Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019

Βγαίνουν στους δρόμους οι μοναχοί στο Σταυροβούνι.Με σύνθημα «ΟΧΙ στο εργοστάσιο ασφαλτικού: η υγεία είναι δικαίωμα και όχι πολυτέλεια. Το φυσικό περιβάλλον είναι το σπίτι μας», βγαίνουν στους δρόμους νωρίς το απόγευμα οι μοναχοί της Ιεράς Μονής Σταυροβουνίου, καθώς και κάτοικοι των χωριών Κόρνου και Πυργών οι οποίοι διαμαρτύρονται για την αδειοδότηση του εργοστασίου ανακύκλωσης και ασφαλτικού στην περιοχή τους.Βγαίνουν στους δρόμους οι μοναχοί στο Σταυροβούνι
 Μετά από συνάντηση που είχαν οι εμπλεκόμενοι, αποφάσισαν όπως στις τρεις το απόγευμα συγκεντρωθούν στην είσοδο του λατομείου των Πυργών , με σκοπό να πραγματοποιήσουν ειρηνική διαμαρτυρία για τις αποφάσεις της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος, για αδειοδότηση του εργοστασίου στην περιοχή.
 
Οι διαμαρτυρόμενοι θεωρούν ότι η Υπηρεσία έχει αγνοήσει τις ανησυχίες τους αλλά και τα περιστατικά καρκίνου που είναι αυξημένα στις δύο κοινότητες.
 
Όπως υποστηρίζουν επίσης, οι ανησυχίες τους δεν έχουν ληφθεί υπόψιν, με αποτέλεσμα μια περιοχή τεράστιας περιβαλλοντικής αξίας και ομορφιάς να υπόκειται σε αλόγιστες τέτοιες δραστηριότητες.
 
Μαζεύουν υπογραφές
 
Οι εμπλεκόμενοι θεωρούν ότι το εργοστάσιο που αδειοδοτήθηκε θα επιβαρύνει κι άλλο την ατμόσφαιρα στην περιοχή.
Πάντως οι κάτοικοι έχουν συγκεντρώσει χιλιάδες υπογραφές μέχρι σήμερα, ενώ θεωρούν ότι πριν γίνει η διαμαρτυρία έχουν εξαντληθεί όλα τα περιθώρια για συναντήσεις με όλες τις εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου