Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019

Η Τουρκία χαιρετίζει τη ‘Μακεδονία’ στο ΝΑΤΟ και παραλείπει το ‘Βόρεια’…«Καλώς ήρθε η ‘Μακεδονία’ στο ΝΑΤΟ», είναι το μήνυμα της Άγκυρας, σύμφωνα με σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.
«Η Άγκυρα χαιρετίζει την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από το ελληνικό Κοινοβούλιο και τονίζει ‘ όλα τα εμπόδια για την ένταξη της ‘Μακεδονίας’ στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ έχουν αφαιρεθεί’, είπε ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χαμάμι Ατσκόι.


«Χαιρετίζουμε την αποδοχή της Συμφωνίας των Πρεσπών, η οποία βρήκε λύση στο όνομα και απομακρύνει τα εμπόδια για την ένταξη της ‘Μακεδονίας’ στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ», ανέφερε.
Στη δήλωση αυτή υπήρξε αντίδραση από την Ελλάδα, σημειώνει το δημοσίευμα.
Ο Γιώργος Κουμουτσάκος αρμόδιος για εξωτερικά θέματα του αντιπολιτευτικού κόμματος της Νέας Δημοκρατίας στην Ελλάδα, είπε ότι «αρχίζει μια δύσκολη περίοδος για τα ελληνικά συμφέροντα».
Σημείωσε ότι «η Άγκυρα προφανώς αγνοεί σκοπίμως τη χρήση της ονομασίας «Βόρεια Μακεδονία» και χαιρετίζει  τη μελλοντική ένταξη της ‘Μακεδονίας’ στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ», πρόσθεσε ο Κουμουτσάκος, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

pressingtv.mk

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου