Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019

Κλιμάκωση προαναγγέλλουν οι αγρότες, μετά τη δίωξη στο μπλόκο της Νίκαιας.


Κλιμάκωση προαναγγέλλουν οι αγρότες, μετά τη δίωξη στο μπλόκο της Νίκαιας

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων εξήγγειλαν οι αγρότες, με μπλόκα σε όλη την Ελλάδα, έπειτα από τις διώξεις κατά δέκα αγροτών από το μπλόκο της Νίκαιας που άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας για παρακώλυση συγκοινωνιών.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Γιάννης Βάγγος, μέλος της πανελλαδικής συντονιστικής επιτροπής των μπλόκων, τόνισε πως αυτό δεν έχει ξαναγίνει σε συνδικαλιστικό όργανο στην Ελλάδα. «Όσοι είναι απέναντι, μας χαρακτηρίζουν ακροδεξιούς», ανέφερε χαρακτηριστικά. 
Παράλληλα, υποστήριξε ότι είναι πρώτη φορά που τους στέλνουν σε δικαστήριο χωρίς να έχει προηγηθεί απολογία. «Του Παύλου Φύσσα δεν έχει γίνει η δίκη εδώ και 4 χρόνια», τόνισε ο ίδιος.
Εχθές, κλητήριο θέσπισμα από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας, με το οποίο παραπέμπονται σε δίκη την 1η Μαρτίου ως κατηγορούμενοι για παρακώλυση συγκοινωνιών και διώκονται ποινικά, έλαβαν 10 αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας.  
Από την πλευρά του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταύρος Αραχωβίτης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ δήλωσε αντίθετος σε δίωξη αγροτών. 
«Είμαι αντίθετος σε οποιαδήποτε δίωξη αγροτών για την συνδικαλιστική τους δράση. Είμαστε και ως κυβέρνηση αντίθετοι στα αγροτοδικεία. Ωστόσο, οφείλουμε να διαχωρίσουμε την πολιτική εξουσία και την βούληση της, από τη δικαστική η οποία λειτουργεί με τους δικούς της νόμους και τους δικούς τους κανόνες και ταχύτητες».
Μέχρι χθες είχαν στηθεί μπλόκα σε Λάρισα (κόμβος Νίκαιας), Μαγνησία (κόμβος Αερινού), Φθιώτιδα (κόμβος Πελασγίας), Βέροια (κόμβος Κουλούρας), Νάουσα (διασταύρωση Νάουσας), Πέλλα (διασταύρωση Γυψοχωρίου), Σέρρες (στροφή Σιδηροκάστρου), Φλώρινα (κόμβος Αντιγόνου Αμυνταίου), Αχαΐα (Ερύμανθος), Ηλεία (κόμβος Αγίου Γεωργίου), Μεσσηνία (σταθμός Μεσσήνης) και σε περιοχές της Κρήτης.
liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου