Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Εξαγριωμένοι Ισραηλινοί φαινόταν να « τα παίρνουν στο κρανίο« μετά την έκπληξη του Πάπα που παρέδωσε τη «νίκη» στους Παλαιστινίους.


ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ - Ο Πάπας επισκέφθηκε ένα μνημείο για τα θύματα των Εβραίων από την τρομοκρατία,τη Δευτέρα, μετά το Ισραήλ απαίτησε την κίνηση, ύστερα από την απόφασή του να προσευχηθεί στους πρόποδες του γιγάντιου τσιμεντένιου τοίχου που συμβολίζει τις διαιρέσεις μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραηλινών .Pope Francis touches the wall that divides Israel from the West Bank, on his way to celebrate a mass in Manger Square next to the Church of the Nativity, believed by many to be the birthplace of Jesus Christ, in the West Bank town of Bethlehem, Sunday, May 25, 2014. Οι Ισραηλινοί αξιωματούχοι θύμωσαν με την αυτοσχέδια πρωτοβουλία του Πάπα την Κυριακή, στο διαχωριστικό τείχος στο οποίο το "Free Palestine " ήταν κακογραμμένο γκράφιτι , που αισθάνθηκαν ότι παρέδωσε μια προπαγάνδα για τη νίκη στον παλαιστινιακό πληθυσμό .Ο Μπενζαμίν Νετανιάχου , ο Ισραηλινός πρωθυπουργός , κατέστησε σαφές ότι η επίσκεψη στο μνημείο έγινε με πρωτοβουλία του, αλλά η πικρή χροιά στην επίσκεψη ήταν ακόμα στην οθόνη, όταν ο ίδιος δημοσίως διαπληκτίστηκε με τον Ποντίφικα για τη γλώσσα του Χριστού .Haim Zach / Israeli Government Press Office" Ο Ιησούς ήταν εδώ , σε αυτή τη γη .Μίλησε εβραϊκά , " δήλωσε ο πρωθυπουργός στον Πάπα κατά τη συνάντησή τους στην Ιερουσαλήμ .
" Αραμαϊκά , "  παρενέβη ο Πάπας Φραγκίσκος."Μίλησε Αραμαϊκά , αλλά ήξερε εβραϊκά , " ο κ. Νετανιάχου πυροβόλησε πίσω .
Οι μελετητές της Βίβλου είπαν ότι οι δύο άνδρες είχαν δίκιο - ενώ η μητρική γλώσσα του Χριστού ήταν Αραμαϊκά , θα έπρεπε να γνωρίζει εβραϊκά .Abbas Momani / AFP / Getty ImagesΑποφάσισε, σύμφωνα με τα λόγια ενός Ισραηλινού αξιωματούχου , για να μην τον " πάρουν για τρελό , αλλά για να τον πάρουν στα σοβαρά " , οι γηπεδούχοι είχαν προηγουμένως κάνει έντονο διάβημα για το σχεδιασμό από το Βατικανό ότι ο Πάπας θα πρέπει να προσευχηθεί στο μνημείο της Ιερουσαλήμ,στο Όρος Herzl σε μια επίδειξη ανάγκης για το εμπόδιο, για την προστασία των πολιτών από τους βομβιστές αυτοκτονίας ."Θέλω να ευχαριστήσω τον Πάπα για την αποδοχή στο αίτημά μου για να επισκεφτεί αυτό το μνημείο , " είπε ο κ. Νετανιάχου  , προσθέτοντας ότι ο τοίχος είχε σώσει " χιλιάδες ζωές - . Αφού συστάθηκε , ο τρόμος σταμάτησε " 'Εδειξε ο Πάπας από την Αργεντινή ένα τμήμα του μνημείου αφιερωμένο στα θύματα του βομβαρδισμού, και έκανε εβραϊκή σύνδεση με το Μπουένος Άιρες το 1994 . Ο Πάπας Φραγκίσκος ήταν  τότε βοηθητικός επίσκοπος στην πρωτεύουσα της Αργεντινής .Amos Ben Gershom / Israeli Government Press Office"Αντί της κατάθεσης ,κάναμε επίσημη διαμαρτυρία [ στο Βατικανό ] εμείς απλά πήγαμε με τον ίδιο τρόπο που πήγε ο Πάπας σε μια θέση που σημαίνει πολλά για μας", δήλωσε ο αξιωματούχος. "Γιατί υπάρχει ένα εμπόδιο ;Επειδή υπάρχουν τρομοκράτες που χρησιμοποιούν την ελεύθερη πρόσβαση στο Ισραήλ για να πραγματοποιήσουν βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας . "     http://news.nationalpost.com/2014/05/27/angry-israelis-looked-to-get-even-after-palestinians-scored-public-relations-victory-with-popes-surprise-pit-stop/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+NP_Top_Stories+%28National+Post+-+Top+Stories%29    ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ NEWS NATIONAL POST:Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου