Σάββατο 25 Αυγούστου 2018

Nετανιάχου: «Τα κεφάλαια για το Ιράν είναι σαν τα χάπια δηλητηριάσεων»

Ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου επέκρινε την Παρασκευή την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να μεταφέρει 18 εκατομμύρια ευρώ στο Ιράν κατά τη σύνοδο κορυφής των χωρών της Βαλτικής, λέγοντας: "Πρόκειται για ένα δηλητηριώδες χάπι στον ιρανικό λαό και στις προσπάθειες περιορισμού της ιρανικής επιθετικότητας στην περιοχή και πέρα ​​από την περιοχή . "

Η ΕΕ ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι είχε δωρίσει 18 εκατομμύρια ευρώ (21 εκατομμύρια δολάρια) στο Ιράν για να την βοηθήσει να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις των αμερικανικών κυρώσεων. Η ενίσχυση ύψους 18 εκατ. Ευρώ αποτελεί μέρος ενός πακέτου ενισχύσεων ύψους 50 εκατ. Δολαρίων που θα χορηγηθεί στον ιδιωτικό τομέα στο Ιράν.
Ο Nετανιάχου πρόσθεσε ότι "η μεταφορά κεφαλαίων σε αυτό το καθεστώς αυτή τη στιγμή είναι ένα μεγάλο λάθος και πρέπει να το σταματήσουμε, πού θα πάνε όλα τα επιπλέον χρήματα, δεν θα το χρησιμοποιήσουν για την επίλυση του προβλήματος του Ιράν στο νερό, δεν θα βοηθήσει το ιρανικό φορτηγό "Όχι, τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για πυραύλους και θα πάνε στους Επαναστατικούς Φρουρούς στο Ιράν, στη Συρία και αλλού στη Μέση Ανατολή".
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5334855,00.html
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ YNET.NEWS : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου