Παρασκευή 24 Αυγούστου 2018

Στον «αέρα» η Superleague! «Θρίλερ» λίγες ώρες πριν την πρεμιέρα- Ψήφισε μπαράζ η ΕΠΟ!

1
«Φωτιά» στην έναρξη της φετινής Superleague – Η ΕΠΟ αποφάσισε υπέρ της Football League για τα μπαράζ – Κρίσιμη συνεδρίαση αυτή την ώρα στη Λίγκα – Ορατός ο κίνδυνος της αναβολής του πρωταθλήματος – Αναστολή της πρεμιέρας ζήτησε ήδη η ΠΑΕ ΑΕΛ.

Η ΕΠΟ αποφάσισε υπέρ της Football League στη διένεξη για την άνοδο και τον υποβιβασμό της σεζόν 2018-2019 και πλέον πάμε σε «θρίλερ» για την έναρξη του πρωταθλήματος με τη Superleague.
Ουσιαστικά λίγες ώρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος (αρχίζει αύριο 25/08), η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία έκρινε δίκαιο το αίτημα της δεύτερης κατηγορίας για μπαράζ ανόδου με τη συμμετοχή της δεύτερης ομάδας της τελικής κατάταξης, γεγονός όμως που αντιβαίνει στις επιθυμίες των ομάδων της Λίγκας.
Οι ομάδες του συνεταιρισμού της Superleague, είχαν αποφασίσει και προκηρύξει πρωτάθλημα με 16 ομάδες, οι οποίες και επρόκειτο γίνουν 14 την επόμενη σεζόν -όπως ήθελε και ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης- μέσα από τον υποβιβασμό τριών ομάδων έναντι μίας, που θα ανέβαινε από τη Football League.
Το γεγονός όμως δεν έβρισκε σύμφωνη και την ίδια τη Football League και έτσι κλήθηκε να πάρει τη σχετική απόφαση η ΕΠΟ, η οποία και συμφώνησε τελικά με την πρόταση των ομάδων της δεύτερη κατηγορίας, προκαλώντας τώρα την αντίδραση των ομάδων της πρώτης κατηγορίας, όπως η ΑΕΛ, που εξέδωσε ήδη και σχετική ανακοίνωση.
Ζήτησε αναβολή η ΠΑΕ ΑΕΛ 
Στις 14:00 ήταν προγραμματισμένη σήμερα (24/08), μία συνεδρίαση της Superleague, η οποία παίρνει πλέον «δραματικό» χαρακτήρα, αφού αναμένεται να αποφασιστεί η αντίδραση της λίγκας στην απόφαση της ΕΠΟ. Η ΠΑΕ ΑΕΛ άλλωστε έχει ήδη ενημερώσει για την πρόθεσή της να ζητήσει την αναβολή του πρωταθλήματος. Η ανακοίνωσή της αναφέρει συγκεκριμένα, τα εξής:
«Μετά από την σημερινή απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ε.Π.Ο. να υποβιβασθούν τρεις ομάδες της SUPER LEAGUE και η τέταρτη από το τέλος να δίνει αγώνα μπαράζ με την δεύτερη ομάδα της FOOTBALL LEAGUE για την παραμονή στην SUPER LEAGUE 1 δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι σήμερα ο εκπρόσωπος μας κ. Σωτήριος Μάρκου με την παρουσία του κ. Αλέξη Κούγια θα προβούν στις εξής ενέργειες:
  1. Θα ζητήσουν από το Δ.Σ. της SUPER LEAGUE να ανασταλεί η έναρξη του πρωταθλήματος για να ανακληθεί η απαράδεκτη αυτή απόφαση.
  2. Θα ζητήσουν εξηγήσεις από τους κυρίους Μπαταγιάννη και Γκαγκάτση για το πώς τα δήθεν συμφωνηθέντα με τον υπουργό κ. Βασιλειάδη και την Διοίκηση της Ε.Π.Ο. για τον υποβιβασμό τριών μόνο ομάδων από την SUPER LEAGUE δεν αποφασίστηκαν τελικώς από την Εκτελεστική Επιτροπή της Ε.Π.Ο. και εφόσον οι εξηγήσεις δεν είναι επαρκής θα υποβάλλουν πρόταση μομφής κατά των συγκεκριμένων δύο ατόμων».
  3. makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου