Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Οι επιστήμονες βρίσκουν coronavirus σε ανασταλτικό παράγοντα στο κλείδωμα του MERS και του SARS.


Μια ομάδα από  Ευρωπαίους επιστήμονες λένε ότι έχουν ανακαλύψει μια Ένωση που μπορεί να αποτρέψει τη διάδοση του coronaviruses,που είναι υπεύθυνο για το SARS και το MERS  που έχουν σκοτώσει περίπου 1.000 άτομα σε όλο τον κόσμο.
Reuters / Misha Hussain
Μια ομάδα επιστημόνων με επικεφαλής τον Edward Trybala από το Πανεπιστήμιο του Γκέτεμποργκ στη Σουηδία, και ο  Volker Thiel, από το Πανεπιστήμιο της Βέρνης, έχουν ανακαλύψει μια Ένωση που αποκαλούν «K22,» που φαίνεται να μπλοκάρει την ικανότητα του ιού να εξαπλωθεί στους ανθρώπους.

Η ανακάλυψη δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό «PLOS παθογόνων

Το Coronaviruses επηρεάζει το άνω και κάτω αναπνευστικό σύστημα  σε ανθρώπους και ευθύνεται για την πρόκληση μέχρι το ένα τρίτο του κοινού κρυολογήματος.

Αρχικά, η ομάδα παρατήρησε ότι το K22 ήταν σε θέση να καταπολεμήσει μια αδύναμη μορφή coronavirus που οδηγεί σε ήπιο κρυολόγημα-όπως τα συμπτώματα. Αργότερα, η Ένωση απέδωσε καλά ενάντια σε πιο σοβαρά στελέχη, συμπεριλαμβανομένων στο σοβαρό οξύ του αναπνευστικού συνδρόμου (ΣΟΑΣ), που σκότωσε σχεδόν 800 ανθρώπους το 2002-2003, καθώς και στην Μέση Ανατολή με το αναπνευστικό σύνδρομο (MERS), που έχει ήδη σκοτώσει 193 ανθρώπους και εξαπλώνεται.Οι ερευνητές στη συνέχεια δοκίμασαν το K22 για το MERS στους "καλλιεργημένους ανθρώπινους αεραγωγούς,στα επιθηλιακά κύτταρα" και ανακάλυψαν ότι μπλοκάρει την μετάδοσης πιο αποτελεσματικά από ό, τι  το SARS. Η ομάδα είπε ότι τα αποτελέσματα δείχνουν ότι το K22 λειτουργεί "πέρα από τα είδη coronavirus."     http://rt.com/news/162556-coronavirus-mers-sars-block/   ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ RUSSIA TODAY:Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου