Πέμπτη 30 Αυγούστου 2018

Σύριος υπουργός εξωτερικών: :Tα Λευκά κράνη απαγκιστρώνουν 44 παιδιά στα στάδια της χημικής επίθεσης στο Idlib

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Συρίας και ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Ουαλίν Μουάλλεμ συναντήθηκαν με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ ,κατά τη διάρκεια επίσκεψης στη Μόσχα.Αυτή η φωτογραφία που παρέχεται από τα Λευκά Κράνη Πολιτικής Άμυνας της Συρίας, η οποία έχει επικυρωθεί με βάση τα περιεχόμενά της και άλλες εκθέσεις AP, δείχνει ότι μέλη της Συμμαχικής Πολιτικής Άμυνας ομάδα βοηθώντας έναν τραυματισμένο άνδρα μετά από αεροπλάνα χτύπημα Ghouta, προάστιο της Δαμασκού, Μάρτιος.  1, 2018
Η επίσκεψη πραγματοποιείται στο πλαίσιο των διακυβερνητικών επιτροπών Συρίας-Ρωσίας.
"Η Ρωσία είναι έτοιμη να αυξήσει τη συνεισφορά της σε αυτά τα καθήκοντα (την αποκατάσταση της Συρίας και την επίλυση του θέματος με την επιστροφή των προσφύγων)", ανέφερε ο υπουργός σε συνέντευξη Τύπου μετά τις συνομιλίες με τον σύριο ομόλογό του Walid Muallem.
Σχετικά με την κατάσταση γύρω από το Iντλίμπ.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ ανέφερε τη χρήση της ζώνης απαγόρευσης κλιμάκωσης στο Idlib από τους τρομοκράτες της Αλ Νούρασ * για να επιτεθούν στις δυνάμεις της Συρίας και της Ρωσίας «απαράδεκτες».
"Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι οι τρομοκράτες που εδραιώνονται εκεί, κυρίως από το Μέτωπο της Nούσρα [μια τρομοκρατική ομάδα που απαγορεύεται στη Ρωσία], προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν αυτή τη ζώνη αποξένωσης για να προετοιμάσουν επιθέσεις στις θέσεις του συριακού στρατού και ακόμη και για προσπάθειες επιτίθεται στη ρωσική στρατιωτική βάση στο Hmeimim χρησιμοποιώντας αεροσκάφη, "δήλωσε ο Λαβρόφ σε συνέντευξη τύπου μετά από συνομιλίες με τον Σύριο ομόλογό του Walid Muallem στη Μόσχα.
Η Μόσχα έχει προειδοποιήσει τη Δύση ότι δεν πρέπει να παίζουν με τη φωτιά προσπαθώντας να δημιουργήσουν προκλήσεις στην περιοχή Iντλίμπ, σημείωσε ο Λαβρόφ.
"Μια άλλη πρόκληση από τη Δύση προετοιμάζεται για να προσπαθήσει να εμποδίσει την αντιτρομοκρατική επιχείρηση στο Iντλίμπ", δήλωσε ο Λαβρόφ σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον σύριο ομόλογό του, Walid Muallem στη Μόσχα.
Ο Λαβρόφ τόνισε επίσης ότι οι ΗΠΑ προσπαθούν να δημιουργήσουν "αρχές" στην αριστερή όχθη του Ευφράτη, καθώς μπορεί να οδηγήσει σε διάσπαση της Συρίας.
"Η αμερικανική παρουσία στη Συρία δεν έχει μόνο στρατιωτικό χαρακτήρα ... Παράλληλα, οι Αμερικανοί συνάδελφοί μας αναπτύσσονται ενεργά την ανατολική όχθη του Ευφράτη, αποκαθιστώντας εκεί την υποδομή, τα κοινωνικά και οικονομικά δίκτυα και δημιουργώντας σχεδόν οιονεί κρατικές τοπικές κυβερνήσεις", δήλωσε.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας Ουαλίν Μουάλλεμ προειδοποίησε για πιθανή επιθετικότητα των ΗΠΑ-Ηνωμένου Βασιλείου-Γαλλίας και τις καταστροφικές συνέπειες των προσπαθειών της Δύσης να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα.
Ανεξάρτητα από το αν η επίθεση ΗΠΑ-Ηνωμένου Βασιλείου-Γαλλίας συμβεί ή όχι, η Δαμασκός θα ολοκληρώσει τον αγώνα της κατά της τρομοκρατίας, σημείωσε ο υπουργός.
"Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να αποφύγουμε πιθανούς αμάχους και γενικά να αποφύγουμε αιματοχυσία", ανέφερε, σημειώνοντας ότι το μέτωπο της Aλ-Νούσρα προσπαθεί να αποτρέψει τέτοια σχέδια.
Οι ΗΠΑ χάθηκαν στη Συρία στον στρατιωτικό τομέα, παρά τις προσπάθειές της, πρόσθεσε ο σύριος υπουργός Εξωτερικών.
"Μπορούμε να πούμε ότι οι Αμερικανοί έχασαν τη στρατιωτική τους δύναμη στη Συρία παρά τις προσπάθειες που κατέβαλαν και τώρα θέλουν να επωφεληθούν της στιγμής για να πάρουν μερίσματα μέσω πολιτικών διαδικασιών και να αποτρέψουν την επιστροφή των προσφύγων στα σπίτια τους", δήλωσε ο Muallem στους δημοσιογράφους .
Σε πιθανή πρόκληση χημικού όπλου
Τα λευκά κράνη έχουν απαγάγει 44 παιδιά στο Iντλίμπ για να τα χρησιμοποιήσουν σε μια σταδιακή χημική επίθεση, σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών της Συρίας.
"Πίσω από τη δημιουργία της ψευδο-οργάνωσης τα λευκά κράνη είναι οι βρετανικές ειδικές υπηρεσίες: τους χορηγούν, τους οδηγούν, βρίσκονταν πίσω από την οργάνωση αυτών των κατασκευασμένων σεναρίων για τη χρήση χημικών όπλων και τώρα ετοιμάζουν μια τέτοια εξέλιξη της κατάστασης με τη χρήση χημικών όπλων στο Iντλιμπ », δήλωσε ο Muallem.
Ανέφερε επίσης ότι δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσει ο συριακός στρατός χημικά όπλα, υπογραμμίζοντας ότι δεν διαθέτει τέτοια όπλα.
Ο Muallem σημείωσε ότι η Δαμασκός προτίθεται να επεκτείνει τις σχέσεις της με την Τεχεράνη.
Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας προειδοποίησε ότι ο ηγέτης της τρομοκρατικής οργάνωσης Tahrir al-Sham, η οποία είναι συνδεδεμένη με την τρομοκρατική οργάνωση Jabhat Nusra που συνδέεται με την Αλ Κάιντα (που απαγορεύτηκε στη Ρωσία), σχεδίαζε χημική επίθεση εναντίον αμάχων στην Idlib προκειμένου να προκληθούν τα δυτικά έθνη να αντιδράσουν εναντίον της Δαμασκού.
Η Ρωσία, μαζί με το Ιράν και την Τουρκία, είναι εγγυητής του καθεστώτος κατάπαυσης του πυρός στη Συρία. Η Μόσχα βοήθησε επίσης τη Δαμασκό τόσο με τη στήριξη του αγώνα κατά των τρομοκρατικών ομάδων όσο και με την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στους κατοίκους της χώρας .
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ SPUTNIK NEWS : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου