Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019

«Βλάσφημο και προσβλητικό»: οι μουσουλμάνοι πελάτες καταγγέλουν τη Nike για το «γράψιμο του Αλλάχ» στη γλώσσα του παπουτσιού.

ΣΧΟΛΙΟ : Για τα παπούτσια με τους σταυρούς στο κάτω μέρος των παπουτσιών, θα διαμαρτυρηθεί κανείς;
Χιλιάδες μουσουλμανικοί πελάτες ζήτησαν από την Nike να ανακαλέσει τα αθλητικά παπούτσια Air Max, υποστηρίζοντας ότι ο αθλητικός γίγαντας "προσβάλλει το Ισλάμ" γράφοντας την λέξη «Αλλάχ» στα αραβικά στο κάτω μέρος του παπουτσιού.«Βλάσφημο και προσβλητικό»: οι μουσουλμάνοι πελάτες ακούνε τη Nike για το «γράψιμο του Αλλάχ» στη γλώσσα του παπουτσιού
Μια μουσουλμάνα αγοράστρια, η Saiqa Noreen, που είχε παρατηρήσει τη γραφή που βρήκε προσβλητική, έστειλε ακόμη και μια ηλεκτρονική αναφορά ζητώντας από την αθλητική εταιρεία να αφαιρέσει το δημοφιλές παπούτσι από τα ράφια.
Ο Noreen ανακάλυψε ότι ο σχεδιασμός λογότυπου Air Max που απεικονίζεται στη σόλα έχει ομοιότητες με τη λέξη « Αλλάχ» στα αραβικά. Η γυναίκα κατηγόρησε την εταιρεία ότι είχε μια ασεβή στάση απέναντι στο Ισλάμ και είπε ότι είναι « εξωφρενικό » να « επιτρέψει το όνομα του Θεού σε ένα παπούτσι ».
"Η Nike παρήγαγε το παπούτσι Nike Air Max 270 με το λογότυπο του σεναρίου στη σόλα να μοιάζει με τη λέξη Allah στα αραβικά, το οποίο σίγουρα θα καταπατηθεί, θα κλωτσήσει και θα λερωθεί με λάσπη ή ακόμα και βρωμιά ", γράφει ο Noreen.
Αυτό είναι ασέβεια και εξαιρετικά προσβλητικό για τους μουσουλμάνους και προσβάλλει το Ισλάμ ".
Η εταιρεία αντέκρουσε όλους τους ισχυρισμούς ότι σκόπιμα προσβάλλει τη μουσουλμανική κοινότητα, λέγοντας ότι το λογότυπο είναι μια " τυποποιημένη αναπαράσταση του εμπορικού σήματος της Air Max της Nike " χωρίς καμία θρησκευτική σημασία.
"Η Nike σέβεται όλες τις θρησκείες και αντιμετωπίζουμε σοβαρά τις ανησυχίες αυτής της φύσης ", δήλωσε εκπρόσωπος της Nike .
"Το λογότυπο Air Max σχεδιάστηκε για να είναι μια τυποποιημένη αναπαράσταση του εμπορικού σήματος της Air Max της Nike. Προορίζεται να αντικατοπτρίζει μόνο το εμπορικό σήμα Air Max. Οποιαδήποτε άλλη αντιληπτή έννοια ή αναπαράσταση είναι ακούσια. "
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ RUSSIA TODAY : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου