Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Απόφαση «τομή» της Αλβανίας για την υγεία- χρηματοδοτεί και ιδιωτικούς φορείς υγείας!


Το Υπουργικό συμβούλιο της Αλβανίας ενέκρινε 10 πακέτα νοσοκομειακής περίθαλψης τα οποία θα χρηματοδοτηθούν κατά 100% από το Ταμείο Ασφάλισης Υποχρεωτική Υγείας. 

Τα πακέτα κατηγοριοποιούνται σε τέσσερις ομάδες στις υπηρεσίες νεφρολογίας, καρδιολογίας, καρδιοχειρουργικής επέμβασης και κοχλιακού εμφυτεύματος. 

«Είναι ένα ογκώδες έργο, που υλοποιήθηκε σε βέλτιστο χρόνο, με τη συνεργασία μεταξύ του Ταμείου και των υπηρεσιών του Πανεπιστημιακού νοσοκομείο. Παράλληλα με την έγκριση των πακέτων ετοιμαζόμαστε να αλλάξουμε και την απόφαση για τη χρηματοδότηση των νοσοκομείων, προκειμένου η χρηματοδότηση αυτών των υπηρεσιών, να επεκταθεί ακόμη και σε μη δημόσια ιδρύματα.» δήλωσε ο υπουργός Υγείας της Αλβανίας.
«Γνωρίζουμε ότι οι ανάγκες μας δεν ικανοποιούνται πλήρως από τα δημόσια ιδρύματα, έτσι για το μέρος των αναγκών μας που δεν καλύπτονται από τα δημόσια ιδρύματα για αυτά τα πακέτα, θα συζητήσουμε , επίσης, και με μη-δημόσιους οργανισμούς.» Η απόφαση επιβάλλει το Ταμείο Ασφάλισης Υποχρεωτική Υγείας να σχεδιάσει αυτά τα πακέτα υπηρεσιών εντός 30 ημερών (πρωτόκολλα), και να δημιουργήσει εθνικά μητρώα υλοποίησης των υπηρεσιών εντός 60 ημερών.        http://aftonomi.gr/politiki/item/3912-apofasi-tomi-tis-albanias-gia-tin-ygeia-xrimatodotei-kai-idiotikous-foreis-ygeias.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου