Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018

Το μεταναστευτικό ως αφορμή.


H φτωχοποίηση μεγάλων μερίδων του πληθυσμού ως αποτέλεσμα της ανεξέλεγκτης παγκοσμιοποίησης, ειδικά όσον αφορά τις χώρες του Νότου, αλλά και της Ανατολικής Ευρώπης που ληστεύονται επί πλέον από τα πλούσια κράτη του κέντρου είναι η πραγματική αιτία – από την οποία θα κινδυνεύσει να διαλυθεί η ΕΕ.   
Επικαιρότητα   
Chemnitz της Σαξονίας, Κυριακή πρωί. Τρεις νεαροί Γερμανοί μαχαιρώνονται – ο ένας από αυτούς πεθαίνει λίγες ώρες αργότερα. Ύποπτοι ένας Σύριος και ένας Ιρακινός – νεαροί μετανάστες. Όταν οι πρώτες ειδήσεις για το θανατηφόρο χτύπημα διαδίδονται από τα μέσα μαζικής δικτύωσης, κλιμακώνεται η ήδη τεταμένη ατμόσφαιρα στην περιοχή – ενώ οι «ακροδεξιοί χούλιγκαν» χρησιμοποιούν την ευκαιρία που τους δίνεται για να επιτεθούν στην αστυνομία που βρίσκεται στην περιοχή, χωρίς να έχει κανένα σχέδιο διατήρησης της τάξης.
Λίγο αργότερα ο πάμπλουτος κληρονόμος της εκδοτικής αυτοκρατορίας που έχει μεταξύ άλλων το Spiegel, αρθρογράφος στην ιστοσελίδα του και φανατικός αριστερός, κατηγορεί τον «όχλο» που συγκεντρώνεται σε ελάχιστο χρονικό διάστημα για να διαμαρτυρηθεί – ενώ μία ομάδα κυνηγάει τους μετανάστες (πηγή). Σύμφωνα με τον κληρονόμο, η Σαξονία μοιάζει με το διαδίκτυο – μόνο που είναι πραγματική.
Κατά τον ίδιο, το χαμηλού επιπέδου μίσος που ξεσπάει μέσα στον ιστό, μπορεί κανείς να το δει στους δρόμους της Σαξονίας – ενός ομοσπονδιακού κρατιδίου που χαρακτηρίζεται ως η μικρή Ουγγαρία, λόγω του ρατσισμού των κατοίκων του. Άνδρες με ξυρισμένα κεφάλια σε μία περιοχή της πρώην ανατολικής Γερμανίας που δεν έχει ακόμη συμφιλιωθεί με τη Δημοκρατία, κατευθύνουν το μίσος που την πλημμυρίζει από την αποτυχία τους στους μετανάστες.
Χάντερσφιλντ, Αγγλία. Τριάντα άνδρες και μία γυναίκα κατηγορούμενοι για σεξουαλικά εγκλήματα (πηγή) από το 2005 έως το 2012, συμπεριλαμβανομένης της παράνομης διακίνησης και βιασμού κοριτσιών ηλικίας έως 12 ετών, καθώς και της διευκόλυνσης της σεξουαλικής κακοποίησης. Όλοι μετανάστες σε μία χώρα που ο συνολικός αριθμός τους πλησιάζει τα 10 εκ. – πάνω από το κρίσιμο όριο του 10%, στο 16% περίπου σε πληθυσμό 60 εκ. ανθρώπων. Η αναφορά κατηγορείται ως ρατσιστική, επειδή δεν είναι μόνο οι μετανάστες που εγκληματούν, αλλά οι Βρετανοί επίσης.
Norwich, Αγγλία. Δικαστής που υπεράσπισε την οικογένεια του και το σπίτι του με ένα απλό μπαστούνι του χόκεϊ, όταν δέχθηκε την επίθεση μίας ένοπλης συμμορίας ξένων που είχε εισβάλλει ξαφνικά, κατηγορείται για ρατσισμό (πηγή) – επειδή οι επιτιθέμενοι δεν ήταν Άγγλοι, αλλά μετανάστες.
Μυτιλήνη, Ελλάδα. Εξαρθρώθηκε κύκλωμα εκμετάλλευσης μεταναστών που δρούσε μέσω μίας ΜΚΟ (από τα 800 εκ. € που στέλνει η Ευρώπη για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού, τα 740 εκ. € πηγαίνουν στις ΜΚΟ), μέλη της οποίας ήταν 6 Έλληνες και 30 αλλοδαποί (πηγή). Όπως όλα τα απαγορευμένα, έτσι και το μεταναστευτικό αποτελεί πηγή πλούτου για πολλούς – ενώ όλοι όσοι αναφέρονται στο θέμα, κατηγορούνται ως ρατσιστές.
Σουηδία, Frölunda: Μια ομάδα 6-8 μασκοφόρων έριχναν πέτρες και έκαιγαν αυτοκίνητα. Συνολικά κάηκαν 31 και προκλήθηκαν ζημίες σε 35, χωρίς να συλληφθεί κανένας. Nordost: Μια ομάδα περίπου 8-10 νέων ανθρώπων, σχεδόν την ίδια χρονική στιγμή, έκαψε 15 αυτοκίνητα, επίσης χωρίς να συλληφθεί κανένας Trollhättan: Μια μεγαλύτερη ομάδα περίπου 30-40 μασκοφόρων έριχνε πέτρες και άναβε πυρκαγιές, μπλοκάροντας τους δρόμους και εμποδίζοντας την αστυνομία να επέμβει (πηγή). Η κυρία Νομικού κατηγορήθηκε για σκόπιμη διάδοση ψευδών γεγονότων – απαντώντας με ακόμη περισσότερες πηγές (άρθρο).
Όλα αυτά τα γεγονότα και πολλά άλλα, σε χώρες όπως η Γαλλία ή το Βέλγιο που δέχτηκαν μαζικά τρομοκρατικά χτυπήματα, έχουν συμβάλει στην άνοδο των κομμάτων που τάσσονται εναντίον της μετανάστευσης σε ολόκληρη την Ευρώπη – χαρακτηριζόμενα ακροδεξιά, με κριτήριο αυτήν και μόνο τη στάση τους. Με εξαίρεση όμως το 2015, όπου εισήλθαν πάνω από 1 εκ. μετανάστες στην Ευρώπη, τα υπόλοιπα έτη ο αριθμός τους ήταν περιορισμένος – συνολικά από το 2014 στα 1,8 εκ. άνθρωποι, σε μία ήπειρο με πληθυσμό 500.000.000 (γράφημα).
Το 2018 δε, μέχρι πρόσφατα, οι εισροές είναι αρκετά χαμηλές – της τάξης των 40.000 στην Ισπανία, στην Ιταλία και στην Ελλάδα (γράφημα). Επομένως δύσκολα αιτιολογείται το πρόβλημα που έχει προκληθεί στην ΕΕ, όσον αφορά τη συνοχή της – γεγονός που σημαίνει πως αποτελεί μόνο την αφορμή, ενώ οι αιτίες είναι πολύ βαθύτερες. Πιθανότατα η φτωχοποίηση μεγάλων μερίδων του πληθυσμού ως αποτέλεσμα της ανεξέλεγκτης παγκοσμιοποίησης, όπως ακριβώς συμβαίνει και στις Η.Π.Α. – ειδικά όσον αφορά τις χώρες του Νότου, αλλά και της Ανατολικής Ευρώπης που ληστεύονται επί πλέον από τα πλούσια κράτη του κέντρου, με την επιβολή της πολιτικής λιτότητας.

Σημαίνουν όμως όλα αυτά ότι η μετανάστευση δεν είναι πρόβλημα; Ασφαλώς είναι, αφού επιδεινώνει την οικονομική κατάσταση των ήδη προβληματικών κρατών, με αποτέλεσμα να μην είναι σε θέση να φροντίσουν και να αφομοιώσουν τους μετανάστες όπως στο παρελθόν. Έτσι δημιουργούνται γκέτο, απαγορευμένες ζώνες και εγκληματικές συμμορίες από τους μετανάστες, με κύριο στόχο την επιβίωση τους – ενώ γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης φανατικών θρησκευτικών ή άλλων ομάδων, οι οποίες εξυπηρετούν τα δικά τους συμφέροντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου