Παρασκευή 24 Αυγούστου 2018

Πυρετός ρωσο-τουρκικών διαβουλεύσεων για Ιdlib. Ο Hakan Fidan αρχηγός της (MIT), Cavusoglu και Akar (Υπ. Άμυνας) στη Μόσχα για συριακό- Ιdlib.

Akar et Fidan se sont rendus en Russie
Πυρετός ρωσο-τουρκικών διαβουλεύσεων για Ιdlib. O Yπουργός Άμυνας της Τουρκίας Hulusi Akar και ο επικεφαλής των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών (MIT) ο Hakan Fidan πήγαν στη Ρωσία. Οι 2 Τούρκοι αξιωματούχοι εξετάζουν σύμφωνα με το Anadolu στη Μόσχα τους φακέλους της διακρατικής συνεργασίας και θέματα τοπικής ασφάλειας αλλά και την κατάσταση στη Συρία.


Το trt μεταδίδει ότι Akar και Fidan πήγαν στη Μόσχα τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης έγιναν δεκτοί με στρατιωτική τελετή και συναντήθηκαν με τον Υπ. Άμυνας Ρωσίας τον Sergueï Choïgou κι άλλους υπευθύνους.
Σήμερα υπάρχει επίσης συνάντηση Cavusoglu- Lavrov, στη Μόσχα. Ο Cavusoglu δήλωσε στη συνέντευξη τύπου  » οφείλουμε να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με τη Ρωσία για τη συνέχιση της εκεχειρίας στη Συρία. Η στρατιωτική λύση στη συριακή πόλη του Ιντλίμπ θα οδηγήσει σε μια καταστροφή. H προστασία των ζωνών αποκλιμάκωσης στο Ιντλίμπ είναι σημαντική από ανθρωπιστική οπτική όσο και για το πλάνο της αντιτρομοκρατικής μάχης ».
Ο Λαβρόφ από την πλευρά του αναφέρει το sputnik δήλωσε ότι πρέπει να γίνει διαχωρισμός των τρομοκρατών της  »μετριοπαθούς αντιπολίτευσης » κάτι που ζητά και η Τουρκία. « Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να γίνει αυτός ο διαχωρισμός για να περιοριστούν οι κίνδυνοι για το πληθυσμό »,  κατά τη συνέντευξη τύπου μετά τις διαπραγματεύσεις με τον Mevlüt Cavusoglu.
Ο Lavrov ομοίως υπογράμμισε ότι η κατάσταση στο  Idlib παραμένει πολύπλοκη. «Ενώ δημιουργήθηκε η ζώνη αποκλιμάκωσης στο Ιντλίμπ κανείς δεν φανταζόταν ότι οι ριζοσπάστες και οι τρομοκράτες της  al-Nosra θα χρησιμοποιήσουν τους πολίτες ως ζωντανές ασπίδες », δήλωσε.
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου