Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019

Η Ρωσία θα μπορούσε να «γυρίσει τον διακόπτη εκτός λειτουργίας» στο ηλεκτρικό ρεύμα των ΗΠΑ ανά πάσα στιγμή, προειδοποιεί η Maddow σε νέα θεωρία συνωμοσίας.

Η Rachel Maddow δεν είναι γνωστή για την επιφυλακτικότητα της στο θέμα της Ρωσίας, προτιμώντας να κατευθυνθεί κατευθείαν στις πιο φρικτές θεωρίες συνωμοσίας σαν ζήτημα προτεραιότητας, αλλά την Τετάρτη έθεσε μια θεωρία που φαίνεται τρελή, ακόμη και γι 'αυτήν.Η Ρωσία θα μπορούσε να «γυρίσει τον διακόπτη εκτός λειτουργίας» στον ηλεκτρικό ρεύμα των ΗΠΑ ανά πάσα στιγμή, προειδοποιεί τη Maddow σε νέα συνωμοσία
Ο οικοδεσπότης του MSNBC και ο παρευρισκόμενος της Russiagate χρησιμοποίησαν την ύπαρξη ύπουλων χειμερινών καιρικών συνθηκών σε όλες τις ΗΠΑ για να φοβήσουν το τι θα μπορούσε να συμβεί εάν η Ρωσία αποφάσιζε να «σκοτώσει την εξουσία» για φαινομενικά κανέναν άλλο λόγο, παρά καθαρά κακόβουλο..
Κατά τη διάρκεια μιας νέας έκθεσης σχετικά με τη νέα αξιολόγηση για τη παγκόσμια απειλή, της αμερικανικής μυστικής υπηρεσίας , η Maddow εισήγαγε ένα τμήμα που κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Ρωσία και η Κίνα έχουν την ικανότητα να διακόπτουν τη θέρμανση και την ηλεκτρική ενέργεια στις ΗΠΑ όποτε το θέλουν.
Οποιοσδήποτε είναι εξοικειωμένος με την παράσταση της Maddow θα γνωρίζει ότι αυτό το είδος εικασιών είναι σαν το catnip στον πανικό υποδοχέα, ο οποίος προειδοποίησε αυστηρά τους Αμερικανούς ότι οι ξένοι αντίπαλοι «έβαλαν το έδαφος σε μια μέρα να σπρώξουν το διακόπτη» στο αέριο ή τον ηλεκτρισμό τους.
Έχει ήδη υπάρξει "φασαρία" -είπε η Maddow- των ξένων χάκερ με πρόσβαση στα ηλεκτρικά δίκτυα των ΗΠΑ.

“What would you and your family do?”. This isn’t even 2009 Glenn Beck it’s circa 2002 George Bush fear-mongering. Utterly shameless, speculative panic stoking horseshit.

103 people are talking about this
Είναι πιθανό ότι η Maddow αναφέρθηκε εν μέρει σε μια ιστορία που ανέδειξε το 2016 η  Washington Post, που ισχυρίστηκε ότι η Ρωσία είχε διεισδύσει στο ηλεκτρικό δίκτυο του Βερμόντ. Η εφημερίδα αναγκάστηκε να διορθώσει αυτή την ιστορία αφού την ανέλυσε εντελώς λάθος.
Η Maddow προειδοποίησε τους Αμερικανούς ότι, καθώς έτρωγαν τις ψυχρές θερμοκρασίες αυτού του χειμώνα, στην πραγματικότητα "βασίζονταν στις καλές χάρες [της Ρωσίας και της Κίνας]" για να διατηρήσουν την θέρμανση.
Η Maddow υποστήριξε:  "Τι θα κάνατε εάν χάσατε τη θερμότητα, επ 'αόριστον, ως πράξη ξένης εξουσίας; ... Τι θα κάνετε εσείς και η οικογένειά σας; "
Στη συνέχεια εισήγαγε τη συγγραφέα της Wall Street Journal Ρεβέκκα Σμιθ, η οποία ανέφερε σχετικά με τις αδυναμίες του αμερικανικού δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας και επανέλαβε τους φόβους της Maddow, υποστηρίζοντας ότι η Ρωσία και η Κίνα «θα μπορούσαν να συνεργαστούν για να μας βλάψουν».

Πίσω στον πραγματικό κόσμο, δεν υπάρχει κανένας λόγος να υποθέσουμε ότι η Ρωσία ή η Κίνα, ακόμη και αν έχουν την ικανότητα να το κάνουν, θα απενεργοποιήσουν τη θερμότητα και την ηλεκτρική ενέργεια των Αμερικανών, για να τους παρακολουθήσουν να παγώνουν μέχρι θανάτου για καθαρή διασκέδαση.
Αυτό είναι το είδος που θα περίμενε κανείς να δει να συμβαίνει σε μια κινηματογραφική καταστροφή στο Χόλιγουντ ή να ακούει σχετικά με τη μέση ενός πυρηνικού Aρμαγεδδώνα, που δεν εικάζεται για τις βραδινές ειδήσεις.
Η Maddow έχει επικριθεί στο παρελθόν επειδή ξόδεψε υπερβολικά χρόνο συζητώντας για τη Ρωσία στην εκπομπή της. Μια ανάλυση που διενεργήθηκε από την Intercept πέρυσι διαπίστωσε ότι δαπάνησε τουλάχιστον το 53% του χρόνου της εκπομπής της, σε περίοδο έξι εβδομάδων, συζητώντας για τη Ρωσία.
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ RUSSIA TODAY : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου