες ενέργειες «ξεφόρτωσης».

4. Υπάρχει κάποιου είδους εντολή, και το σύννεφο αρχίζει να «ξεφορτώνεται», πετώντας την ουσία. Η "εκφόρτωση" διαρκεί αρκετά λεπτά, στη συνέχεια αυτό το σύννεφο εξαφανίζεται χωρίς ίχνος τόσο γρήγορα όσο εμφανίστηκε.

Αν χτίσεις υποθέσεις από ορθολογική σκοπιά, τότε θα το έλεγα ΣΠΕΡΟΝΤΑΣ ΖΩΗ. Κάποιος αρχαίος πολιτισμός μας έθεσε ένα πρόγραμμα, σύμφωνα με το οποίο, από καιρό σε καιρό, σχηματίζονται κάποιες «πύλες» πάνω από την ίδια την επιφάνεια της Γης, μέσω των οποίων πέφτουν διάφορα στοιχεία άγριας ζωής και έμβιων όντων.

Εφιστώ την προσοχή σας στο γεγονός ότι στη μάζα των περιπτώσεων που έπεσαν βάτραχοι, φίδια, ψάρια, σαλιγκάρια και άλλα πράγματα - από τέτοια παράξενα σύννεφα - οι επιστήμονες αναγνώρισαν αυτά τα πλάσματα ως "άγνωστα είδη". Ίσως έτσι έχουμε νέα είδη, και καθόλου σύμφωνα με τον Δαρβίνο; Και, υποθέτω, κάθε είδους παράξενα πλάσματα από τον τομέα της κρυπτοζωολογίας εμφανίζονται επίσης στη Γη με αυτόν τον τρόπο;

Αλλά αυτό είναι μόνο ένα μέρος της ερώτησης. Υπάρχουν τουλάχιστον δύο άλλες πτυχές. Πρώτον, τα UFO σχηματίζονται επίσης από τέτοια περίεργα σκοτεινά σύννεφα (πύλες;) - ακριβώς έτσι. Δεύτερον, τα UFO κρύβονται μέσα στα σύννεφα - ή με κάποιο τρόπο κάνουν τα σύννεφα διαχειρίσιμα για να μας παρακολουθούν, όπως συζητήθηκε στην αρχή αυτού του άρθρου.

Δεν υπάρχουν απαντήσεις, και ακόμη κι εγώ, ένας ευφάνταστος λάτρης της επιστημονικής φαντασίας, δεν ξέρω τι είναι. Αν και η επιστημονική υφή, η πιο αξιόπιστη, συλλέγεται σε αυτό το θέμα τόσο πιο ογκώδης από όλες τις θεάσεις UFO και όλα τα άλλα ανώμαλα φαινόμενα γενικά μαζί. Επομένως, προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι οι ερευνητές του άγνωστου δεν μελετούν αυτό το θέμα και η μόνη σημαντική έρευνα μέχρι στιγμής είναι μόνο τα βιβλία του Charles Fort - δηλαδή, από τη δεκαετία 1920-1930, ουσιαστικά κανείς δεν ασχολήθηκε και δεν ασχολείται με το θέμα. Δεν υπάρχει καν τέτοια κατεύθυνση στη σύγχρονη ανωμαλιστική.
Λοιπόν, συμβουλεύω τους αναγνώστες να κοιτάζουν τον ουρανό πιο συχνά και να ακολουθούν τα σύννεφα: ίσως κάποια από τα σύννεφα συμπεριφέρονται περίεργα και αποκαλύπτουν ότι ελέγχονται από ΚΑΠΟΙΟΝ μέσω «απομακρυσμένης πρόσβασης».
Σημειώνω ότι για εμάς αυτό θα γίνει σύντομα πραγματικότητα με την ανάπτυξη της νανοτεχνολογίας ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου