Δευτέρα 27 Αυγούστου 2018

O Macron απειλεί να χτυπήσει εκ νέου τη Συρία…..


Αποτέλεσμα εικόνας για France syria frappes
Οι Γάλλοι στρατιωτικοί δηλώνουν έτοιμοι να επιτελέσουν νέα χτυπήματα κατά της Συρίας σε περίπτωση που η Δαμασκός χρησιμοποιήσει χημικά όπλα δήλωσε τη Δευτέρα ο Emmanuel Macron.
Μπροστά στους πρέσβεις που συγκεντρώθηκαν στο Παρίσι ο Γάλλος πρόεδρος εξήγησε υπό ποιες προϋποθέσεις η Γαλλία θα προσανατολιζόταν να πραγματοποιήσει νέα χτυπήματα εναντίον της Συρίας.

«Όταν το συριακό καθεστώς βομβάρδισε τον πληθυσμό του με χημικά όπλα χτυπήσαμε με τους συμμάχους μας ΗΠΑ, Αγγλία πολλές από τις εγκαταστάσεις του τη νύχτα της 13ης προς 14η του Απρίλη και θα συνεχίσουμε να αντιδρούμε έτσι σε περίπτωση αποδεδειγμένης χρήσης αυτών των όπλων », τόνισε.
H διατήρηση του Bachar el-Assad στην εξουσία στη Συρία θα ήταν ένα «θανατηφόρο λάθος»,δήλωσε επίσης ο Emmanuel Macron.
«Θεωρώ ότι ένα τέτοιο scénario θα ήταν (…) ένα θανατηφόρο λάθος», κι αναρωτήθηκε κάνοντας τον ανήξερο για την υποκίνηση που ποικιλοτρόπως παρείχε και η χώρα του για την εκτροπή στη Συρία. «Ποιός προκάλεσε αυτά τα εκατομμύρια των προσφύγων; Ποιός σφάγιασε το λαό του:;;»
«Δεν είναι της Γαλλίας να ορίσει τους μελλοντικούς διευθύνοντες στη Συρία (…) αλλά είναι καθήκον μας και συμφέρον μας να μας διασφαλιστεί ότι ο συριακός λαός θα είναι σε καλή κατάσταση να το κάνει », είπε……
Ο Igor Konachenkov εκπρόσωπος τύπου του Υπ Άμυνας Ρωσίας δήλωσε σήμερα ότι η Washington προετοιμάζει τις δυνάμεις της στη Μ Ανατολή για χτυπήματα στη Συρία και γι αυτό το αμερικάνικο καταδρομικό USS Ross, με τηλεκατευθυνόμενους πυραύλους μπήκε στις 25 Αυγούστου στη Μεσόγειο επανδρωμένο με 28 πυραύλους κρουζ Tomahawk ικανούς να χτυπήσουν οπουδήποτε στη Συρία στα πλαίσια χημικής προβοκάτσιας….
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου