Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Παραιτείται ο Φώτης Κουβέλης.


Την πρόθεσή του να παραιτηθεί από την ηγεσία της ΔΗΜΑΡ έκανε γνωστή ο Φώτης Κουβέλης, μετά το δυσμενέστατο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών για το κόμμα.
Η δήλωσή του
«Κατέβαλα κάθε προσπάθεια, σε κάθε περίσταση, να προβάλω και να υπερασπισθώ τις δημοκρατικές αξίες που συγκροτούν την παράταξη μας και εκφράζουν τις συλλογικές αποφάσεις της ΔΗΜ.ΑΡ.Πιστεύουμε, όλοι, σε μια Αριστερά στην υπηρεσία της κοινωνικής αλληλεγγύης, της αξιοπρέπειας και της αδιαπραγμάτευτης πολιτικής και κομματικής εντιμότητας.

Τα  αποτελέσματα των εκλογών για την Ευρωβουλή με οδηγούν, ως έχω χρέος, να υποβάλω στην Κεντρική Επιτροπή και στο Συνέδριο του κόμματος την παραίτηση μου, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες καταστατικές μας διαδικασίες.

Αυτά τα όργανα θα πάρουν τις αναγκαίες αποφάσεις».
Το κλίμα στη Δημοκρατική Αριστέρα ήταν βαρύ, με τον βουλευτή του κόμματος Γρηγόρη Ψαριανό χθες να καλεί εμμέσως τον κ. Κουβέλη να παραιτηθεί και να έρχεται σε αντιπαράθεση με τον εκπρόσωπο Τύπου της ΔΗΜΑΡ Χρήστο Μαχαίρα.
Και ο επίσης βουλευτής του κόμματος Βασίλης Οικονόμου είχε ζητήσει από τον κ. Κουβέλη «να διευκολύνει τις εξελίξεις, αν μπορεί και αν θέλει».        http://www.naftemporiki.gr/story/812894/paraiteitai-o-fotis-koubelis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου