Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Το δούλεμα του αιώνα με τα περίφημα exit poll…!!!


Δεν παιζόμαστε… οι δημοσκόποι εμφανίστηκαν όλοι συνεννοημένοι και παρουσίασαν ένα αποτέλεσμα στα exit poll τα οποία τα κοιτάς και γελάς, διότι διαφορετικά βάζεις τα κλάματα για τα χρήματα που δαπάνησαν όσοι πλήρωσαν τις εταιρίες…
Ας δούμε τα κοινά αποτελέσματα προτού γράψουμε δυο παρατηρήσεις:
ΣΥΡΙΖΑ 26,0%-30,0%
ΝΔ 23,0%-27,0%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 8,0%-10,0%
ΕΛΙΑ 7,0%- 9,0%
ΚΚΕ 5,0%- 7,0%
ΠΟΤΑΜΙ 5,0%- 7,0%
ΑΝΕΛ 3,5%- 5,0%
ΔΗΜΑΡ 1,5%- 2,5%
ΛΑΟΣ 1,5%- 2,5%
ΑΛΛΟ: 9,0%-10,5%
Ντέρμπι προοιωνίζεται για την Περιφέρεια Αττικής, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του exit poll που δίνουν ποσοστά από 48,0%-52,0% για καθέναν από τους δύο υποψηφίους, Γιάννη Σγουρό και Ρένα Δούρου. Άρα, κι εκεί συμπέρασμα ουδέν.
Όσον αφορά στα στοιχεία που μόλις ήρθαν στη δημοσιότητα, από τη στιγμή που στα ίδια exit poll θα θεωρηθεί «επιτυχής πρόβλεψη» τόσο διαφορά 7% υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και νίκη της Νέας Δημοκρατίας με 1%, συγχωρέστε μας αλλά δεν μπορούμε να το πάρουμε και πολύ στα σοβαρά.


Οι ειδήσεις θα προκύψουν από το ποσοστό της «Ελιάς» εάν όντως αποδειχθεί ότι το κόμμα θα παλέψει ακόμα και για την τρίτη θέση, η επάνοδος ενδεχομένως του Γιώργου Καρατζαφέρη στο προσκήνιο με το ΛΑΟΣ, αλλά και το κοντά στο 10% το ποσοστό της Χρυσής Αυγής για δυο λόγους το τελευταίο:
Ο πρώτος είναι διότι όσοι είχαν αναλάβει τη διαφήμιση του κόμματος αυτού εξαπέλυαν επιθέσεις εναντίον των δημοσκοπήσεων, αντιτείνοντας ότι το ποσοστό του είναι ακόμα και διπλάσιο.
Ο δεύτερος λόγος είναι διότι το ποσοστό αυτό είναι μια πολύ ισχυρή δύναμη που ανήκει στην ακροδεξιά. Και εμείς τουλάχιστον δεν θα είχαμε καμία δυσκολία να το θεωρήσουμε ως κάτι απόλυτα φυσιολογικό, δεδομένων και όσων έχει φέρει η κρίση, αρκεί να μην υπήρχαν αυτοί που στην εξίσωση έχουν εισαγάγει τον Ναζισμό.
Ένα δεδομένο το οποίο η δική μας υποκειμενική παρατήρηση δεν μπορεί να το αποδώσει ως χαρακτηριστικό σε όλους τους ψηφοφόρους του κόμματος, ασχέτως του πόσο «πιστός» είναι κάποιος στο κόμμα και δεν είναι «ευκαιριακός» στο πλαίσιο ψήφου διαμαρτυρίας.
Κατά συνέπεια, σε έναν βαθμό, το να φωνάζει κανείς «φασίστες» διότι αυτό εξυπηρετεί την πολιτική του στρατηγική, είναι εξαιρετικά αμφίβολο εάν πετυχαίνει «αφύπνιση» του κόσμου που υποτίθεται ότι επιδιώκει, αλλά μάλλον βοηθάει τη Χρυσή Αυγή να «τσιμεντάρει» τα ποσοστά της, όπως άλλωστε αποδεικνύεται πλέον, αφού δεν συμμετέχει για πρώτη φορά στις εκλογές ως βασικός «παίκτης»…
Ας σκεφτούν όλοι την πολιτική τους ρητορική και ας σχεδιάσουν τις πρωτοβουλίες τους…    http://www.defence-point.gr/news/?p=103072

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου