Σάββατο 25 Αυγούστου 2018

Χάθηκε κάθε ελπίδα στην Παιδεία.


Ολομέτωπη σύγκρουση Κυβέρνησης-Εκπαιδευτικών Οργανώσεων-Σε πλήρη αδιέξοδο ο διάλογος-Χάθηκε κάθε ελπίδα για να βρεθεί η χρυσή τομή, μετά την ομόφωνη απόρριψη της πρότασης του ΠτΔ, στο παραπέντε της έναρξης της σχολικής χρονιάς-Θα είναι ή δεν θα είναι στα σχολεία στις 3 Σεπτεμβρίου οι εκπαιδευτικοί; Θα ανοίξουν ή όχι τα σχολεία; Το μεγάλο ερώτημα-Την Τρίτη το πρωί συνεδριάζει εκτάκτως η Επιτροπή Εργασίας της Βουλής και το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη πορεία των εκπαιδευτικών.
Με φόντο την προγραμματισμένη διαμαρτυρία των εκπαιδευτικών οργανώσεων στο Προεδρικό το απόγευμα της Τρίτης «με σύνθημα όχι στη διάλυση του δημόσιου σχολείου» συνεχίζεται η σύγκρουση στον τομέα της Παιδείας, στο παραπέντε της νέας σχολικής χρονιάς.  Μιλώντας το πρωί στο κρατικό ραδιόφωνο ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ, Φίλιος Φυλακτού, είπε ότι «εμείς έχουμε την πορεία της Τρίτης μπροστά μας και για αυτή προετοιμαζόμαστε. Την Τετάρτη θα συνεδριάσουν τα συμβούλια. Μπήκε ταφόπλακα με την πρόταση του Προέδρου».
Σε ερώτηση εάν θα ανοίξουν ή όχι τα σχολεία, λαμβανομένου υπόψη και των χθεσινών αναφορών του Προέδρου της ΟΕΛΜΕΚ, Γιάννου Σωκράτους, ότι θα είναι στα σχολεία, ο κύριος Φυλακτού είπε ότι οι Εκπαιδευτικοί στις 3 Σεπτεμβρίου θα είναι στα σχολεία.
cyprustimes.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου