Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018

«ΠΡΟΒΑ» ΤΡΙΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΛΑΔΙΜΗΡΟ! ΔΕΝ ΣΗΚΩΝΕΙ ΑΣΤΕΙΑ…

putin-wallpaper1
Η ανακοίνωση της Μόσχας ότι σύντομα θα διεξάγει τη μεγαλύτερη στρατιωτική άσκηση από το 1981 «σημαίνει μόνο ένα πράγμα», λέει ο Pavel Felgengauer. «Το Κρεμλίνο προετοιμάζεται ενεργά για έναν παγκόσμιο πόλεμο».


Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με τον ανεξάρτητο ρωσικό στρατιωτικό αναλυτή, η Ρωσία προετοιμάζεται για έναν τέτοιο πόλεμο «τουλάχιστον τα τελευταία πέντε χρόνια».
Κατά την ανακοίνωση της μεγάλης στρατιωτικής άσκησης Vostok 2018, η οποία θα ξεκινήσει στις 11 Σεπτεμβρίου και στην οποία θα συμμετάσχουν πάνω από 300,000 στρατιώτες, 1.000 πολεμικά αεροσκάφη και 900 άρματα μάχης. Μάλιστα, στην άσκηση θα συμμετάσχουν και περισσότεροι από 3,000 Κινέζοι στρατιώτες με τουλάχιστον 900 οπλικά συστήματα διαφόρων τύπων, καθώς και τμήματα των ΕΔ της Μογγολίας.

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που στα σενάρια της άσκησης Vostok, η Κίνα θα εμφανίζεται ως σύμμαχος της Ρωσίας, καθώς σε όλες τις παλαιότερες ασκήσεις Vostok η Κίνα ήταν ο υποτιθέμενος εχθρός.
Στην άσκηση θα συμμετέχουν στο σύνολο τους οι επίλεκτες αερομεταφερόμενες δυνάμεις της Ρωσίας, καθώς και ολόκληροι οι στόλοι του Ειρηνικού και του Βορρά του Ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού.
Το ρωσικό Γενικό Επιτελείο επεσήμανε ότι η άσκηση ήταν μια απάντηση στην αυξανόμενη απειλή του πολέμου «είτε αυτός είναι ένας παγκόσμιος πυρηνικός πόλεμος, είτε μια αλληλουχία μεγάλων περιφερειακών πολέμων, όπως ένας πανευρωπαϊκός πόλεμος.
Ο ρωσικός στρατός σχεδιάζει επιθέσεις «προς όλες τις πλευρές» και «οικοδομεί μια περίμετρο άμυνας προς όλες τις κατευθύνσεις», λέει ο Felgengauer. «Αλλά ο κύριος εχθρός, φυσικά, είναι η Αμερική, αλλά και οι σύμμαχοί της και οι δορυφόροι της όπως η Ουκρανία». Το μέγεθος της άσκησης – η μεγαλύτερη στρατιωτική άσκηση από την άσκηση Zapad 81 που είχε διεξάγει η ΕΣΣΔ στο αποκορύφωμα του Ψυχρού Πολέμου- καθιστά σαφές ότι «πρόκειται για μια πρόβα ενός παγκόσμιου πολέμου» και για μεγάλης κλίμακας τοπικές συγκρούσεις.
Η Μόσχα διοργανώνει όλο και περισσότερες στρατιωτικές ασκήσεις κάθε χρόνο, λέει ο στρατιωτικός αναλυτής επειδή «το κύριο πράγμα σε αυτές τις μεγάλες στρατηγικές ασκήσεις είναι η βελτίωση της κινητοποίησης και των γραμμών ανεφοδιασμού» έτσι ώστε η Μόσχα να μπορέσει να τα αποστείλει δυνάμεις «προς οποιαδήποτε κατεύθυνση» αποφασίσει η ηγεσία της.
Φυσικά, η Μόσχα τονίζει ότι όλα αυτά είναι ένα αμυντικό μέτρο. Εξάλλου, «η Ρωσία ενεργούσε πάντα «μόνο αμυντικά»για 500 χρόνια [και] ως αποτέλεσμα αυτών των «δίκαιων και αμυντικών» πολέμων, το έδαφος της Ρωσίας έχει αυξηθεί 50 φορές σε σύγκριση με εκείνο του μικρού βασιλείου των Μοσχοβίτων».
«Η καλύτερη άμυνα για το Κρεμλίνο είναι η επίθεση», καταλήγει ο Felgengauer. «Και η Ρωσία, όπως πάντα, σχεδιάζει έναν πόλεμο με ολόκληρο τον κόσμο, αν και βεβαίως το Κρεμλίνο έχει συμμάχους..»
makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου