Κυριακή 26 Αυγούστου 2018

Μυστηριώδης δαχτυλίδι βιολετί εμφανίζεται στον ουρανό καθώς ο αστρονόμος συλλαμβάνει εκπληκτικά σπάνια ατμοσφαιρικά φαινόμενα πάνω από τη Ρωσία σε βίντεο.

Σε μια μόνο νύχτα, ο Ρώσος αστρονόμος έγραψε σχεδόν όλα τα σπάνια φαινόμενα της ατμόσφαιρας, όπως τα σπρίτσια, τα ξωτικά, τα αερόστατα, τους μετεωρίτες, τις πυρκαγιές, τα βόρεια φώτα πάνω από το Irbit, στην περιοχή Σβερντλόφσκ της Ρωσίας.μυστηριώδης ουρανός δαχτυλίδι ρωσία, παροδικό φωτεινό εφέ, βίντεο TLE

Τα ξωτικά είναι ηλεκτρομαγνητικοί παλμοί που παράγονται από αστραπές. Τα ξωτικά είναι ένα αρκτικόλεξο για εκπομπές φωτός και διαταραχές πολύ χαμηλής συχνότητας λόγω ηλεκτρομαγνητικών παλμών. Μοιάζουν με λάμψεις σε σχήμα ντόνατς που εξαπλώνονται πλαγίως μέχρι τα 186 μίλια. Η ατμοσφαιρική έρευνα δείχνει ότι η φωτεινότητα των ξωτικών είναι στενά συνδεδεμένη με το ρεύμα αιχμής σε ένα εφέ αστραπής (η κίνηση των φορτίων από το έδαφος προς το σύννεφο) και ότι τα ξωτικά μπορεί να είναι ο κυρίαρχος τύπος TLE στην ατμόσφαιρα.
μυστηριώδης ουρανός δαχτυλίδι ρωσία, παροδικό φωτεινό εφέ, βίντεο TLE
Οι κόκκινοι σπρίτες εμφανίζονται ψηλά στην ατμόσφαιρα, συνήθως 25 έως 55 μίλια πάνω από τις καταιγίδες, με δομές που μοιάζουν με τρύπες που εκτείνονται προς τα κάτω μέχρι τα 25 μίλια. Συνήθως συνδέονται με θετικά φορτισμένους κεραυνούς-αστραπές.
Οι ερευνητές της ατμόσφαιρας έχουν ανακαλύψει ότι οι σπρίτες είναι κοινές πάνω από το αποσυντιθέμενο τμήμα μεγάλων μεταφορικών συστημάτων, αλλά είναι σπάνιες πάνω από τις καταιγίδες υπερκυττάρων.
Airglow. Ο νυχτερινός ουρανός της Γης ποτέ δεν είναι εντελώς σκοτεινός. Πολύ μετά το ηλιοβασίλεμα και ακόμη και χωρίς παρεμβολές από τεχνητά φώτα, φως του φεγγαριού ή aurorae ο ουρανός έχει μια μαλακή λάμψη.
μεταβατικά φωτεινά γεγονότα, παροδικά φωτεινά γεγονότα φλερτάρουν ξωτικά airglow, sprites, ξωτικά, airglow
Σε αντίθεση με το aurora, το airglow είναι ορατό σε όλο τον κόσμο. Αν και φωτεινότερο 10-15 μοίρες πάνω από τον ορίζοντα, γεμίζει τον ουρανό. Έχει πολύ έντονο χρώμα, αλλά δεν έχει χρώμα στα μάτια μας, επειδή το φως είναι κάτω από το όριο της αντίληψης χρώματος. Από την τροχιά είναι μια πράσινη φούσκα που περικλείει τον κόσμο.

Κοιτάξτε προσεκτικά και μπορεί να είναι ορατή η αλλαγή ή αργή δομή που αλλάζει αργά μέσα σε λίγα λεπτά. Οι ζώνες μπορούν να εμφανιστούν να διασχίζουν τον ουρανό και να συγκλίνουν προς δύο αντίθετα σημεία στον ορίζοντα με τον ίδιο τρόπο που κάνουν οι κρουστικές και αντιρευματικές ακτίνες. Ο λόγος είναι ο ίδιος, οι λαμπερές μπάντες είναι παράλληλες και οι προοπτικές τους κάνουν να φαίνονται να συγκλίνουν.
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ STRANGE SOUNDS : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου