Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018

Κοινή δήλωση Μέρκελ-Τραμπ για το Ιντλιμπ και την Αν.Ουκρανία.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντ.Τραμπ και η Γερμανίδα Καγκελάριος Αγκ.Μέρκελ έκαναν κοινή δήλωση για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις Στο Ιντλίμπ της Συρίας και την στρατιωτική σύγκρουση στην Αν.Ουκρανία.Η Trump και η Μέρκελ προέβησαν σε κοινή δήλωση σχετικά με την Ουκρανία και την Idlibu |  Ρωσική Άνοιξη

"Και οι δύο ηγέτες ζήτησαν διεθνή δράση για την πρόληψη της ανθρωπιστικής κρίσης στην επαρχία Iντλίμπ, καθώς και για την επανέναρξη των προσπαθειών για την επίλυση της σύγκρουσης στην ανατολική Ουκρανία", ανέφερε ο Λευκός Οίκος.
Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας προειδοποίησενωρίτερα ότι προετοιμάζεται μια πρόκληση στη Συρία, η οποία θα είναι η ευκαιρία για τις ΗΠΑ, τη Βρετανία και τη Γαλλία να βομβαρδίσουν στόχους των κυβερνητικών δυνάμεων.

Αποποίηση ευθύνης του Πενταγώνου 

Το Πεντάγωνο αρνείται τις δηλώσεις των ρώσων συναδέλφων ότι οι δυνάμεις των ΗΠΑ θα κτυπήσουν τη Συρία με πυραύλους αλλά υπάρχει κατάσταση «ετοιμότητας» σε περίπτωση που δωθεί εντολή.
Παραμένουμε ανήσυχοι από τα δημοσιεύματα για μια πιθανή στρατιωτική επίθεση του συριακού καθεστώτος, κατά του άμαχου πληθυσμού και των πολιτικών αντικείμενων στο Ιντλίμπ, η οποία θα οδηγήσει σε καταστροφικές ανθρωπιστικές συνέπειες.
Υπογραμμίζουμε επίσης τις ανησυχίες μας για τη δυνατότητα περαιτέρω  παράνομης χρήσης χημικών όπλων ", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου.
Η επαρχία Iντλίμπ ουσιαστικά δεν ελέγχεται απότις  κυβερνητικές δυνάμεις. Υπάρχουν μαχητές της ένοπλης αντιπολίτευσης.
http://rusvesna.su/news/1535428078
AΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΩΣΙΚΗ RUSVESNA : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου