Δευτέρα 27 Αυγούστου 2018

Ο Υπουργός Αμυνας του Ισραήλ,Λίμπερμαν, λέει ότι το Ισραήλ αναπτύσσει πυραύλους για να χτυπήσει οπουδήποτε στη Μέση Ανατολή.

Ο υπουργός Άμυνας λέει ότι το προηγμένο σύστημα που κοστίζει «εκατοντάδες εκατομμύρια σέκελ» θα επιτρέψει «ακριβείς επιτυχίες με απομακρυσμένη εκτόξευση»

Επεξηγηματικό: Πυραύλα που ξεκίνησε από την αεροπορική βάση Palmachim στο κεντρικό Ισραήλ στις 4 Ιουλίου 2018. (Υπουργείο Άμυνας)
Το Ισραήλ εργάζεται για ένα νέο σύστημα πυραύλων, ικανό να χτυπήσει στόχους οπουδήποτε στη Μέση Ανατολή, ανέφερε ο υπουργός Άμυνας, Avigdor Λίμπερμαν,  τη Δευτέρα.
Ο κρατικός κατασκευαστής όπλων,η Ισραηλινή Στρατιωτική Βιομηχανία (IMI) θα παραδώσει "μέσα σε λίγα χρόνια" ένα προηγμένο ολοκληρωμένο σύστημα "που θα επιτρέπει ακριβείς επιτυχίες με απομακρυσμένη εκτόξευση", ανέφερε σε δήλωσή του.
Ο Λίμπερμαν πρόσθεσε ότι η σύμβαση με το ΙΜΙ εγγράφεται στον προϋπολογισμό σε "εκατοντάδες εκατομμύρια σέκελ".
"Το έργο για τη δημιουργία ενός πυραύλου και ενός συστήματος πυραύλων ακριβείας βρίσκεται σε εξέλιξη. Μέρος αυτού είναι ήδη στην παραγωγή και μέρος είναι στις τελικές φάσεις της έρευνας και της ανάπτυξης. », Δήλωσε ο Lieberman. "Αποκτάμε και αναπτύσσουμε πυροσβεστικά συστήματα ακριβείας που θα επιτρέψουν ... στις δυνάμεις άμυνας του Ισραήλ να καλύψουν μέσα σε λίγα χρόνια κάθε σημείο της περιοχής".
Ο υπουργός Άμυνας Avigdor Liberman ξεναγεί σε στρατιωτική άσκηση στο βόρειο Ισραήλ στις 7 Αυγούστου 2018. (Basel Awidat / Flash90)
Το Ισραήλ θεωρείται η ηγετική στρατιωτική δύναμη στη Μέση Ανατολή και πιστεύεται ότι είναι η μόνη χώρα στην περιοχή που διαθέτει πυρηνικά όπλα.
Εξωτερικοί στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες λένε ότι έχει αρκετές συστοιχίες  πυραύλων στην Ιεριχώ, ικανές να φέρουν πυρηνικές κεφαλές.
Έχει επίσης μια σειρά από αντιπυραυλικά συστήματα πυραύλων, αλλά η δήλωση της Δευτέρας, από τον πρόεδρο του IMI Yitzhak Aharonovitch ,αναφέρει ότι το νέο όπλο θα "αντικατοπτρίζει τις τεχνολογικές δυνατότητες της εταιρείας, οι οποίες ειδικεύονται στην ικανότητα να πυροβολούν με ακρίβεια, να χτυπήσουν σε ποικίλους στόχους εδάφους . "
Αυτό το προγραμματισμένο πυραυλικό σώμα πιστεύεται ότι δρα σαν επιθετικός αντίκτυπος στο τεράστιο οπλοστάσιο της τρομοκρατικής ομάδας της Λιβανέζικης Χεζμπολάχ, με περισσότερους από 100.000 ρουκέτες, μικρής και μεσαίας εμβέλειας.
Θα επιτρέψει στο Ισραήλ να πυροδοτήσει τους στόχους της Χεζμπολάχ από το δικό του έδαφος χρησιμοποιώντας ένα πιο ακριβές σύστημα από τη φωτιά πυροβολικού και φαινομενικά ασφαλέστερο από τις εναέριες επιθέσεις, οι οποίες συχνά τοποθετούν πιλότους και αεροπλάνα στο εχθρικό έδαφος.
Η ιδέα σχηματισμού ενός τέτοιου οπλοστασίου επίγειων πυραύλων και ενός ειδικού σώματος υπεύθυνου γι 'αυτό έχει εδώ και πολλά χρόνια επικρατήσει στο Γενικό Επιτελείο  του IDF, αλλά τελικά αυτά τα είδη πυραύλων παρέμειναν σε περιορισμένη χρήση και υπό την αρμοδιότητα της Αεροπορίας , η οποία επίσης αναφέρεται σε ποικιλίες μεγάλου εύρους, όπως η Ιεριχώ.
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΤΙΜES OF ISRAEL : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου