Κυριακή 26 Αυγούστου 2018

Ερντογάν: Θα φέρω ειρήνη και ασφάλεια σε Συρία και Ιράκ.

Ερντογάν: Θα φέρω ειρήνη και ασφάλεια σε Συρία και Ιράκ Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεσμεύτηκε την Κυριακή ότι θα φέρει «ειρήνη και ασφάλεια» στο Ιράκ και σε περιοχές της Συρίας που δεν βρίσκονται υπό τον τουρκικό έλεγχο, διαβεβαιώνοντας ότι οι "τρομοκρατικές οργανώσεις" στην περιοχή αυτή θα εξαλειφθούν.
Σε ομιλία του στην επαρχία Μους, στη νοτιανατολική Τουρκία, ο Ερντογάν είπε ότι οι επιθέσεις που δέχεται η χώρα του σε οικονομικό επίπεδο είναι παρόμοιες με προηγούμενες απόπειρες εισβολής στη Μικρά Ασία, προειδοποιώντας ότι κάτι τέτοιο θα οδηγούσε στην κατάρρευση και των γύρω περιοχών.
«Μην ξεχνάτε, η Μικρά Ασία είναι ένα τείχος και αν αυτό το τείχος καταρρεύσει δεν θα υπάρχουν πια Μέση Ανατολή, Αφρική, Κεντρική Ασία, Βαλκάνια ή Καύκασος», είπε.
Η Τουρκία, που στηρίζει ορισμένες οργανώσεις ανταρτών στη Συρία, συνεργάζεται με τη Ρωσία -η οποία από την πλευρά της στηρίζει το καθεστώς του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ- και με το Ιράν για την εξεύρεση μιας πολιτικής λύσης στη συριακή κρίση. Μέχρι τώρα οι τουρκικές δυνάμεις έχουν πραγματοποιήσει δύο επιχειρήσεις εντός του συριακού εδάφους, κατά μήκος των συνόρων, και έχουν τοποθετήσει περίπου δέκα στρατιωτικά φυλάκια στην περιοχή του Ιντλίμπ.
Η ανταρτοκρατούμενη επαρχία Ιντλίμπ είναι το «καταφύγιο» των πολιτών και των ανταρτών που εκδιώχθηκαν από άλλες περιοχές της Συρίας αλλά τον τελευταίο μήνα βομβαρδίζεται συνεχώς, ένδειξη ότι επίκειται μια ευρείας κλίμακας στρατιωτική επιχείρηση των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων που, σύμφωνα με την Άγκυρα, θα ήταν «καταστροφική» εξέλιξη.
Στην ομιλία του για την επέτειο της Μάχης του Μαντζικέρτ, το 1071, ο Ερντογάν είπε ότι θα φέρει την ειρήνη και την ασφάλεια στις δύο γειτονικές χώρες. «Δεν είναι τυχαίο που οι μοναδικές περιοχές της Συρίας όπου υπάρχει ασφάλεια και ειρήνη είναι υπό τον έλεγχο της Τουρκίας. Θεού θέλοντος, θα φέρουμε την ίδια ειρήνη και σε άλλες περιοχές της Συρίας επίσης. Θεού θέλοντος, θα φέρουμε την ίδια ειρήνη στο Ιράκ, όπου δρουν τρομοκρατικές οργανώσεις» είπε.
Πηγή: philenews/ ΚΥΠΕ
philenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου