Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023

Τι θα γινόταν αν, αύριο το πρωί, ξυπνούσατε για να: "Τραπεζική κρίση κλείνει ΟΛΕΣ τις τράπεζες - ΑΤΜ πιστωτικές, χρεωστικές κάρτες κλείνουν ΟΛΕΣ"

 Τι θα γινόταν αν αύριο το πρωί, ξυπνούσατε με πρωτοσέλιδα που έλεγαν "Οι τράπεζες διέταξαν να ΚΛΕΙΣΟΥΝ- όλα τα ΑΤΜ πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες ΟΛΕΣ εκτός λειτουργίας". Τι θα γινόταν αν, καθώς ακούγατε ή διαβάζατε το ρεπορτάζ, ανακαλύπτατε ότι λόγω των συστημικών ζημιών και της κατάρρευσης του χρηματιστηρίου, ΟΛΕΣ οι τράπεζες έπρεπε να κλείσουν εντελώς ... ... για δύο εβδομάδες ... ... μέχρι οι αρχές να μπορέσουν να απομονώσουν τις χρεοκοπημένες τράπεζες και να ελέγξουν τη χρηματοοικονομική μετάδοση;

Για τους περισσότερους ανθρώπους, η ιδέα ότι η τράπεζά τους θα έκλεινε για δύο εβδομάδες δεν περνάει καν από το μυαλό τους.  Και η ιδέα ότι όλες οι πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες θα ήταν ξαφνικά εκτός λειτουργίας και άχρηστες, είναι ακόμη λιγότερο πιθανή.  Ωστόσο, αυτό είναι ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό που θα μπορούσε να συμβεί, δεδομένων των συνεχιζόμενων τραπεζικών χρεοκοπιών και της πτώσης των μετοχών!

Ας παίξουμε λοιπόν για λίγο το παιχνίδι της "προσποίησης" και ας αναρωτηθούμε: "Πώς θα τα κατάφερνα για μερικές εβδομάδες χωρίς τράπεζα, χωρίς ΑΤΜ και χωρίς πιστωτικές/χρεωστικές κάρτες;".

Πώς θα τρώγατε;   Πώς θα ταΐζατε την οικογένειά σας;   Έχετε καν τρόφιμα για δύο εβδομάδες στο σπίτι σας;

Πώς θα βάζατε καύσιμα στο αυτοκίνητό σας για να πάτε στη/από τη δουλειά;  Έχετε καν ένα (ή δύο) δοχεία βενζίνης των 5 γαλονιών στην ιδιοκτησία σας;  Είναι γεμάτο;

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν σκεφτεί ποτέ αυτή την κατάσταση και αυτό ... ... αυτό ακριβώς εκεί . ...είναι ο λόγος για τον οποίο οι περισσότεροι άνθρωποι θα βρίσκονται σε πανικό (και θα είναι άτυχοι) αν συμβεί αυτή η κατάσταση.

Τώρα, πολλοί από εσάς μπορεί να σκέφτεστε: "Μπορώ να γράψω μια επιταγή".   Δεν υπάρχει περίπτωση.  Αν είστε επιχείρηση, ΕΣΕΙΣ θα δεχτείτε επιταγές όταν ξέρετε ότι οι τράπεζες χρεοκοπούν;   Uhhhhhhhhhhhh. ......................................... . . . .  ΟΧΙ!

Μόνο μετρητά!

Σούπερ μάρκετ;   Παντοπωλεία; Βενζινάδικα; Το ίδιο πράγμα.  ΜΌΝΟ ΜΕΤΡΗΤΆ.

Τώρα τι κάνετε;

Θέτω αυτό το σενάριο για να σας βάλω σε σκέψεις.  Επειδή ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ πρέπει να γίνει ΠΡΙΝ την κρίση.  Δυστυχώς, οι περισσότεροι άνθρωποι σήμερα, δεν σχεδιάζουν πέρα από τα επόμενα 5 λεπτά.   

Βλέπετε, όσοι από εμάς σχεδιάζουν . ...μας κοροϊδεύετε ως "το πλήθος των καραμελοκαπελών και/ή των θεωρητικών συνωμοσίας".   Σκεφτόμαστε τέτοια πράγματα.  Σχεδιάζουμε.  Είμαστε όσο πιο έτοιμοι μπορεί να είναι κανείς για τοπικές, περιορισμένες διαταραχές στην κανονική ζωή.

Και σας έχουμε άσχημα νέα.  Μην έρχεστε να μας καλέσετε όταν εσείς και τα παιδιά σας πεινάσετε.  Μη μας καλέσετε όταν το αυτοκίνητό σας δεν έχει καύσιμα.  Γιατί αν έρθετε να μας καλέσετε για τέτοια πράγματα, έχουμε να κάνουμε μια σκληρή επιλογή: Είτε να σας ταΐσουμε, είτε να ταΐσουμε τους εαυτούς μας.   

Μαντέψτε τι;  Σε αυτή την περίπτωση, εσείς χάνετε.

Πρέπει να θρέψω εμένα και την οικογένειά μου πριν θρέψω εσάς ή τη δική σας.  Και δεν πρόκειται να πάρω φαγητό από το στόμα της οικογένειάς ΜΟΥ επειδή ΕΣΕΙΣ δεν σκεφτήκατε ποτέ (ή δεν μπήκατε στον κόπο) να προγραμματίσετε.

Αυτό μπορεί να ακούγεται σκληρό, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα.  

Γι' αυτό αφιερώστε λίγα λεπτά τώρα και ρίξτε μια ματιά στα τρόφιμα που έχετε στο ντουλάπι σας.  Έχετε αρκετά ζυμαρικά, ρύζι, αποξηραμένα φασόλια, τόνο σε κονσέρβα, κοτόπουλο σε κονσέρβα, μερικά βαζάκια σάλτσες για πάνω από τα ζυμαρικά ή το ρύζι, ένα ή δύο βαζάκια μαγιονέζα;  Έχετε μερικά ψωμιά;  Έχετε κονσερβοποιημένες σούπες που μπορείτε να τις ζεστάνετε και να τις φάτε;  Τι θα λέγατε για ένα χειροκίνητο ανοιχτήρι κονσερβών;

Πρέπει να έχετε αυτά τα πράγματα για να βεβαιωθείτε ότι ΕΣΕΙΣ και η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΑΣ θα μπορέσετε να φάτε αν όλα πάνε κατά διαόλου με τις τράπεζες.

Πρέπει να έχετε κάποια εφεδρικά καύσιμα.

Πάνω απ' όλα, ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ να έχετε κάπου στο σπίτι κρυμμένα μετρητά, για να τα βγάλετε πέρα αν όλα καταρρεύσουν.

Μην πείτε ότι δεν σας προειδοποίησαν.  Γιατί η απλή αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι άνθρωποι απλά δεν μπήκαν στον κόπο να προγραμματίσουν . ...και αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν καμία συμπάθεια.

halturnerradioshow.com

ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com

2 σχόλια:

  1. https://attikanea.info/%CF%83%CF%8D%CE%BC%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B7-cooper-%CE%B3%CE%B9-%CE%B1%CF%85%CF%84%CF%8C-%CF%87%CF%81%CE%B5%CF%89%CE%BA%CF%8C%CF%80%CE%B7%CF%83%CE%B1%CE%BD-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΌΤΑΝ ΟΤΑΝ ΞΥΠΝΑΓΕΣ ΜΟΝΟΜΙΆΣ ΚΑΙ ΈΒΛΕΠΕΣ ΣΤΟΝ ΤΡΑΠ.ΛΟΓΑΡ.ΣΟΥ ΕΝΑ ΤΡΕΛΟ ΑΔΟΥΛΕΥΤΟ ΠΌΣΟ ?
    ΝΕΣΑΡΑ ΓΚΕΣΑΡΑ.😃

    ΑπάντησηΔιαγραφή