Συγκέντρωση στο Σύνταγμα, σήμερα Παρασκευή, ημέρα διεξαγωγής της ψηφοφορίας για τη Συμφωνία των Πρεσπών που έχει προγραμματιστεί για τις 14:30 το μεσημέρι, διοργανώνει η Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας.Αποτέλεσμα εικόνας για συγκέντρωση στο Σύνταγμα

Οι διοργανωτές του σημερινού συλλαλητηρίου κάλεσαν τον κόσμο και ιδιαίτερα τους μαθητές, να δώσουν το «παρών» στην πλατεία Συντάγματος σήμερα στις 12:00 προκειμένου «να εκδηλώσουν τη διαμαρτυρία τους για την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών από την Ελληνική Βουλή».
Το συλλαλητήριο της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε χωρίς απρόοπτα και με μικρής έκτασης επεισόδια, που περιορίστηκαν σε μια επίθεση με φωτοβολίδες προς τους άνδρες των ΜΑΤ, στο πλάι της Βουλής.
Λίγο μετά τις 9 το βράδυ οι περισσότεροι διαδηλωτές άρχισαν να αποχωρούν χωρίς μέχρι εκείνη τη στιγμή να έχουν σημειωθεί επεισόδια. Ορισμένοι διαδηλωτές παραμένουν στο Σύνταγμα, μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Δόγμα προληπτικών προαγωγών εφάρμοσε η ΕΛ.ΑΣ. υπό τον φόβο εκτεταμενων επεισοδίων.
Ο αριθμός των ατόμων που προσήχθησαν στη ΓΑΔΑ έφτασε τους 133, ενώ 10 μετατράπηκαν σε συλλήψεις.
Τέλος, σημειώνεται ότι εκτός από τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα, το ΚΚΕ πραγματοποίησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Πάρκο Ελευθερίας, δίπλα στην αμερικανική πρεσβεία και η Λαϊκή Ενότητα έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ και έπειτα πορεία προς τη Βουλή.
insider.gr